Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

škola smyku

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
afterburner

#1 Příspěvek od afterburner »

Tak si představte, že náš skvělej ředitel v práci usoudil, že když je zima a sníh, že by nebylo od věci svým zaměstnancům zaplatit školu smyku. (jako ne že by měl tolik peněz, ale ze státního se to přece jenom rozdává líp). Jak řekl tak taky udělal, a už jsme měli všichni objednanou lekci ve Vysokým Mýtě. Jako hrdý majitel BMW jsem ale rezolutně odmítl tam jezdít s našima služebníma favoritama, z nichž ten nejlepší má 200t km.
Bohužel už po cestě se ale potřeba školy smyku naplno objevila. To když jsem se jal předjíždět a trošku nešetrně jsem na těch sračkách šlápl na plyn a už to jelo, ABS neABS. Bylo to tak v 50km/h, tak následky jsou minimální, lehce promáčklý dveře u řidiče (mělo by to jít ale zevnitř vytlačit zpátky) a jeden asi trochu zdeformovanej plechovej ráfek (no, hází teda dost). Takže nejdražší bylo vytažení na silnici (i když ten děda s Avií tam málem za mnou nacouval taky :-)
Vim, že bych se mělů spíš stydět a nechlubit se tady, ale píšu to jen abyste si dali všichni bacha, protože já osobně nevim, co bych bez svýho Bimmera dělal.
P.S.
Ta škola smyku ve Vysokým Mýtě je fakt dobrá a rozhodně stojí za to.
Přílohy
crash1.jpg
crash1.jpg (192.09 KiB) Zobrazeno 1630 x
afterburner

#2 Příspěvek od afterburner »

a z druhý strany
Přílohy
crash2.jpg
crash2.jpg (188.74 KiB) Zobrazeno 1627 x
530DAT
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od 530DAT »

je to ddobre nafoceny, vubec neni patrny ze by nekde byla silnice po ktery jsi jel, nebo ze bude asi hodne daleko ale podle pozice auta nechapu jak ses tam dostal.... :D
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od RuDoSh »

530DAT píše:je to ddobre nafoceny, vubec neni patrny ze by nekde byla silnice po ktery jsi jel, nebo ze bude asi hodne daleko ale podle pozice auta nechapu jak ses tam dostal.... :D

podle polamanych stromku jde poznat ze silnice je tam co smeruje predek auta (tzn. na tom kopecku ;) ) no fotky sice pekne, ale ta situace je bidna :(
530DAT
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od 530DAT »

jasne ja puvodne myslel ze to z te silnice foti...
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od RuDoSh »

530DAT píše:jasne ja puvodne myslel ze to z te silnice foti...

ja taky, ale pak jsem se zadival a na prvni fotce jdou videt ty ryhy co zbyly jak se to hrnulo dolu :)
abdul

#7 Příspěvek od abdul »

toz pekne si tam zaparkoval:)
Martinéz

#8 Příspěvek od Martinéz »

na 1. pohled mi to pripomina moji karu...tfuj, nechtel bych ji takhle videt :(
afterburner

#9 Příspěvek od afterburner »

jo jo, je to čumákem nahoru k silnici, skoro kolmo na ní,
no já ani moc nevim jak to bylo, bylo to dost rychlý, ale šel jsem z cesty už trochu bokem a pak mi na tom svahu ještě ten zadek podjel víc, takže jsem zůstal tahkle :-) ale bylo tam sněhu dost, takže to bylo jak do peřinky :-)
Jo, mimochodem,
od tý doby mi venkovní teploměr ukazuje o pár stupňů víc než je, poradí mi někdo kde je a jestli se tam třeba někam nedostala voda nebo co, že to má takovou divnou poruchu?
afterburner

#10 Příspěvek od afterburner »

tak tady je fotka se silnicí, jel jsem vpravo ve směru ve kterým je to focený :-)
Přílohy
crash3.jpg
crash3.jpg (162.71 KiB) Zobrazeno 1569 x
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od RuDoSh »

podle car jsi asi trosku vytuhnul na brzdach ne? ;)
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#12 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

afterburner píše:tak tady je fotka se silnicí, jel jsem vpravo ve směru ve kterým je to focený :-)

Pěkně si to tam poslal... si hrál s někým na schovku né??? :D
Petr_1

#13 Příspěvek od Petr_1 »

Hezky si ho uklidil ze silnice, ani neni v tom roští vidět.
psena
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od psena »

A Favority do toho Myta dojeli.....to se stat me, tak to u kolegu dlouho nerozchodim!
Jinak vypada to hrozny,jak je v te skarpe,ale v podstate to velmi dobre dopadlo.
Kolikate je to letos auto co takhle zkoncilo pri predjizdeni?Je treba si uvedomit ze proste v zime nejsme nejrychlejsi,pokud to nemas sakra v pazi.Prudsi pridani plynu a uhybny manevr to je na snehu smrtelna kombinace.I po mnoha zkusenostech a trenincich na snehu,se stane ze auto si obcas udela co chce.
Jeste ze to tak dobre dopadlo,skody mohly byt veci!!
HEERY
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od HEERY »

afterburner: No jeste ze to takhle dopadlo
afterburner

#16 Příspěvek od afterburner »

No, asi vim co jsem udělal za chybu, vyzkoušel jsem si to v tom Mýtě. Já jsem sice vyšlápl spojku a brzdil, ale pak jsem si myslel, že už je to ok, a tu spojku pustil, což asi způsobilo další smyk zadní nápravy a pak už bylo pozdě. Jak řiká psena, v zimě holt to chce větší opatrnost, ale už brzo budeme zase na silnici kralovat :-)
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#17 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

afterburner píše: ale už brzo budeme zase na silnici kralovat :-)

Jojo uz aby zase napadlo, taky me ta vobleva nasrala... :D
N54 PWR
psena
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od psena »

Jinak jsem hodne v tomhle ohledu spokojen s uzaverkou diferaku,je to o dost pri driftech na snehu pevnejsi v kramflecich nez moje byvala 525.ktera to nemela.Chci se zeptat,zda se da palit guma(ne ze bych to mel v planu,ale jeden nikdy nevi) s uzaverkou?jsem k tomu asi dost setrnej,protoze na suchu se dokolecka neotocim.Jak se to uzavre,tak se auto nechce tocit.
Ale M3 a M5 asi uzaverku maji take ne?A pritom se toci az az...
Petr_1

#19 Příspěvek od Petr_1 »

afterburner píše:No, asi vim co jsem udělal za chybu, vyzkoušel jsem si to v tom Mýtě. Já jsem sice vyšlápl spojku a brzdil, ale pak jsem si myslel, že už je to ok, a tu spojku pustil, což asi způsobilo další smyk zadní nápravy a pak už bylo pozdě.:-)

Nic hroznýho se nestalo a jak říká starý přísloví, že chybama se člověk učí, tak příště už budeš moudřejší. Každej se musí se zadohrabem naučit zacházet, vždy? kdo z nás se s něčim podobnym nesetkal?
530DAT
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od 530DAT »

taky jsem mel co delat kdyz jsem se snazil predjet abych to nakonec ustal na silnici :?
Odpovědět