Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Golf 1.8 16V versus Fabia RS

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
Bombarder
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Bombarder »

Tak jsme dnes vyuzili relativne hezkeho pocasi, suchych cest a vydali se "lovit skalpy".
Nedavno jsem tu cetl, jake problemy nadela fabia RS Bmw 325i. No a nahoda tomu chtela,
ze jsme prave ji potkali. Za nedlouho zacala stihaci jizda z frenstatu do roznova. My ve dvou (+200kg navic)
a ve fabii borec sam (nebyl to zadny rambo, cca do 80kg).
Kdo cestu zna, vi, ze jsou zde nejake kopce a zatacky, v tomto case plne sterku. v zatackach to bylo docela na
hovno, no na zimnich gumach 185/70 to moc nesedi. Ale na rovinkach jsme ho dojizdeli a na zaverecne v cca 175km/h (na čtveru) fabii golf
zadupal do zeme!! za krizovatkou sme dali rec. tygr byl dost vyjeveny, po te, co zjistil, ze ho udelal benzin 1.8 z roku 88.
moc to nechapal, ale priznal, ze jel na max. takze me zajima, jestli RS vs Bedová 325i byla seriovka nebo nejaky načip? :twisted:
Lukke

#2 Příspěvek od Lukke »

Tvůj Golf zadupe do země 325i? :)
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#3 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

Hele a nebyla ta zaverecna rychlost nahodou 176km/h ? :D Nechapu proc tady srovnavas dve podauta, ta Fabka ma v serii zrychleni na sto skoro za 11s... Ale bejt s cipem tak ma vetsi vykon nez cele 325i... Prijed stim golfem do Zlina a kdyz nebude snih tak muzem dat na tom letisti par sprintu... :) Ps: Neboj zimaky mam taky...
N54 PWR
Bombarder
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Bombarder »

golf neni muj, takze nic. dve podauta? shrek zde fabii vyzdvihoval jako auto dnesni doby. fabka ma 0-100 za 9,6 coz je urcite srovnatelne s tvym td.
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#5 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

Bombarder píše:golf neni muj, takze nic. dve podauta? shrek zde fabii vyzdvihoval jako auto dnesni doby. fabka ma 0-100 za 9,6 coz je urcite srovnatelne s tvym td.

Jasne fabie je good auto na normalni jezdeni po meste a tak, proste hodne muziky za relativne male prachy.A pokud das cip a podvozek tak super auto... Nebudu te tady presvedcovat jaky ma moje kara zrychleni, to jsem chtel porovnat v realu... Ale ty tady mas plnou hubu kecu a kdyz dojde na vec tak skutek utek...
N54 PWR
LOPOLO Čestný člen
Čestný člen

#6 Příspěvek od LOPOLO Čestný člen »

Mno ja bych v zadnym pripade nerekl ze Fabie je dobry auto a ma dobrej podvozek. Samozrejme ze sem v ni jel ale staci se i podivat na nejaky nezavisly testy. Pokud si dobre pamatuju, tak jediny co ma fabie dobry je rizeni .. nic vic, nic min. Z nekolika prispevku z posledni doby mam pocit, ze si tu kde kdo mysli jaka je to super kara. Chtel jsem jen vyslovit nesouhlas.
Bombarder
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Bombarder »

lukas:
mas pravdu. nechce se mi nicit golfa se zrychlenim 0-100 za 8s s natovyma kamnama. kamna proti kamnum..
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#8 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

LOPOLO píše:Mno ja bych v zadnym pripade nerekl ze Fabie je dobry auto a ma dobrej podvozek. Samozrejme ze sem v ni jel ale staci se i podivat na nejaky nezavisly testy. Pokud si dobre pamatuju, tak jediny co ma fabie dobry je rizeni .. nic vic, nic min. Z nekolika prispevku z posledni doby mam pocit, ze si tu kde kdo mysli jaka je to super kara. Chtel jsem jen vyslovit nesouhlas.

Prave proto rikam ze poradnej podvozek potrebuje, jezdili jsme sni po tom okruhu v Mostu a je to hrozna kacena...
N54 PWR
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#9 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

Bombarder píše:lukas:
mas pravdu. nechce se mi nicit golfa se zrychlenim 0-100 za 8s s natovyma kamnama. kamna proti kamnum..

Tak se potom zamysli jak se tahle diskuse jmenuje... Aha von by se asi po par sprintech rozpad, tak to sorry...
N54 PWR
Bombarder
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Bombarder »

Lukas H. píše:

Tak se potom zamysli jak se tahle diskuse jmenuje... Aha von by se asi po par sprintech rozpad, tak to sorry...

ze VON by se asi rozpad, I TO JE MOZNE. kazdopadne kdyz potkam 325tds tak to neresim a necham ho daleko vzadu. fabku jsem zkusil, jen proto, ze to je auto dnesni doby a ne x let stary veteran..
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

Lukas H. píše:... Prijed stim golfem do Zlina a kdyz nebude snih tak muzem dat na tom letisti par sprintu... :) Ps: Neboj zimaky mam taky...

Ja mam taky zimaky, na vsech ctyrech :-) Na snehu si to rozdam s kymkoli.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#12 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

Bombarder píše:
Lukas H. píše:

ze VON by se asi rozpad, I TO JE MOZNE. kazdopadne kdyz potkam 325tds tak to neresim a necham ho daleko vzadu. fabku jsem zkusil, jen proto, ze to je auto dnesni doby a ne x let stary veteran..

Jsi me fakt pobavil, ja bych rekl ze to muzem uzavrit s tim at si o tom udela obrazek kazdej sam... Jak o golfu tak i o tobe... :)
N54 PWR
kompakt

#13 Příspěvek od kompakt »

Celé se mi to nezdá. Ta fabie RS to musí starýmu golfu 1,8 napráskat. Jezdí skutečně dobře. Myslím tím rychle a i to akceleruje. Asi měla jenom nápis RS :lol: Anebo v tom jel neřidič. Jinak po načipování to je doopravdy drak. Podvozek je možná dobrý v rámci podaut typu fabie, ale řízení /elektrohydraulika/ je nic moc.
Fil
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Fil »

čao, tak sem tady naskok...a.....souhlas s LOPOLEM a Bombarderem....a hotovo!(přesně tak jaj říkáte)
Lukke

#15 Příspěvek od Lukke »

Hele Bombi. :wink: Ty tu máš vždy jen plnou hubu keců a když tě někdo vyzve na boj (já nedávno a teď Lukáš) tak jedinej tvůj argument je ten, že si Golfa nechceš ničit. Tak s nim tady nevopruzuj a je to. Prostě přijeď, dej si sprint s Lukášem a jsem zvědavej kdo vyhraje... A jestli se ti ten sráč po pár sprintech rozpadne... tak bych ho chtěl vidět na dálnici... Takže buď boj nebo tady už nepyskuj. :wink:
Bombarder
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Bombarder »

nevim, kdo tu nedavno psal, ze nepujde na okruh s lopolem, ze se i nove kamna muzou podelat. tak se do toho nemotej. ja tu psal o fabii a ne naftovem veteranu, ktery ma papirove 0-100 za 10,4s. a pokud si to prectes tak golf neni muj a majitel proste nema zajem. dej si sprint s 325tds. asi vyhrajes a to at ti je utechou, protoze s golfem se jen tak neutkas..
Lukke

#17 Příspěvek od Lukke »

Bombarder píše:nevim, kdo tu nedavno psal, ze nepujde na okruh s lopolem, ze se i nove kamna muzou podelat. tak se do toho nemotej. ja tu psal o fabii a ne naftovem veteranu, ktery ma papirove 0-100 za 10,4s. a pokud si to prectes tak golf neni muj a majitel proste nema zajem. dej si sprint s 325tds. asi vyhrajes a to at ti je utechou, protoze s golfem se jen tak neutkas..

Čoveče tak teď jsi mě to nandal. :lool: Odpověď, jak má být. Btw: neřekl bych, že Lukáš má 0-100 za 10,4, ty si to mysli... Ale ty máš vlastně vždy jen teoretický výplevy a to? vše a pokud to chceme zkusit, najdeš si výmluvu. A jízda po okruhu je snad něco jiného, než sprint na rovině nebo utkání na dálnici... Koukám, že s tebou se rozumně mluvit nedá. :lol: :wink:
Bombarder
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Bombarder »

lopolo te rozsekal na sprintech. ma starsi auto, mensi objem (urgumenty, ze mas tezsi neberu). chapu, taky by me to sralo. ale prestan uz prudit do benzinu a smir se s tim. snad dalsi generace kamen bude uspesnejsi. :P :P
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#19 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

Bombarder píše:lopolo te rozsekal na sprintech. ma starsi auto, mensi objem (urgumenty, ze mas tezsi neberu). chapu, taky by me to sralo. ale prestan uz prudit do benzinu a smir se s tim. snad dalsi generace kamen bude uspesnejsi. :P :P

Ja myslim ze vaha je jeden z nejvetsich argumentu... Proc myslis ze se pocita vykon na kilogram?
N54 PWR
Bombarder
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Bombarder »

vaha? trojkova rada, je trojkova rada. at vyrobi lehci diesel se stejnym vykonem a stejnymi naklady.
Odpovědět