Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Zas_aná pojiš?ovna!

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
Turbo

#21 Příspěvek od Turbo »

Shrek píše:Ale k tomu "Holt není to BMW" (hold si vzdávej někomu jinýmu ;) ), mno, nemyslím, že E36 by byl zrovna etalon bezpečnosti. Čelní náraz a: motor se zasune pod podlahu, áčkový sloupky se zlomí, kabina nevydrží a ta bytelná palubka ti rozmlátí kolena. Jo u úplně super uchycený pedály a nevyztužená podlaha před nimi ti poláme kotníky. Boční náraz je taky fajn, dveře bez výztuh.

:mhihi:
Za tyhle kacirske myslenky budes upalen na hranici.
Ale jinak :potlesk: za odvahu. :oboci:
Shrek
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Shrek »

Turbo píše::mhihi:

Ale ne, já u jen povídám, aby ve vlastním zájmu na pasivní bezpečnost E36tky zrovna moc nespoléhal, protože vím, že je to celkem fórový auto (má taky svůj věk). Možná... ale co možná, mrknu se sám po crashtestu, hodím to sem hned:

...johoho tuhle rundu platím jaá... : ;)
Obrázek
Obrázek

...tohle jsou kacířský myšlenky... : :)
Obrázek

...a tohle je fakt nářez... : :)
Obrázek
skautik Čestný člen
Čestný člen

#23 Příspěvek od skautik Čestný člen »

Shrek píše:
Turbo píše::mhihi:

Ale ne, já u jen povídám, aby ve vlastním zájmu na pasivní bezpečnost E36tky zrovna moc nespoléhal, protože vím, že je to celkem fórový auto (má taky svůj věk). Možná... ale co možná, mrknu se sám po crashtestu, hodím to sem hned:

...johoho tuhle rundu platím jaá... : ;)
Obrázek
Obrázek

...tohle jsou kacířský myšlenky... : :)
Obrázek

...a tohle je fakt nářez... : :)
Obrázek

v jake je to rychlosti?
Shrek
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Shrek »

skautik píše:v jake je to rychlosti?

Euro NCAP, ty testy jsou na http://www.auto.cz, sekce magazín.

Jsou zde tři kategorie testů: čelní náraz, kde vůz vráží v 64 km/h rychlosti do deformační bariéry, další je boční náraz, kdy vozík s deformačním čelem vráží do boku auta na straně řidiče v 50 km/h rychlosti a konečně zkouška, která simuluje střet auta s chodcem při 40km/h rychlosti.

Tyto zkoušky jsou založeny na testech vyvinutých Evropskou společností pro zvýšenou bezpečnost vozidel, ale Euro NCAP zvedl rychlost při čelním nárazu o 8 km/h.

Výzkumy prokázaly, že aby vůz zajistil cestující před smrtelným zraněním musí poskytovat ochranu do rychlosti 64 km/h.

Ačkoli je odhad poranění hlavy prováděn při bočním nárazu, nejsou výsledky nikdy zcela objektivní, protože při skutečné havárii může hlava například narazit do předmětů mimo vozidlo. Při samotném testu se hlava totiž obvykle nanejvýš udeří o boční sklo, což samo o sobě nebývá nebezpečné.

Obrázek
Obrázek

BTW ten test taky zapříčinil, že se Sintra přestala prodávat. Jo a Voyager dopadl stejně. Teď jsem si to našel dokonce i ve svém archívu AutoTipů.
LOPOLO Čestný člen
Čestný člen

#25 Příspěvek od LOPOLO Čestný člen »

Ja sem to kdysi videl .. tusim ze E36 melo 3 a 1/2 hvezdicky z peti moznejch a vysledek byl jen lehounce nad prumerem. Zajimalo by me, jestli probehla nejaka evoluce behem let kdy se E36 prodavala.
bpytlik
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od bpytlik »

Sem videl ten kia velkoprostorovy shit, dostalo to snad jednu hvezdicku jenom....
Ale stejne sou vsecky takove testy na picu, staci kdyz bude naraz pod jinym uhlem a treba v o 2km/h vetsi rychlosti a polovina aut se treba uplne rozsype. Vsak oni vyrobci auta obcas predelavaji tak, aby v tom testu dostaly super hodnoceni (viz treba laguna). Ale nerikam ze jakous takous vypovidajici hodnotu ty testy nemaji, moc bych na ne nesazel...
Lopatta
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Lopatta »

:offtopic:
Shrek
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Shrek »

LOPOLO píše:Ja sem to kdysi videl .. tusim ze E36 melo 3 a 1/2 hvezdicky z peti moznejch a vysledek byl jen lehounce nad prumerem. Zajimalo by me, jestli probehla nejaka evoluce behem let kdy se E36 prodavala.

:) no to mu fandíš... http://www.auto.cz/magazin/crash/detail ... d=bm031997

10 bodíků, dvě hvězdičky (z toho jedna přeškrtlá) - a to bylo prosím provedení 97 s airbagem a výztuhama ve dveřích navíc.
Shrek
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Shrek »

bpytlik píše:Sem videl ten kia velkoprostorovy shit, dostalo to snad jednu hvezdicku jenom....
Ale stejne sou vsecky takove testy na picu, staci kdyz bude naraz pod jinym uhlem a treba v o 2km/h vetsi rychlosti a polovina aut se treba uplne rozsype. Vsak oni vyrobci auta obcas predelavaji tak, aby v tom testu dostaly super hodnoceni (viz treba laguna). Ale nerikam ze jakous takous vypovidajici hodnotu ty testy nemaji, moc bych na ne nesazel...

Ty bys nasázel na testy NCAP, já bych nesázel na pevnou karosérii E36tky... sázka jako sázka ;-)
LOPOLO Čestný člen
Čestný člen

#30 Příspěvek od LOPOLO Čestný člen »

Shrek píše:
LOPOLO píše:Ja sem to kdysi videl .. tusim ze E36 melo 3 a 1/2 hvezdicky z peti moznejch a vysledek byl jen lehounce nad prumerem. Zajimalo by me, jestli probehla nejaka evoluce behem let kdy se E36 prodavala.

10 bodíků, dvě hvězdičky (z toho jedna přeškrtlá) - a to bylo prosím provedení 97 s airbagem a výztuhama ve dveřích navíc.

Tak to je zoufalstvi :cry:
Lukke

#31 Příspěvek od Lukke »

Tak jsem byl včera na policii a pojiš?ovně (Allianz) a nahlásil ty zrcátka. Oznámil jsem, že mi je do rána kompletně odcizili (zbyly jen hliníkový držáky), tak to mám dát někam zpravit a peníze mi potom pošlou až OPROTI FAKTUŘE nebo je to možný hradit krycím dopisem tak, že je rovnou pošlou do BMW. Horší je, že spoluúčast 5.000,- musim uhradit já. Nahlásil jsem taky prasklinu předního skla. Poradí někdo, jak nejlíp to udělat? Kdyžtak jsem na ICQ - 91469808.
Lukáš
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Lukáš »

Lukke píše:Tak jsem byl včera na policii a pojiš?ovně (Allianz) a nahlásil ty zrcátka. Oznámil jsem, že mi je do rána kompletně odcizili (zbyly jen hliníkový držáky), tak to mám dát někam zpravit a peníze mi potom pošlou až OPROTI FAKTUŘE nebo je to možný hradit krycím dopisem tak, že je rovnou pošlou do BMW. Horší je, že spoluúčast 5.000,- musim uhradit já. Nahlásil jsem taky prasklinu předního skla. Poradí někdo, jak nejlíp to udělat? Kdyžtak jsem na ICQ - 91469808.

udělěj jak radí alianz, dostaneš z nich o něco málo víc, než kdybys je sehnal jinde a nechal si proplatiti škodu kešaro.
Lukáš
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Lukáš »

LOPOLO píše:
Shrek píše:

Tak to je zoufalstvi :cry:

ber v potaz že to auto je v prodeji od roku 91. a v ty dobe se na to jeste relativne kaslalo. a vysledek modelu 97 s dvouma hvezdickama neni zas tak strasny na staři vozu......
Lukke

#34 Příspěvek od Lukke »

Lukáš píše:udělěj jak radí alianz, dostaneš z nich o něco málo víc, než kdybys je sehnal jinde a nechal si proplatiti škodu kešaro.

Problém je v tom, že Allianz nevyplácí kešaro, ale jen oproti faktuře od servisu, mínus 5 tisíc spoluúčast. Takže já nedostanu vůbec nic... Takže asi zajedu k Bychlovi, když mi je vymění na počkání (budou se ale muset dopředu nalakovat) nebo k nám do Plzně do "super" servisu. Nejlíp bych to viděl, nechat si proplatit cash komplet díly a práci, a pak sehnat díly levně a udělat si to sám doma... ale to asi nejde.
Lukáš
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Lukáš »

Lukke píše:
Lukáš píše:udělěj jak radí alianz, dostaneš z nich o něco málo víc, než kdybys je sehnal jinde a nechal si proplatiti škodu kešaro.

Problém je v tom, že Allianz nevyplácí kešaro, ale jen oproti faktuře od servisu, mínus 5 tisíc spoluúčast. Takže já nedostanu vůbec nic... Takže asi zajedu k Bychlovi, když mi je vymění na počkání (budou se ale muset dopředu nalakovat) nebo k nám do Plzně do "super" servisu. Nejlíp bych to viděl, nechat si proplatit cash komplet díly a práci, a pak sehnat díly levně a udělat si to sám doma... ale to asi nejde.

to je možný, mě to kdysi poslali na účet aniž se strarali o to jestli sem to opravil, ale je pravda že to bylo asi jen 11tis.
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#36 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

Lukke fakt si koledujes o pruser, tohle bych tu opravdu nerozebiral... :shock:
N54 PWR
Lukke

#37 Příspěvek od Lukke »

Lukas H. píše:Lukke fakt si koledujes o pruser, tohle bych tu opravdu nerozebiral... :shock:

Však jsem taky přišel ráno k autu a zbyly tam jen hliníkový držáky... někdo mi ty zrcátka odmontoval i s motorkama.. :roll: :? Parkoval jsem tady před domem, kde chodí cikáni... :cry:
Shrek
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od Shrek »

Lukáš píše:ber v potaz že to auto je v prodeji od roku 91. a v ty dobe se na to jeste relativne kaslalo. a vysledek modelu 97 s dvouma hvezdickama neni zas tak strasny na staři vozu......

Vždy? sakra povídám, že je to stará konstrukce, ne? Ad "není zas tak strašný" - no to je relativní pojem. Na papíře to tak strašný na ty léta není. V reálu už je to horší...
uncompromised
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od uncompromised »

Shrek píše:
Lukáš píše:ber v potaz že to auto je v prodeji od roku 91. a v ty dobe se na to jeste relativne kaslalo. a vysledek modelu 97 s dvouma hvezdickama neni zas tak strasny na staři vozu......

Vždy? sakra povídám, že je to stará konstrukce, ne? Ad "není zas tak strašný" - no to je relativní pojem. Na papíře to tak strašný na ty léta není. V reálu už je to horší...

Hm, tak se prece jen podivam po nejake Koktavce. Holt, bezpecnost je bezpecnost :wink:
Jawak Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od Jawak Člen Klubu »

uncompromised píše:
Shrek píše:

Hm, tak se prece jen podivam po nejake Koktavce. Holt, bezpecnost je bezpecnost :wink:

Já už jsem viděl tolik mrtvých v Koktávkách, je to smutný, ale nedávno v Brně se naháněl borec v Koktávce s Corollou do kopce jak se jede do Krpole a napálil to do pilíře mostu, na místě exnul.
Potom mi jeden člen klubu, nebudu ho jmenovat, vysvětloval, proč se jeho mladá bojí rychlé jízdy, její brácha zařval taky v Koktávce.
Je toho ještě víc, ale o tom tady nebudu psát.
Jen nechápu, proč tolik lidí zahynulo v dejmetomu "bezpečném moderním vozidle"?
Odpovědět