Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E-mail s virem

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Petr_1

#1 Příspěvek od Petr_1 »

Poslední tři dny mi chodí pošta se samim virusem, od lidí z klubu jsem jich taky pár zchytal. Adresy si nepamatuju, poněvač jsem to hned smáznul, tak si to zkoukněte.
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od RuDoSh »

me zatim doslo jen neco 2x od roberta :lol:
JFK Čestný člen
Čestný člen

#3 Příspěvek od JFK Čestný člen »

RuDoSh píše:me zatim doslo jen neco 2x od roberta :lol:

nic si z toho nedelej, ja si je dokonce posilam sam sobe:) MyDoom je hustej:)
Petr_1

#4 Příspěvek od Petr_1 »

JFK píše:

No jo, taky mi dneska jeden přišel ode mě. Ale jak je to možný? Nic sem neotevíral a hned mazal a stejně tam někde je.
DejvX

#5 Příspěvek od DejvX »

Ja jich v praci dostanu dene tak 30. Jinak doporucuji http://www.viry.cz, je tam popis onoho viru a na titulni strance nekde uprostred je i odkaz na jednoucelovy antivir, ktery tento vir z pocitace vymaze.
Lukke

#6 Příspěvek od Lukke »

Petr píše:
JFK píše:

No jo, taky mi dneska jeden přišel ode mě. Ale jak je to možný? Nic sem neotevíral a hned mazal a stejně tam někde je.

Adresa odesílatele není vůbec podstatná. Pricip je takový: nějakej váš kámoš používá Outlook Express bez záplat proti automatickému spuštění těchto virů (pokud dojde k pouhému otevření zprávy, není nutné tedy tu přílohu ani spouštět). V adresáři Windows má uloženu vaši adresu např. franta@bmwklub.cz. Dostane vir, ten se aktivuje a rozešle se na všechny e-mailové adresy v adresáři (tedy i na franta@bmwklub.cz). Jako předmět i tělo zprávy zvolí předem definovaný náhodný text. Jako ODESÍLATELE zprávy zvolí NÁHODNOU E-MAILOVOU adresu, aby se mail tvářil, jako že přišel od někoho jiného. Takže email byl odeslán od tohoto kámoše, ale vypadá to, jako že byl odeslán z vašeho mailu franta@bmwklub.cz. Odesílání samozřemě běží na pozadí, takže on nic nepozná. Jasný? :wink:
HEERY
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od HEERY »

Lukke píše:
Petr píše:
JFK píše:[quote="RuDoSh"]me zatim doslo jen neco 2x od roberta :lol:

Adresa odesílatele není vůbec podstatná. Pricip je takový: nějakej váš kámoš používá Outlook Express bez záplat proti automatickému spuštění těchto virů (pokud dojde k pouhému otevření zprávy, není nutné tedy tu přílohu ani spouštět). V adresáři Windows má uloženu vaši adresu např. franta@bmwklub.cz. Dostane vir, ten se aktivuje a rozešle se na všechny e-mailové adresy v adresáři (tedy i na franta@bmwklub.cz). Jako předmět i tělo zprávy zvolí předem definovaný náhodný text. Jako ODESÍLATELE zprávy zvolí NÁHODNOU E-MAILOVOU adresu, aby se mail tvářil, jako že přišel od někoho jiného. Takže email byl odeslán od tohoto kámoše, ale vypadá to, jako že byl odeslán z vašeho mailu franta@bmwklub.cz. Odesílání samozřemě běží na pozadí, takže on nic nepozná. Jasný? :wink:[/quote]

Ale zaplata nezaplata - normalne to to rozbalej a odkliknou.
Lukke

#8 Příspěvek od Lukke »

HEERY píše:Ale zaplata nezaplata - normalne to to rozbalej a odkliknou.

Ale to pak je snad jasný, když potom někdo spouští neznámý soubory. :lol: Tohle nechápu... Nezáplatovaný Outlook to navíc spustí sám... Komu neni rady...
Nikita
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Nikita »

vsechny maily co me prisli meli kolem 31 kb a to je ten shit mydoom
beemwex
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od beemwex »

co by se stalo kdybych otevřel zavirovanej soubor???? :shock:
Lukke

#11 Příspěvek od Lukke »

beemwex píše:co by se stalo kdybych otevřel zavirovanej soubor???? :shock:

Většinou to, že se nestane na první pohled vůbec nic, ale do registrů windows se zapíše, aby se ten soubor spouštěl při každym spuštění tvého PC a pak řádí a rozesílá se nenápadně na posadí pokaždé, když budeš úřadovat na PC. Každý vir je jiný samozřejmě, ale princip se dá popsat takhle. Takže nesmaže většinou po spuštění nic, ale tiše úřaduje, aniž bys to poznal (pokud nepoužíváš firewall apod.).
530DAT
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od 530DAT »

dobra zkusenost

NOD32

http://www.nod32.sk
Kaca2

#13 Příspěvek od Kaca2 »

no jo chřipka je sviňa :lol: :lol: :lol:
Odpovědět