Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Inspekce "1" u BMW 330d a poznatky...

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
Lukke

#1 Příspěvek od Lukke »

Tak jsem byl ve čtvrtek na první celkový inspekci v AuTecu. Nakonec byl termín 30., takže jsem nemusel čekat ještě týden. Byl jsem objednán na devátou hodinu ranní v AuTecu.

Dorazil jsem tam skoro přesně a vydal se na příjem do servisu. Technik si načetl informace z klíčku (KM apod.) a začali jsme popisovat závady co jsem v průběhu těch 4 měsíců objevil a co se mě nezdá. Už jsem to tu psal, takže jako hlavní kvůli čemu jsem tam jel bylo to tupý bouchání pod středovým panelem. Jeli jsme se svést asi kilometr přes rozflákanou cestu a bouchání se projevilo a technik uznal, že to slyší, ale že to ASI bude sedačka nebo tak něco (nebo jestli prej nemám něco pod sedačkou, apod). :-) Jako další nedostatky jsem uvedl vrzání střechy (ta guma okolo střešního skleněnýho okna vrzala), zamrzání ostřikovačů, a taky jsem se ptal na rozsvícení kontrolky žhavení během jízdy (na okruhu v Brně).

Tak jsme to tak sepsali, technik mi oznámil že to bude asi až tak kolem 16.00 hodiny a a? počítám s částkou kolem 16.000,- Kč! Zeptal jsem se ho, za co budu platit tak strašný peníze a že nechápu, jakým důvodem mi chce účtovat 16k korun. Na to odpověděl, že je to velká inspekce a že se kontroluje kompletně všechno (i takový pikačoviny jako jestli svítí všechny žárovky apod - čemu stejně nevěřim že tohle všechno dělali). Řekl jsem mu, že nechci aby měnili brzdový desky a zkrátka věci, co ještě nejsou potřeba vyměnit, a zkrátka že mu víc jak 12k nedám tak a? se podle toho zařídí a vymění jen olej a odstraní zjištěné nedostatky, který jsou samozřejmě v garanci. Moc se mu to nezdálo, ale vzal jsem si věci a odešel.

Před čtvrtou hodinou odpolední jsem se vrátil opět do AuTecu. Asi 15 minut jsem čekal až se uvolní místo u přijímací přepážky, než jsem se dostal na řadu. "Tak jsme to zvládli za 10.725,- Kč pane Blecha". No říkal jsem si, že tedy vyměnili i filtry a tak, ale co se dá dělat (přitom jsem jim říkal, aby z těchto věcí nic neměnili). Ale jak jsem se podíval na papír, co mi dal, zjistil jsem, že vlastně kromě výměny oleje neudělali skoro nic. Vypisuju tedy práci co všechno provedli:

- Servis - Inspekce 1 - stála 3.261,- Kč. To prý je "poplatek" za to, že jsem auto přistavil a vlastně taková platba "za nic" - zkrátka Inspekce se musí platit a? chci nebo ne.
- olej Castrol TXT Softec Plus 5W-30 (SU) - 4.271,- Kč. Což vychází na 533,- Kč za litr (celkem 8 litrů).
- olejový filtr - 793,- Kč

Dále mi vyměnili gumičky do stěračů (přitom za ty 4 měsíce nebyly ty původní špatný) za cenu 528,- Kč (+ 362,- Kč práce). Zamrznutí ostřikovačů bylo způsobeno malou koncentrací nemrznoucí směsi, tak mi jí za 58,- Kč dolili (vyhřívání trysek je prý OK).

Nakonec napíchli diagnostiku, nezjistili žádný problém a za to si nechali zaplatit částku 1.449,- Kč. (v Plzni v Inveltu stála DIS 699,- Kč). Rozsvícení kontrolky žhavení během jízdy bylo způsobeno zjištěním vzduchu nějakým čidlem v palivové soustavě (jak jsme předpokládali), takže žádný problém.

Ohledně vrzání střešního okýnka - guma prý vyschla (jak jsem byl v Řecku a stálo to na 50 stupňových vedrech), tak jí napustili nějakým roztokem, a už je vše ok. Ani nevrzne. ;-) Bouchání pod středovou konzolí - byl přesazen o kousek výfuk, takže někde bouchal při velkém nárazu. Jednou jsem vzal trochu spodek o šílený koleje, takže to bylo zřejmě ono. Tohle odstranili naštěstí v garanci "zdarma".

Takže jsem vycáloval 10.725,- Kč a odjel domů. Přikládám ještě rozpis, abyste byli v obraze. ;-) No ještě, že je to už za mnou. Mějte se. :-)
Lukke

#2 Příspěvek od Lukke »

...
Přílohy
bmw3.jpg
bmw3.jpg (61.71 KiB) Zobrazeno 1713 x
bmw3.jpg
bmw3.jpg (61.71 KiB) Zobrazeno 1713 x
Lukáš
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Lukáš »

to nasere, v autecu sou zloději :-) koukni se do SZ, psal sem ti.
Lukke

#4 Příspěvek od Lukke »

Originál zaslal Lukáš
[B]to nasere, v autecu sou zloději :-) koukni se do SZ, psal sem ti.

Dík, ale přečet jsem si to až když jsem přijel z Autecu... Příště pojedu zkusit štěstí k vám. :-) Btw: už děláš toho prodejce, že bych se jel svést s 330i? ;-)
Kriznik

#5 Příspěvek od Kriznik »

tak jsem si asi mylne myslel ze garancka je zdarma ... u auta v zaruce....

no ale asi jsem se spletl ;)
teda, musim rict, ze bych novy auto za tehle podminek nechtel, proc by se melo do 4mesice "staryho" auta vrazet 10tis? :)
RostaO

#6 Příspěvek od RostaO »

Originál zaslal Kriznik
[B]tak jsem si asi mylne myslel ze garancka je zdarma ... u auta v zaruce....

no ale asi jsem se spletl ;)
teda, musim rict, ze bych novy auto za tehle podminek nechtel, proc by se melo do 4mesice "staryho" auta vrazet 10tis? :)

...mas naprostou pravdu. Do novyho auta nasypat tolik penez, to je opravdu k placi.
Pivson
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Pivson »

to jsi měl ty gumicky na stěrače levný, já u nich kupoval na E34 a bylo to za cca 850 Kč a to si je ještě musím upravit na dýlku

:D
darmon
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od darmon »

garancka zdarma, kde zijes :)
Lukáš
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Lukáš »

Originál zaslal Lukke
[B]Dík, ale přečet jsem si to až když jsem přijel z Autecu... Příště pojedu zkusit štěstí k vám. :-) Btw: už děláš toho prodejce, že bych se jel svést s 330i? ;-)

dělám, dělám, ale zadna tu neni, jen jedna v automatu :-(, jedině 530i tu mam :-)
bpytlik
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od bpytlik »

Jojo holt nove auto=calujes garancky....Kamos na oktavku platil za velkou garancku snad 12k a tata na rencka 15k, holt dojeb....
A jak se tam divam v autecu maji snad nejvetsi hodinovou sazbu co sem videl....V bmw v enseladu je snad za hodku nejakych 800....
Paja
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Paja »

a tosi měl w Autecu ještě dobrýho serwisního technika:))...znal sem tam nekerý případy který ti tam napočítali newim co aby měl serwis prémie(resp.technici a potom i mechanici....:Dhehe
A nekery wěděli wo autech uplný howno takže když ti blbla klima tak místo předřad.odporu("ježek") nechali wyměnit třeba celej panel,výparník a wyměnit napln...:)
Paja
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Paja »

..a k těm garanckám...je to holt bída nějaky ču*ak tam přijede s nowou M5 a necha si tam 2x za sebou wyměnit motor za cca 500K jenom protože je "duležitej"tak maj z něho wšichni strach(ksnad až na mechaniky:)a kdo to ma potom platit??.....ale když tam přijede takwej obyčejněj člowěk jako sme mi tak se tam na nas wyse*ou a ještě jim za to zaplatíte nehorázný prachy....:shit:
LOPOLO Čestný člen
Čestný člen

#13 Příspěvek od LOPOLO Čestný člen »

To by me fakt zajimalo jak by to bylo v autobase. Rek bych, ze by minimalne ta inspekce mela bejt zadara.
Bubi

#14 Příspěvek od Bubi »

O Autecu já ani psát nebudu... Ukradli mi věci za několik desítek tisíc, naúčtovali co nedělali, atd...

A zapomeň na to že ti vyměnili 8l oleje... Ten si raději vyměň za nějakých pár tisíc km JEŠTĚ JEDNOU a někde u kamaráda, abys viděl že se mění skutečně VŠECHEN!!!
Paja
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Paja »

to Bubi:....o Autecu psat ani nemusíš já tam 2roky dělal(resp.wyučil sem se tam)a widěl sem jak tam dělaj na twym autíčku...(moc pěkny-to auto:))akorad ty zadní lampy se ti mlžily a podle mě moc neslušely...

a k tomu oleji:...nikomu se tam moc nechce čekat než wyteče oprawdu wšechen olej tak tam z 70%přídadu zbyde tak 0,5litru...pač prace je mnoho a penez malo..:D
abdul

#16 Příspěvek od abdul »

prekvapily me dve veci.... to ze platis za gumicky do steracu, kdyz i u posahaneho peugeotu jsou zdarma... kazdy rok mas narok na dvoje nebo troje.... i u blbe 307 nebo co to je za vrak... a to ze si platil ctecku kdyz nic nezjistili to je snad vysmech ne? ti priste reknou ze to meli dva tydny na stolici ale at to merili jak to merili tak vsecko rovny a nakonec si vsimli ze je rameno v prdeli takze zacalujes 5k za rameno a 50k za stolici.... ke kapitolce s tim olejem: znam "mechose" co uz maji "vychytany" ze se dela vymena az kazda druha, uctujou se samosebou vsecky... ze ty prasata tam nechaji 0,5 litru staryho oleje to je jako uz "samozrejmy"... vim proc si delam vsecko sam:)
Paja
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Paja »

poprawdě to bylo asi wíc než 0,5 litru(někdy až 2-3:)...pač když jim zbyde olej tak si ho berou pro sebe...:bang2:
bpytlik
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od bpytlik »

Jo a jen tak mimochodem prvni inspekce na 320d v enseladu stoji 1030Kc :) Na 530d nejakych 1200Kc, takze predpokladam ze na tom bude 330d podobne...No a vymena oleje u 320d vyjde na 317Kc prace....nemas lepsi s tim zajet treba az do olomouce? :)
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#19 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Originál zaslal Pivson
[B]to jsi měl ty gumicky na stěrače levný, já u nich kupoval na E34 a bylo to za cca 850 Kč a to si je ještě musím upravit na dýlku

:D

Nic ve zlém kámo,ale dát 850 za stěrače a ještě je upravovat ! :mad:
Kriznik

#20 Příspěvek od Kriznik »

no... olej jsem teda resil jak s baworakem tak s audinou v Penzoilu na Argenticky
koukas mu pod ruku, vidis presne kolik si odmeruje do nadobky a to tam skutecne naleje....

pouze se zase potvrzuje, co uz vsichni snad vedi >
znackovej servis != kvalitni
znackovej servis = drahej

vcelku zajimavy je fakt, ze tusim musis na garancku zejo?
pokud jo, tak pro ne jsou to jisty penize po urcity dobe od kazdyho cloveka co si u nich koupil auto ;)
skoro bych az rekl ze to je vydirani ;)

darmon: ... no mas pravdu, bohuzel v cesku (zase na chvili) :)
Odpovědět