Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Věčný boj Dieslu s Benzínem :-)

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
skautik Čestný člen
Čestný člen

#321 Příspěvek od skautik Čestný člen »

Originál zaslal BAXON
[b] nenapsal bych to líp a do puntíku s tím souhlasím a takhle bych to uzavřel. dobrý ABDULE.
Nejvíc se mi líbí, že některý ropáci tvrdí jak jezděj levně za 5-6l ropy a zapomínají že tu a tam musí koupit nebo zrepasovat kokotiny, který benzín ani nemá. Tvrdí jaký jsou benzíny žrouti a závoreň si lžou do vlastní kapsy . napsáno všeobecně

to jsi ale zapomel rict, ze mluvis o 13let starych mrdkach, o ktere se predchozi majitel vubec nestaral.
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#322 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

Spis by se tahle diskuse mela jmenovat benzin VS diesel... :)
Jinak kdyz to beru podle sebe, jak uz jsem tady psal mel jsem 320i a jezdil jsem sni pri mem stylu jizdy za 11L, ted mam TDs a jezdim uplne stejne za 9L, kdyz jsem karu kupoval tak mi bylo jedno co to bude. Rozhodoval jsem se mezi 323i a TDs porizovaci cena byla kupodivu stejna, takze jsem to bral pouze podle stavu kary...
Nakonec jsem nasel krasne zachovale TDs a volba byla jasna... Snim jsem najel za rok 50tis a v motoru jsem menil pouze zhavicky za 2300,-. Kdyz jsem spocital kolik jsem za ten rok usetril oproti 320i tak jsem se docela podivil... Cena nafty pred rokem a pul byla asi o 5Kc nizsi nez benalu a rok se tak drzela... Takze 320i spotreba 11L cena benalu 25Kc, TDs 9L cena nafty 20Kc rozdil na 50tis je 57500,- Nehlede na to ze s TDs je daleko lepsi svezeni...:)
N54 PWR
Kriznik

#323 Příspěvek od Kriznik »

:pako: ...... jsem myslel ze jste si to na irc vyrikali a vono se to tady stocilo zase znova :)
darmon
Kontaktovat uživatele:

#324 Příspěvek od darmon »

nejak ti to divoce odcita ;)) ale uprimne :) mas ted v penezence volnejch 47.500,- ? :D ja za loni najel 70tisic s prumerem kolem 14ti benzinu a za dyzl bych to nevymenil ani nahodou.
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#325 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

Originál zaslal LOPOLO
[B]Mno uvidime co budes muset ted ( ten podivnej zvuk pri pravym rejdu) kdyz ses s tim odvazil na okruh kam to ocividne nepatri :-)

just kidding :D

Originál zaslal Lukas H.
[B]Hehe Lopolo cekal jsem ze to vytahnes a nezklamal jsi... :D Zejtra Ti reknu co to bylo, ale evidentne to nema s motorem nic spolecneho o kterych tu vedeme diskusi...

Tak jak jsem slibil, je to totalne urvanej(vyteklej) silentblok na motoru a druhej uz nacatej, prej ten motor lezel na napravnici...
Takze pujdou oba nove...
To vis DieselPower ta vyrve i motor z "pantu"... :)
N54 PWR
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#326 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

Originál zaslal darmon
[B]nejak ti to divoce odcita ;)) ale uprimne :) mas ted v penezence volnejch 47.500,- ? :D ja za loni najel 70tisic s prumerem kolem 14ti benzinu a za dyzl bych to nevymenil ani nahodou.

Ja myslim ze mi to odcita dobre... :) Nemam a vis proc... Protoze s 320i jsem najel za rok 25-30tis a s TDs 50tis... :)
N54 PWR
darmon
Kontaktovat uživatele:

#327 Příspěvek od darmon »

tak si to spocti jeste jednou :) rozdil je o deset tisic kacek min nez pises :)
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#328 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

Originál zaslal darmon
[B]tak si to spocti jeste jednou :) rozdil je o deset tisic kacek min nez pises :)

Jojo mas recht :), jsem to pocital se spotrebou 8L...
N54 PWR
Shrek
Kontaktovat uživatele:

#329 Příspěvek od Shrek »

Originál zaslal Lukas H.
[B]Tak jak jsem slibil, je to totalne urvanej(vyteklej) silentblok na motoru a druhej uz nacatej, prej ten motor lezel na napravnici...
Takze pujdou oba nove...
To vis DieselPower ta vyrve i motor z "pantu"... :)

No vida, a Uhlík by měnil rozvody... :D jinak ta možnost mě taky napadla, ale hned jsem ji zavrhnul, protože silentbloky v prdeli se u "normálních" aut nejvíc projevujou při rozjezdu a ne při ježdění do zatáček. Jaksi jsem si neuvědomil, že bávo má motor o 90 stupňů votočenej...:ucta:
Baxon
Kontaktovat uživatele:

#330 Příspěvek od Baxon »

to Lukas H.: rozdíl v ceně nafty a benzínu je tak 3,- +-. Vloni to bylo taky tak nějak - a BIO snad nejezdíš.
Ta spotřeba u dieselu bych řekl sedí, protože s 5-kou jsem jezdil 9,5, ale s tou 320i - to neberu. s 325i jsem jezdil kolem 10l. 50.000km/rok je fakt hodně (darmon 70tis je psycho, ani se nedivým, že má sedmu)
s koždou výměnou měníš i pal. filtr - 902,-, víc oleje než do 320i .......bla bla bla. A to si měl štígro, že se ti tam nic zatím nevysralo.
Zjistíš, že si při těch svých km ušetřil asi 20.000,-:) což je samozřejmě pořád hezký:)

Originál zaslal skautik
[B]to jsi ale zapomel rict, ze mluvis o 13let starych mrdkach, o ktere se predchozi majitel vubec nestaral.

Vím, že je složitý se tou diskuzí prohrabat, ale jestli to uděláš, zjistíš že jsi :offtopic: ;-)
darmon
Kontaktovat uživatele:

#331 Příspěvek od darmon »

70 neni psycho, ja to mel jen 90km do prace, tak si to spocti na rok, to ti hodi kolem padesati jen to lupne, a zbytek tam uz dojezdis razdva. Ale jak rikam,budu jezdit sedmou i dneska, kdy jsem rocne tak na 20-25
skautik Čestný člen
Čestný člen

#332 Příspěvek od skautik Čestný člen »

Originál zaslal Baxon
[B]Vím, že je složitý se tou diskuzí prohrabat, ale jestli to uděláš, zjistíš že jsi :offtopic: ;-)

myslim, ze ani nemusim cist celou diskuzi. ty jsi napsal ze kdyz si koupis diesla, budes zakonite menit, turbo, cerpadlo a pod.
ok napsal jsi tu a tam.... pochybuji, ze bude mit nekdo auto 13let od novoty, protoze driv jak za 8let se ti tam srat (opotrebenim) s nejvetsi pravdepodobnosti nic nebude :)

to je pikacovina :)
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#333 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

Originál zaslal Baxon
[B]to Lukas H.: rozdíl v ceně nafty a benzínu je tak 3,- +-. Vloni to bylo taky tak nějak - a BIO snad nejezdíš.
Ta spotřeba u dieselu bych řekl sedí, protože s 5-kou jsem jezdil 9,5, ale s tou 320i - to neberu. s 325i jsem jezdil kolem 10l. 50.000km/rok je fakt hodně (darmon 70tis je psycho, ani se nedivým, že má sedmu)
s koždou výměnou měníš i pal. filtr - 902,-, víc oleje než do 320i .......bla bla bla. A to si měl štígro, že se ti tam nic zatím nevysralo.
Zjistíš, že si při těch svých km ušetřil asi 20.000,-:) což je samozřejmě pořád hezký:)

Kdyz jsem karu kupoval tak byl rozdil opravdu 5 korun, jinak bych v te dobe asi i jinak premyslel a hledal 323i (az ted vim ze bych udelal chybu) :) Nemusis mi rikat za kolik jsem s cim jezdil, nebo mi chces tvrdit ze 320i nemuze zrat 11L? :) Psal jsem mym stylem jizdy... To co pises dal je blbost, pal fitr jsem menil i na 320i a stal stejne... U TDs jsem na nej najel 40tis a taky pohoda... Oleje se tam dava skoro stejne, rozdil asi 0,25L. Menil jsem ho za tech 60k 4x...
Jo asi mam stigro... A hned to musim zaklepat... :)
N54 PWR
Baxon
Kontaktovat uživatele:

#334 Příspěvek od Baxon »

Originál zaslal darmon
[B]70 neni psycho, ja to mel jen 90km do prace, tak si to spocti na rok, to ti hodi kolem padesati jen to lupne, a zbytek tam uz dojezdis razdva. Ale jak rikam,budu jezdit sedmou i dneska, kdy jsem rocne tak na 20-25

když jsem si uvědomil kolik času trávím v autě a najedu asi 45tis, tak 70tis je pro mě nářez :)
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#335 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

Originál zaslal Shrek
[B]No vida, a Uhlík by měnil rozvody... :D jinak ta možnost mě taky napadla, ale hned jsem ji zavrhnul, protože silentbloky v prdeli se u "normálních" aut nejvíc projevujou při rozjezdu a ne při ježdění do zatáček. Jaksi jsem si neuvědomil, že bávo má motor o 90 stupňů votočenej...:ucta:

No kara u Uhlika je :) , ale to jsem mu musel rict co ma zkontrolovat popripade vymenit, na tom snad neni co zkazit ne? :)
N54 PWR
darmon
Kontaktovat uživatele:

#336 Příspěvek od darmon »

Originál zaslal Baxon
[B]když jsem si uvědomil kolik času trávím v autě a najedu asi 45tis, tak 70tis je pro mě nářez :)

v sedmicce ti to tolik nepride, proto ji mam :) mam rad sportovni a nebo luxusni vozy, bmw sportovni nedela, moje situace mi nedovoluje dva vozy, tak mam luxusni :)
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#337 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

Originál zaslal darmon
[B]v sedmicce ti to tolik nepride, proto ji mam :) mam rad sportovni a nebo luxusni vozy, bmw sportovni nedela, moje situace mi nedovoluje dva vozy, tak mam luxusni :)

Kdo podle Tebe dela sportovni vozy? :)
N54 PWR
darmon
Kontaktovat uživatele:

#338 Příspěvek od darmon »

uz jen japonci.
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#339 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

Originál zaslal darmon
[B]uz jen japonci.

Muzes uvest priklad? :)
N54 PWR
Baxon
Kontaktovat uživatele:

#340 Příspěvek od Baxon »

Originál zaslal Lukas H.
[B]Kdyz jsem karu kupoval tak byl rozdil opravdu 5 korun, jinak bych v te dobe asi i jinak premyslel a hledal 323i (az ted vim ze bych udelal chybu) :) Nemusis mi rikat za kolik jsem s cim jezdil, nebo mi chces tvrdit ze 320i nemuze zrat 11L? :) Psal jsem mym stylem jizdy... To co pises dal je blbost, pal fitr jsem menil i na 320i a stal stejne... U TDs jsem na nej najel 40tis a taky pohoda... Oleje se tam dava skoro stejne, rozdil asi 0,25L. Menil jsem ho za tech 60k 4x...
Jo asi mam stigro... A hned to musim zaklepat... :)

může žrát 11 v pohodě, ale pak ti TDS-ko při stejným stylu nežere 9l ;-). pal. filtr jsem měnil s každou výměnou, protože kvalita nafty u nás je :shit: a u benzína stojí polovic, však z 535i ho mám ještě v garage, protože to škubání bylo nakonec někde jinde. jinak jsem ho neměnil nikdy:)
A víš co je důležitý, že jsi spokojenej, já jsem spokojenej a všichni co jsem přispívali jsou s tím co maj spokojený a my jdeme na pivo, o.k.? :gobeer: :gobeer: :gobeer:
Odpovědět