Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Poutani se...

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
LOPOLO Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 1

#21 Příspěvek od LOPOLO Čestný člen »

Lukas H. píše:To Lopolo a Lukke: Hosi vy delate jak kdyby jste nikdy neporusili zadnej dopravni predpis?! To ze letite nekde pres krizovatku rychle i kdyz mate prednost taky nikdy nevylouci ze vam tam nekdo nevjede a vy ho nezabijete... Bejt vama tak se tady vubec necim takovym neohanim, takovehle slova by prisluseli pouze tomu kdo jezdi naprosto predpisove...
To neni otazka dodrzovani predpisu .. to je otazka rozumu a maximalni eliminace rizika. Ja se nepoutam proto ze je to ve vyhlasce, ja se poutam kvuli sobe a nasledne druhejm. Tvoje poznamka je totalne irelevantni a zcestna. Podle tvy logiky je nesmysl jakakoli prevence, protoze ti muze spadnou na chodniku cihla na hlavu. Abys to pochopil, na cervenou nebo na dalnici v protismeru taky nejezdim jen proto ze je to ve vyhlasce. Nejsem proste magor.
LOPOLO Čestný člen
Čestný člen

#22 Příspěvek od LOPOLO Čestný člen »

Kdyz uz jsme teda u toho .. jakej je duvod se nepoutat? Ztrata casu? Nepohodli? Bejt cool jak svine?
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 3

#23 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

LOPOLO píše:
Lukas H. píše:To Lopolo a Lukke: Hosi vy delate jak kdyby jste nikdy neporusili zadnej dopravni predpis?! To ze letite nekde pres krizovatku rychle i kdyz mate prednost taky nikdy nevylouci ze vam tam nekdo nevjede a vy ho nezabijete... Bejt vama tak se tady vubec necim takovym neohanim, takovehle slova by prisluseli pouze tomu kdo jezdi naprosto predpisove...
To neni otazka dodrzovani predpisu .. to je otazka rozumu a maximalni eliminace rizika. Ja se nepoutam proto ze je to ve vyhlasce, ja se poutam kvuli sobe a nasledne druhejm. Tvoje poznamka je totalne irelevantni a zcestna. Podle tvy logiky je nesmysl jakakoli prevence, protoze ti muze spadnou na chodniku cihla na hlavu. Abys to pochopil, na cervenou nebo na dalnici v protismeru taky nejezdim jen proto ze je to ve vyhlasce. Nejsem proste magor.
Tak bud rozumnej a ve meste jezdi 50 a na dalnici 130, maximalne tak budes eliminovat riziko... :lol:
N54 PWR
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#24 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

LOPOLO píše:Kdyz uz jsme teda u toho .. jakej je duvod se nepoutat? Ztrata casu? Nepohodli? Bejt cool jak svine?
U me je to asi opravdu ta ztrata casu a nepohodli... Treba situace, mam v kapse tel sednu do kary a jak to bejva za chvili zacne zvonit... Takze zvednu prdel ze sedacky a mobila sic blbe ale vyndam, uz tohle je pro me vopruz. Jeste kdybych se mel u toho vodpoutavat a zase pripoutavat...
Jinak me nemusi nikdo presvedcovat vo tom ze je poutani se dobry, ja tom vim ale bohuzel to ve vetsine pripadu nedelam...
Nejvic na me platila moje prvni kara, ta mela na palubce cervenou kontrolku a ta me tak srala ze me donutila se poutat... :)
N54 PWR
M3maniac Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 76

#25 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

LOPOLO píše:
rene kurc píše:No ruku na srdce Lopolo(třeba mně si vezl ve svém autě aniž bys mi řek,že se mám připoutat) ono to asi pomůže ty pásy při havárkách v menších rychlostech,podle mně ve 150 je to už celkem jedno.Ty si nikdy nevezl manželku v předu a své dítě vzadu? a bylo vždy na 100% připoutané nebo bylo v zádržném systému pokud byla mladčí?Jako třeba pokud jedu tady za roh nakupovat a zapomenu dětskou sedačku....tak se mi zdá hodně sobecké se v předu připoutat a malý bude volně v zadu....vždy se snažím jet tak aby sem se nanaboural(i když to samoz. nelze nikdy vyloučit).Myslím,že každej máme svůj osud a co se má stát to se stane,každopádně na každé delší štrece sedí malý v sedačce...
Mno, pokud ses nepripoutal tak sem si toho nevsimnul. Jinak bych te opravdu pozadal abys to udelal. Rozhodne neni jedno jestli ses pripoutanej nebo ne ani v rychlostech o jakejch pises. Samozreme nemluvime o celnim narazu, ale to se stava opravdu jen velmi zridka. Mockrat sem vezl manzelku i dite a VZDY jsou pripoutani a VZDY byly. To mi ver. Taky se snazim jezdit tak abych nenaboural ale to neznamena ze se do nehody nedostanes. To proste nestaci. Je mi lito jestli se nepoutate a mate tak pocit ze si to muzete dovolit. Ja to povazuju za nedostatecnou predstavivost toho co se muze stat, pripadne dementni zvyk z let, kdyz pasy ve S120 skrtily.
To je zvláštní u mě sis toho nevšim,ale jinak VZDY a VZDY,jinak nechápu jak mohly někdy škrtit pásy ve starých schade 90% jich ani nemělo samonavíjení....takže si to každý zapl co nejvolnějc aby ho to nemohlo škrtit.... jinak je to debata o ničem.Je jasný ,že pásy by si měl každý dávat,že asi ve větčíně případech pomůžou(i když jsou i opačné případy) ale nepište mi tu jak nikdy v životě atd....protože mi připadáte jako svatí.....bych tě chtěl vidět jak při uklizení auta vytáhneš dětskou sedačku a zapomeneš ji dát zpět a pak při vyzvednutí malé ze školky zaparkuješ auto a jedete domů autobusem....protože jsi zapomněl sedačku a jsi poslušně uvědomělý jako nikdo....
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#26 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

JFK píše: Lukáši, nesouhlasím: když do někoho nabouráš, a jde o banální nedání přednosti v jízdě, normálně pokuta za 2000 tisíce, pár pomačkaných plechů a jde o hovno. Ale poškozený borec nebude připoutaný, rozseká si držku, může si udělat cokoliv, tak se z toho může vyklubat těžký ublížení na zdravý s trvalejma následkama a ty jsi v prdeli... Z banálního ?ukance se stane těžké ublížení. Z vlastní zkušenosti: manželka nedala přednost, poškozená nebyla připoutaná, jela místo 50km/hod 105km/hod, měla tři měsíce řidičák. A díky tomu, že nebyla připoutaná a rozbila si ksicht (jizva=trvalý následek), tak manželka lítala po policajtech a právnících a hrozil jí soud. Nakonec nás to stálo mimosoudně 30k. Jinde v Evropě by se zkoumalo, jak by si rozbyla hubu když by byla připoutaná a podle toho by se to vyšetřovalo dále. Takže tím v podstatě "ohrožuješ i práva toho druhého", protože tady ty zákony stojí úplně za hovno...
A to nemluvím o tom, že pro každého je to snad plus být připoutaný:)))
V tom jsem zase asi jinej, beru navedomi ze je moje blbost ze nejsem pripoutanej a pokud bych se dostal do stejne situace jako ty pises tak bych po tve manzelce nic nechtel... :)
N54 PWR
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#27 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

JFK píše: Jde o to, že jsi měl být připoután a nechtěl jsi být, zranění při nehodě je jisté a proč mají ostatní doplácet na tvojí nezodpovědnost? Jasně, platíš si pojištění, ale měsíční pobyt na ARU je taková paleta, že to ty nikdy svým poji?ěním nezaplatíš...

Jo pak by jsi taky mohl rict, ty vole sorry, ale proc jezdis ve 120ce kdyby jsi jel v poradny kare tak tu nelezis.... :)
N54 PWR
HEERY
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od HEERY »

No ja se poutam a uz se me to vyplatilo.
Zenska me nedala prednost a ja se sluzebni feldou sel pses boudu.
Tukla me do boku a pses obrubnik jsem sel.
Krome oderek od skla nic.
Tehda nebejt pripoutanej tak se me mozna neco stane - takze bych to odnesl ja i potazmo zenska.(kufr co jsem mel vedle sebe na sedacce jsem prejel a zustal pod prednim kolem).
Buhuzel nemam u sebe fotky , snad je nekdy najdu.
LOPOLO Čestný člen
Čestný člen

#29 Příspěvek od LOPOLO Čestný člen »

Lukas H. píše: Tak bud rozumnej a ve meste jezdi 50 a na dalnici 130, maximalne tak budes eliminovat riziko... :lol:
Ty vole ty ses jak zenska. Jedno riziko a dalsi riziko je vetsi riziko .. ja se ho snazim eliminovat jak to jde. A ze se obsac neubranim a jedu trosku rychleji? Jednak rychlost nutne nemusi neznamenat vetsi riziko a druhak, kdyz teda vobcas "riskuju" tak proc ho nezvetsit nepripoutanim? Tahle logika mi unika. Me je fuk jestli si rozsekas palici vo svyho viktora ale nebude mi fuk, kdyz se to nejak dotkne me .. chapes? To je jako bych ti hulil v aute vole.
LOPOLO Čestný člen
Čestný člen

#30 Příspěvek od LOPOLO Čestný člen »

rene kurc píše: To je zvláštní u mě sis toho nevšim,ale jinak VZDY a VZDY,jinak nechápu jak mohly někdy škrtit pásy ve starých schade 90% jich ani nemělo samonavíjení....takže si to každý zapl co nejvolnějc aby ho to nemohlo škrtit.... jinak je to debata o ničem.Je jasný ,že pásy by si měl každý dávat,že asi ve větčíně případech pomůžou(i když jsou i opačné případy) ale nepište mi tu jak nikdy v životě atd....protože mi připadáte jako svatí.....bych tě chtěl vidět jak při uklizení auta vytáhneš dětskou sedačku a zapomeneš ji dát zpět a pak při vyzvednutí malé ze školky zaparkuješ auto a jedete domů autobusem....protože jsi zapomněl sedačku a jsi poslušně uvědomělý jako nikdo....
Mno uprime receno .. nenapadlo me ze zrovna ty se nebudes poutat. Nebudeme slovickarit .. ano, vobcas kdyz treba preparkovavam tak se nepripoutam. To ovsem neznamena ze je to dobre. Stejne tak nedavam blinkr ve tri v noci pri vyjezdu na liduprazdnou okrsku coz ale neznamena ze bych prohlasil .. neblikam. Pravda je, ze se nikdy nestalo aby se ma dcera s manzelkou nepripoutali. Alespon si to nepamatuju.
LOPOLO Čestný člen
Čestný člen

#31 Příspěvek od LOPOLO Čestný člen »

Lukas H. píše: V tom jsem zase asi jinej, beru navedomi ze je moje blbost ze nejsem pripoutanej a pokud bych se dostal do stejne situace jako ty pises tak bych po tve manzelce nic nechtel... :)
To ses asi jinej ... a mam pocit ze vo to de hlavne. Ja to povazuju vylozenou hloupost a totalni neschopnost veci domyslet. Vsadim se s tebou, ze bys zmenil nazor kdybys udelal chybu ( coz se muze stat kazdymu ) a zavinil nehodu pri ktery by pasy rozhodli jestli budes zit s vedomim ze´s nekoho zabil nebo ne. Myslim, ze bys pak nebyl tak v pohode a nerek si .. jeho blbost, mel bejt pripoutanej. Jo, mozna se pletu a ty ses vazne drsnej jak smirgl.
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#32 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

LOPOLO píše:
rene kurc píše: To je zvláštní u mě sis toho nevšim,ale jinak VZDY a VZDY,jinak nechápu jak mohly někdy škrtit pásy ve starých schade 90% jich ani nemělo samonavíjení....takže si to každý zapl co nejvolnějc aby ho to nemohlo škrtit.... jinak je to debata o ničem.Je jasný ,že pásy by si měl každý dávat,že asi ve větčíně případech pomůžou(i když jsou i opačné případy) ale nepište mi tu jak nikdy v životě atd....protože mi připadáte jako svatí.....bych tě chtěl vidět jak při uklizení auta vytáhneš dětskou sedačku a zapomeneš ji dát zpět a pak při vyzvednutí malé ze školky zaparkuješ auto a jedete domů autobusem....protože jsi zapomněl sedačku a jsi poslušně uvědomělý jako nikdo....
Mno uprime receno .. nenapadlo me ze zrovna ty se nebudes poutat. Nebudeme slovickarit .. ano, vobcas kdyz treba preparkovavam tak se nepripoutam. To ovsem neznamena ze je to dobre. Stejne tak nedavam blinkr ve tri v noci pri vyjezdu na liduprazdnou okrsku coz ale neznamena ze bych prohlasil .. neblikam. Pravda je, ze se nikdy nestalo aby se ma dcera s manzelkou nepripoutali. Alespon si to nepamatuju.
No vidíš každý má něco,já třeba blikám aniž bych to chtěl nad tím uvažovat jestli je ta ulice liduprázna či nikoli,prostě to ruka udělá vždy a sama....
LOPOLO Čestný člen
Čestný člen

#33 Příspěvek od LOPOLO Čestný člen »

HEERY píše:No ja se poutam a uz se me to vyplatilo.
Zenska me nedala prednost a ja se sluzebni feldou sel pses boudu.
Tukla me do boku a pses obrubnik jsem sel.
Krome oderek od skla nic.
Tehda nebejt pripoutanej tak se me mozna neco stane - takze bych to odnesl ja i potazmo zenska.(kufr co jsem mel vedle sebe na sedacce jsem prejel a zustal pod prednim kolem).
Buhuzel nemam u sebe fotky , snad je nekdy najdu.
Bohuzel, vetsina zkusenosti je zda se neprenositelna.
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#34 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

rene kurc píše: No vidíš každý má něco,já třeba blikám aniž bych to chtěl nad tím uvažovat jestli je ta ulice liduprázna či nikoli,prostě to ruka udělá vždy a sama....
Ty voe me se obcas stane ze dam blinkr i do zatacky... :D
N54 PWR
LOPOLO Čestný člen
Čestný člen

#35 Příspěvek od LOPOLO Čestný člen »

Lukas H. píše:
rene kurc píše: No vidíš každý má něco,já třeba blikám aniž bych to chtěl nad tím uvažovat jestli je ta ulice liduprázna či nikoli,prostě to ruka udělá vždy a sama....
huste .. na to sem se chtel prave zeptat :-)
Jawak Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 125
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od Jawak Člen Klubu »

Lukas H. píše:
Co je BLINKR?! :roll: :)
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#37 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Jawak píše:
Lukas H. píše:
Co je BLINKR?! :roll: :)
Blinkr,blikna,blikač,směrovka,ukazatel směru jízdy........ :D už víš co by to asi mohlo být??? :D je to takové to co zmáčkneš,když odbočuješ nebo něco objíždíš....
Jawak Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 125
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od Jawak Člen Klubu »

rene kurc píše:Blinkr,blikna,blikač,směrovka,ukazatel směru jízdy........ :D už víš co by to asi mohlo být??? :D je to takové to co zmáčkneš,když odbočuješ nebo něco objíždíš....
No když já odbočuju nebo objíždím, tak hlavně točím jednou rukou volantem a druhou se věnuju spolujezdkyním :twisted: :D nevidíš je snad na obrázku? to jedna ruka kolikrát nestačí... :P
Anonymous

#39 Příspěvek od Anonymous »

Jawak píše:
rene kurc píše:Blinkr,blikna,blikač,směrovka,ukazatel směru jízdy........ :D už víš co by to asi mohlo být??? :D je to takové to co zmáčkneš,když odbočuješ nebo něco objíždíš....
No když já odbočuju nebo objíždím, tak hlavně točím jednou rukou volantem a druhou se věnuju spolujezdkyním :twisted: :D nevidíš je snad na obrázku? to jedna ruka kolikrát nestačí... :P
No jó,ty seš kanón....... :D to jsem já....jinak
Nikita
Klubové ID: 163
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od Nikita »

Jawak píše:
Dovol abych se zasmala :mrgreen: :lol: :lol:
Odpovědět