Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Bio do 3,0d nebrat
- Filozof
- Klubové ID: 1044
Proč je teda ta bionafta takovej sajrajt to fakt nechápu tatík má 3firemní auto a jezdí pořád jen na bionaftu. Má teď OPEL VECTRA r.98 2.0DTI a zatím pořád jede.
A nevim proč by to dávali do prodeje když by to bylo takový svinstvo jak tady slyším.
Já tomu nerozumím takže nemohu posoudit.Jestli je to dobrý nebo ne.
No a tam kde makám máme 2 naf?áky a taky někdy berem bio.
Podle mě já mít nový auto tak radši leju NAFTU ale tatíkovi to nevymluvím.No a do starejch popelnic klidně BIO. Myslím tím auta co máme třeba na firmě 12 let starý, atd.Ty už se stejně rozpadaj.
To? můj názor.
A nevim proč by to dávali do prodeje když by to bylo takový svinstvo jak tady slyším.
Já tomu nerozumím takže nemohu posoudit.Jestli je to dobrý nebo ne.
No a tam kde makám máme 2 naf?áky a taky někdy berem bio.
Podle mě já mít nový auto tak radši leju NAFTU ale tatíkovi to nevymluvím.No a do starejch popelnic klidně BIO. Myslím tím auta co máme třeba na firmě 12 let starý, atd.Ty už se stejně rozpadaj.

To? můj názor.
-
- Klubové ID: 78
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem si rikal... Kdo ma moc,chce jeste vic,ale na kazdyho jednou dojde. Ja se cukam uz jen pred setou...marwal píše:nevim jak nekdo muže do firemniho tankovat bio. kdyz jediny podstatny rozdil je v DPH, kde na bio je snizena ale to muze byt platci DPH ukradeny... ne? doufam ze to tak aspon je, slysel sem to ale dal nezkoumal
-
- Kontaktovat uživatele:
to marwal: s tou dani to tak zkutecne je... Taky to moc nechapu...
Ale je to uplne jedno..
Mel jsem take naftaka a trikrat jsem do nej nalil setu... Nepoznal jsem nic... A tou dobou jsem mel v compu nekolikero studii co to je bionafta a setadiesel... Atd... Ty nejverohodnejsi byly vysokoskolske prace... A faktem je ze ma MEŘO - rozumejme MethylEster Repkoveho Oleje spousty negativnich vlastnosti proti klasicke nafte..např. agresivni chovani k barvam, pryži, velmi nachylna k vazani vody a z toho plynouci koroze cerpadel a stouto vodou ruku v ruce hlenovati a ucpava vsechno cim tento sopel neproleze...
A je maximalni snaha to dopilovat, ale zatim se nedari... Cetanove cislo MEŘO je dost nizko proti nafte ktera by mela mit neco kolem 45 Nevim ted presne a nechci placat ale MEŘO ma asi 36 - 38 Je to dost rozdil.. A Seta diesel by mela mit 43 Seta je bio mychana cirka 30% MEŘO 70% Nafty... ze zakona musi byt v Bionafte druhe generace no a ted nevim jestli minimalne nebo maximalne 30% MEŘO Už se mi to vyparilo z hlavy ty studie... Musel bych hodne hledat kdyby chtel nekdo vedet vic.... Nicmene to nedoporucuji..... NAfta je nafta..

Mel jsem take naftaka a trikrat jsem do nej nalil setu... Nepoznal jsem nic... A tou dobou jsem mel v compu nekolikero studii co to je bionafta a setadiesel... Atd... Ty nejverohodnejsi byly vysokoskolske prace... A faktem je ze ma MEŘO - rozumejme MethylEster Repkoveho Oleje spousty negativnich vlastnosti proti klasicke nafte..např. agresivni chovani k barvam, pryži, velmi nachylna k vazani vody a z toho plynouci koroze cerpadel a stouto vodou ruku v ruce hlenovati a ucpava vsechno cim tento sopel neproleze...

-
- Kontaktovat uživatele:
Jasne je to pravda, tak potom k cemu diesel??? a le co s tim vzdyt to musi nicit vstriky a turbo jako blazen ne???RuDoSh píše:Jo, a za litr das pak vic nez za tri litry V-power racingu... tak k cemu diesel?530DAT píše:Jestli mas pravdu tak potom si to budu michat sam a to
30 repka /70 nafta + to zredim tak 20% aditivy!!!!![]()
![]()