Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Nový motor pro 535d s 200kW

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Lukke

#1 Příspěvek od Lukke »

Sice už byla v jiný diskusi malá zmíňka, ale tady je to celý - článek z autorevue.cz:

Souběžně s BMW 5 Touring uvedl německý výrobce rovněž také nový naftový motor, který se objeví jak v kombi, tak sedanu. Jde o šestiválec s objemem 3.0 l, který je poprvé v historii BMW přeplňován dvěma turbodmychadly. Nový motor má na svůj objem velmi solidní výkon 200 kW (272 ps), jeho maximální točivý moment činí úctyhodných 560 Nm ve dvou tisících otáčkách. Už v 1500 ot. má hodnotu 500 Nm. Na stovku zrychlí 535d za 6,6 s, před čímž je nutno smeknout klobouk. Třílitr 530d, z něhož 535d vychází a který je přeplňován jen jedním turbem, má výkon 160 kW a točivý moment 500 Nm.

První turbo běží naplno už od nízkých otáček a zajiš?uje, aby měl motor výkon „od začátku“, druhé turbo se přidává ve vyšších otáčkách. Díky tomu má 535d maximum v 4800 otáčkách (o 500 ot. více než 530d). To cení zejména ti, kdož rádi motor vytáčí (ne že by to bylo potřeba). Samozřejmostí je plnění emisí Euro4 díky filtru pevných částic, který mají už i modely 525d a 530d.

Osobně už nevidím důvod proč si kupovat benzín. Většině atmosférickým benziňákům ujede s přehledem... a nesrovnatelnou spotřebou. Pro mě by to byla jasná volba. :wink:
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od RuDoSh »

hmm... to vypada gut :) snad jednou ;)
Lukke

#3 Příspěvek od Lukke »

Lukas H. píše:No super, uvidime jake papametry bude mit 530i... :)A doufam ze bude i 335d... :wink:

Podle mého názoru turba do benziňáků dávat nebudou, takže bude mít parametry horší... No a 335d s největší pravděpodobností také nebude, nechají si to pro pětku a možná pro sedmu... U trojek bude vrchol 330i.
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#4 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

No super, uvidime jake papametry bude mit 530i... :) A doufam ze bude i 335d... :wink:
N54 PWR
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#5 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

Lukke píše:
Lukas H. píše:No super, uvidime jake papametry bude mit 530i... :)A doufam ze bude i 335d... :wink:

No a 335d s největší pravděpodobností také nebude, nechají si to pro pětku a možná pro sedmu... U trojek bude vrchol 330i.

To je docela mozny, to by pak nikdo nechtel M3... :wink:
N54 PWR
Lukke

#6 Příspěvek od Lukke »

Lukas H. píše:To je docela mozny, to by pak nikdo nechtel M3... :wink:

Hehe, 272 koní je už teda slušný a zajímalo by mě, o kolik by René s jeho bývalou (M3) ujel trojce, ve který by seděl tenhle motor. :lol:
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#7 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Lukke píše:
Lukas H. píše:To je docela mozny, to by pak nikdo nechtel M3... :wink:

Hehe, 272 koní je už teda slušný a zajímalo by mě, o kolik by René s jeho bývalou (M3) ujel trojce, ve který by seděl tenhle motor. :lol:
No myslím,že v normál provozu by to bylo asi hodně natěsno,hlavně ten krouták je úkrutný!!! Nedovedu si představit že ji třeba za 5let budu mít !!! to je žůžo !!! takovejch koní v ropě !!! :D Jen to kouzlo BMW soundu tam bude porád chybět.....
Shrek
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Shrek »

Lukke píše:

Podle mého názoru turba do benziňáků dávat nebudou, takže bude mít parametry horší...

No počkej na ty motory pro řadu 1 a 2...
Bombarder
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Bombarder »

hmm a kolik ta sranda bude vazit?
Lukáš
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Lukáš »

Lukke píše:

Podle mého názoru turba do benziňáků dávat nebudou, takže bude mít parametry horší... No a 335d s největší pravděpodobností také nebude, nechají si to pro pětku a možná pro sedmu... U trojek bude vrchol 330i.

turbo bude mít jak řada 1 a 2 tak i nová trojka. M3(M4??) bude v osmiválci. Už za 2 roky se dočkáš benzínaku v turbicku :-)
Lukke

#11 Příspěvek od Lukke »

Lukáš píše:turbo bude mít jak řada 1 a 2 tak i nová trojka. M3(M4??) bude v osmiválci. Už za 2 roky se dočkáš benzínaku v turbicku :-)

No vida. ;) Ještě jsem zvědavej na spotřebu... Kamarád si koupil Saaba 2.0T (154 kW) a jezdí pořád za 14-16 litrů... :? A stejně mu ujedu...

Bombarder: Kolik bude vážit řada 1,2 nebo ten motor? Motor je přece stejnej jako 3.0D.
Bombarder
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Bombarder »

no ten motor s 200kW
Lukke

#13 Příspěvek od Lukke »

Bombarder píše:no ten motor s 200kW

No říkám, je to ten samej motor 3.0D, takže bude vážit stejně jako třeba v 330d (fakt nevim kolik váží, 220kg?), ale je tam přidaný druhý turbo.
JFK Čestný člen
Čestný člen

#14 Příspěvek od JFK Čestný člen »

Lukke píše:
Lukáš píše:turbo bude mít jak řada 1 a 2 tak i nová trojka. M3(M4??) bude v osmiválci. Už za 2 roky se dočkáš benzínaku v turbicku :-)

No vida. ;) Ještě jsem zvědavej na spotřebu... Kamarád si koupil Saaba 2.0T (154 kW) a jezdí pořád za 14-16 litrů... :? A stejně mu ujedu...

Bombarder: Kolik bude vážit řada 1,2 nebo ten motor? Motor je přece stejnej jako 3.0D.

Lukke, by me zajimalo, proc se ptas Bombardera na veci ohledne BMW:o)
PS: ja te taky mozna predjedu a to ani nemam turbo. hee? ale je fakt, ze mi to bude asi zrat vic jak tobe, takze ti zavidim!
Lukke

#15 Příspěvek od Lukke »

JFK píše:Lukke, by me zajimalo, proc se ptas Bombardera na veci ohledne BMW:o)
PS: ja te taky mozna predjedu a to ani nemam turbo. hee? ale je fakt, ze mi to bude asi zrat vic jak tobe, takze ti zavidim!

No Bombardér se ptal první. ;-)
PS: už jsi našel soupeře, kterej tě to nandal? Spotřeba je vysoká, ale za tu cenu komfortu a božskýho svezení se dá občas přehlídout. ;) Musíš mě svést...
JFK Čestný člen
Čestný člen

#16 Příspěvek od JFK Čestný člen »

Lukke píše:
JFK píše:Lukke, by me zajimalo, proc se ptas Bombardera na veci ohledne BMW:o)

No Bombardér se ptal první. ;-)
PS: už jsi našel soupeře, kterej tě to nandal? Spotřeba je vysoká, ale za tu cenu komfortu a božskýho svezení se dá občas přehlídout. ;) Musíš mě svést...

...jo, kdyz jsem couval.
...opravdu si myslis, ze tu spotrebu mam zkousnout? kdyz ja nevim...
...jo, v kufru je nejlepsi fun:)

:D
Bombarder
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Bombarder »

JFK píše:
Lukke píše:

Lukke, by me zajimalo, proc se ptas Bombardera na veci ohledne BMW:o)

proc by se nemohl zeptat? bmw je prece super znacka :-) musim vas trochu pozlobit..
Odpovědět