Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Poutani se...

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
530DAT
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od 530DAT »

rene kurc píše:
LOPOLO píše:
rene kurc píše:No ruku na srdce Lopolo(třeba mně si vezl ve svém autě aniž bys mi řek,že se mám připoutat) ono to asi pomůže ty pásy při havárkách v menších rychlostech,podle mně ve 150 je to už celkem jedno.Ty si nikdy nevezl manželku v předu a své dítě vzadu? a bylo vždy na 100% připoutané nebo bylo v zádržném systému pokud byla mladčí?Jako třeba pokud jedu tady za roh nakupovat a zapomenu dětskou sedačku....tak se mi zdá hodně sobecké se v předu připoutat a malý bude volně v zadu....vždy se snažím jet tak aby sem se nanaboural(i když to samoz. nelze nikdy vyloučit).Myslím,že každej máme svůj osud a co se má stát to se stane,každopádně na každé delší štrece sedí malý v sedačce...

Mno, pokud ses nepripoutal tak sem si toho nevsimnul. Jinak bych te opravdu pozadal abys to udelal. Rozhodne neni jedno jestli ses pripoutanej nebo ne ani v rychlostech o jakejch pises. Samozreme nemluvime o celnim narazu, ale to se stava opravdu jen velmi zridka. Mockrat sem vezl manzelku i dite a VZDY jsou pripoutani a VZDY byly. To mi ver. Taky se snazim jezdit tak abych nenaboural ale to neznamena ze se do nehody nedostanes. To proste nestaci. Je mi lito jestli se nepoutate a mate tak pocit ze si to muzete dovolit. Ja to povazuju za nedostatecnou predstavivost toho co se muze stat, pripadne dementni zvyk z let, kdyz pasy ve S120 skrtily.

To je zvláštní u mě sis toho nevšim,ale jinak VZDY a VZDY,jinak nechápu jak mohly někdy škrtit pásy ve starých schade 90% jich ani nemělo samonavíjení....takže si to každý zapl co nejvolnějc aby ho to nemohlo škrtit.... jinak je to debata o ničem.Je jasný ,že pásy by si měl každý dávat,že asi ve větčíně případech pomůžou(i když jsou i opačné případy) ale nepište mi tu jak nikdy v životě atd....protože mi připadáte jako svatí.....bych tě chtěl vidět jak při uklizení auta vytáhneš dětskou sedačku a zapomeneš ji dát zpět a pak při vyzvednutí malé ze školky zaparkuješ auto a jedete domů autobusem....protože jsi zapomněl sedačku a jsi poslušně uvědomělý jako nikdo....

Ke vsem tem ohledne poutani, kdyz to tu zacalo, bylo to o tom jestli ma milion policajtu hlidat jestli jsme pripoutani nebo ne?! ale ze spis by meli makat na tom kde jsou potreba.
Je jasny ze poutat se je potreba a v ramci vlastniho bezpeci!!!
abdul

#42 Příspěvek od abdul »

je videt ze se to tu rozdelilo na dva tabory, abych se priznal tak ja se nepoutam, pouze kdyz jedu s nekym dalkovku a sedim na sedadle spolujezdce tak si ten pas zapnu. urcite nebudu tvrdit ze je to tak dobre, ty pasy muzou pomoct, ale ja mam pocit ze me to i v bawu hrozne taha, tak je tam u toho samonavijece musim vzdycky prelozit at se nezatahujou dal dovnitr a pak se to s nima jakz takz da. jinak mi nedala jednou jista pani v sade prednost a asi tak ve 160 sem ji trefil... hodne sem s tou sedmou kouzlil abych ji netrefil na ridicovy dvere protoze by to asi nerozdychala, povedlo se mi to trefit ji na prdel takze se jenom na te ceste roztocila jak kolotoc a nic se te huse nestalo. ja sem brzdil dalsich 100m na konci sem zlomil dva stromky a o treti sem se uz konecne zastavil. Pasy sem samozrejme nemel ale uplne v klidu sem to udrzel na rukach zaprenych o volant. kolega se ale rozbil v calibre a jak se o ten volant zaprel tak si pri tom narazu zlomil ruku. takze pasy jsou urcite plus, ale prinutit se poutat se pokazde to mi nejak nejde:(
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od RuDoSh »

jawak - bez pasu bagy nestrili ;)

btw. ja se poutam i kdyz jdu do auta pro penezenku :D
adam

#44 Příspěvek od adam »

RuDoSh píše:btw. ja se poutam i kdyz jdu do auta pro penezenku :D

ja taky tak :lol: jako spolujezdec se potam taky vzdy a na zadnich sedadlech jenom na dlouhych trasach...

jako ale nevidim jediny ROZUMNY duvod proc se nepoutat - to, ze ti to zabere 10s neberu... a jak uz tady nekdo psal - kdyz se nepripoutam, tak mi neco chybi. Dalsi vec treba je, ze se mi stava, ze pri prudkem brzdeni me zastavi pas, takze se ani nemusim moc drzet rukama ;)
psena
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od psena »

Fakt pokud nemas zaplej pas tak ti air bag nevystreli???To je super toho jsem se bal,ze se mi to muze stat.Moc se totiz nepoutam i kdyz par tukancu jsem uz mel.Nastesti to nikdy nebyl celnak nebo do pevne prekazky.Protoze silu narazu znam velmi dobre ze zavodu na motokarach.Uz tak ve 40 km/h(do pneumatik) si obratis palce a to je dost rozdil v posezu.V motokare se velkou mirou opiras nohama.Furt si rikam ze se musim zacit poutat uz to totiz par mym kamaradum zachranilo zivot.
Jinak co se tyce pokut.Poldum potazmo ourednickemu aparatu nejde jen o nase zdravi, ale take ve znacne mire o prachy.Kazdy tezce zraneny vyjde pojistovnu na 2,5 melounu.Pak ten clovek nemaka,dostava nemocenskou,samozrejme neodvadi dane.Kazda nehoda se zranenim v konecnem dusledku vychazi na peknej balik
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#46 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

jj, Lukke... treba dneska kolem 15-15.30 na krizovatce u pivovaru :-))) s nejmenovanou spolujezdkyni :-) a kara vcelku vypadala jako bawo :-)
“Ability is what you're capable of doing.”
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#47 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Hanz píše:jj, Lukke... treba dneska kolem 15-15.30 na krizovatce u pivovaru :-))) s nejmenovanou spolujezdkyni :-) a kara vcelku vypadala jako bawo :-)

To je blbost Hanzi,zaručeně ses přehlédl,Lukke jezdí přes zimu ve fáčku,fukt na 100%,mi to říkal..... :D on by mi přece nelhal.... :D kluk jedna ulhaná !!! :D
Lukke

#48 Příspěvek od Lukke »

rene kurc píše:
Hanz píše:jj, Lukke... treba dneska kolem 15-15.30 na krizovatce u pivovaru :-))) s nejmenovanou spolujezdkyni :-) a kara vcelku vypadala jako bawo :-)

To je blbost Hanzi,zaručeně ses přehlédl,Lukke jezdí přes zimu ve fáčku,fukt na 100%,mi to říkal..... :D on by mi přece nelhal.... :D kluk jedna ulhaná !!! :D

Hele vo vo vo co tady jako de. :twisted: :P Hanzi, zaručeně ses přehlédl, jak říká kámoš René. :lol: No ale kdyby náhodou by to byla pravda, tak bylo myslim sucho nééééé? :twisted: 8)
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#49 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Lukke píše:
rene kurc píše:

Hele vo vo vo co tady jako de. :twisted: :P Hanzi, zaručeně ses přehlédl, jak říká kámoš René. :lol: No ale kdyby náhodou by to byla pravda, tak bylo myslim sucho nééééé? :twisted: 8)

Jó jo ,sucho a jak je známo na suchu držej líp "17kové slicky .... :D
Kaca2

#50 Příspěvek od Kaca2 »

no jo poutání, taky můj věčnej problém, někdy to nestihnu před policajtama zapnout a někdy to prostě nezapnu přes prsa, jinak spolucestujícím v poutání nebráním a pokuty za ně neplatím :roll:
Jawak Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od Jawak Člen Klubu »

kaca píše:no jo poutání, taky můj věčnej problém, někdy to nestihnu před policajtama zapnout přes prsa, jinak spolucestujícím v poutání nebráním a pokuty za ně neplatím :roll:

Tak se ukaž :twisted: :D
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#52 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

kaca píše:no jo poutání, taky můj věčnej problém, někdy to nestihnu před policajtama zapnout a někdy to prostě nezapnu přes prsa, jinak spolucestujícím v poutání nebráním a pokuty za ně neplatím :roll:

Pekne... :lol: :wink:
N54 PWR
raff

#53 Příspěvek od raff »

RuDoSh píše:jawak - bez pasu bagy nestrili ;)

btw. ja se poutam i kdyz jdu do auta pro penezenku :D

No richtig, jde o zvyk: dneska bych uz se bez pasu ani nerozjel, mel bych proste pocit, ze nemam pohodu. No a taky by me tam rvala signalizace a to je opruz, uznejte, to se radsi zapnu .... :wink:
darmon
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od darmon »

ja se poutam:
a) kdyz jedu nakou silenou kladu
b) kdyz je mi blbe
c) kdyz jedu s nekym cizim nebo nekym koho neznam
d) s jinym nez vlastnim autem.
Kaca2

#55 Příspěvek od Kaca2 »

darmon píše:ja se poutam:
b) kdyz je mi blbe
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#56 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

b) kdyz je mi blbe

chybi mi tam moznost: kdyz jedem kladu a nesedim za volantem... :)
N54 PWR
Martinéz

#57 Příspěvek od Martinéz »

Nejak mi unika smysl tehle diskuze..z hlediska vyhlasky i zdravyho rozumu je prece jasny, ze poutat se je normalni a kdo se nepouta, je sam proti sobe a obcas i jinym..
nebo tu chce nekdo dokazovat opak?? :?
raff

#58 Příspěvek od raff »

Martinéz píše:Nejak mi unika smysl tehle diskuze..z hlediska vyhlasky i zdravyho rozumu je prece jasny, ze poutat se je normalni a kdo se nepouta, je sam proti sobe a obcas i jinym..
nebo tu chce nekdo dokazovat opak?? :?

Tak nějak bych to taky shrnul... :P
darmon
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od darmon »

Lukas H. píše:
b) kdyz je mi blbe

chybi mi tam moznost: kdyz jedem kladu a nesedim za volantem... :)

no a tam se to taky i vyplatilo :)
530DAT
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od 530DAT »

Proste se poutat, A-JE-TO
Odpovědět