Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Žádám radu...

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
uncompromised
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od uncompromised »

Originál zaslal king
[B]TO uncompromised : a k tomu nemecku, uz mas nejak promysleny kdo ti to z toho nemecka dotahne? nebo jak to planujes?

Mame v Mnichove znamyho (cecho-nemec) co si obcas jezdi pro vino, uz nam odsud par veci zajistil (pravda jenom postrikovac a drtic do vinohradu - ale usetrili jsme dobrych 100 tacu cili 50%), tak on rikal ze by neco splasil a ja bych to jel s nekym co tomu trochu rozumi omrknout.
Jinak diky Jawak, jak na neco narazim urcite se ozvu.:gobeer:
Vena
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od Vena »

Jo jo, 325ka přitažená z Říše, to by bylo něco, akorát že nejsou love.... :cry:
darmon
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od darmon »

mate vinohrad, jo ? :)
Shrek
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od Shrek »

Originál zaslal Fil
[B]Já bejt tebou tak 323 vyřadím a uvažuju 2,5i! 2,8i 2,5tds!, s 328 nemám zkušenost,ale zdá se mi že pojistka je příliš vysoká vzhledem k tomu že už je jedno jestli máš 2,8l nebo 5,8l,ale sázel bych na 2,5l nebo tds, to si celkem v klidu poradí i s E34kombajnem myho otce a žere 8-9město 6-7 dálnice=normální noha(obyč),a když tomu šlápneš,tak to jede celkem hodně slušně(pocitově je to mnohem silnější než se zdá ,sešlápneš a jede, u svýho sem zvyklej že to jede až to vyženu do otáček, a tam už takovej katapult nepozoruju, ikdyž je rychlejší)(ten krou?ák) a do totálního max11l(víc to zatim nikdy nesežralo) nafty, ale to tomu musíš dávat (myslím v běžnym provozu,ne na okruhu) nebo 325, ta je OK a pojisku využiješ maximálně.Ale to je jen můj názor s kterym nemusí všichni souhlasit...

323i je naprosto v pohodě, nevím proč by měl kupovat starou M50tku (325i), když může mít novou M52 (323i,328i). Vzhledem k pojištění a spotřebě (nemá moc peněz) je 323i (je to 2.5 litr) optimum.
LOPOLO Čestný člen
Čestný člen

#45 Příspěvek od LOPOLO Čestný člen »

taky myslim ze 323 je fain .. ja bych klidne 323 bral
Fil
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od Fil »

hmmm.tak jo,... to sem nevěděl že 323 je 2,5l, ale tim pádem sem stejně moc nekecal, protože pojištovna to bere podle skutečnyho obsahu, takže když má př.2497ccm a označení 323, tak je to 2,5l, takže je to jak u ety E30 325e (obsah 2,7l):bigok:
uncompromised
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od uncompromised »

Originál zaslal darmon
[B]mate vinohrad, jo ? :)

jo, hodne moc:D
uncompromised
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od uncompromised »

Originál zaslal Jawak
[B]Dal jsi mu to tady přečíst? Určitě to zkus, za pokus nic nedáš. Proč je zásadně proti coupé?

Kdybych mu to tady dal precist, tak mne to zatrhne totalne:D
dost casto se ohani tim, proc tak mlady kluk musi mit auto, a matka doplni: jeste k tomu BMW

on si tata mysli ze mi to vydrzi nez budu mit rodinu, tak abych je tam vsechny poskladal:D ale jako, zas ten sedan mi nevadi, hlavne ze to pojede

mj. jim staci kdyz se vozi na vratech od stodole, takze tohle je pro ne moc velky luxus
Petr_1

#49 Příspěvek od Petr_1 »

Originál zaslal uncompromised
[B]

mj. jim staci kdyz se vozi na vratech od stodole, takze tohle je pro ne moc velky luxus

Tak jim ho nemusíš půjčovat, nech jim ty vrata.
uncompromised
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od uncompromised »

Originál zaslal Petr
[B]Tak jim ho nemusíš půjčovat, nech jim ty vrata.

To si pis ze necham, ale jak jsem psal vys, potrebuju pujcit a nejlepsi kandidat na pujcku se zda byt mut tata, takze i on si klade podminky. Ale verim, ze kdyz si sezenu neco dobryho tak zmekne.
uncompromised
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od uncompromised »

Kdyz uz jsme se tady bavily o pojistovne, tak mam takovy dotaz. V patek jsem boural, tedy ne mou vinou, jelikoz manik pred kterym brzdila zenska a on letel na snehu jako prase (pozn.: mel letni, sjety gumy), se rozhod ze nez aby to napalil do ni nebo do prava, tak to radsi strhl do protismeru, kde jsem se bohuzel jiz nachazel ja. Po narazu jsem skoncil v poli nastesti nezranen. Ale auto je na tom o poznani hur. Skoda asi 30-40tis. A ted se dostavame k problemu, to auto je sice 17 roku stare, ale do te udalosti v perf. stavu. Manik z pojistovny (Ceska pojistovna) rikal ze za to nic moc nedostanem a bla bla. Tak se chcu zeptat jestli jste meli nejakou podobnou prihodu s nejakym starsim BMW a jak ste to vyresily. Dik za odpovedi.
Hodil bych vam sem aj nejaky obrazky, ale nevim jak.
adam

#52 Příspěvek od adam »

uncompromised píše:Hodil bych vam sem aj nejaky obrazky, ale nevim jak.

Muzes mi ty fotky treba poslat mailem a ja je sem vlozim.
Jawak Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od Jawak Člen Klubu »

Co to je vlastne za karu?
Nech si to na jeho naklady, (on to prece zavinil, zacaluje jeho pojistovna) opravit v autorizovanym BMW, kara bude jako nova :)
Tebe to nebude stat nic, hodis tam auto a pak si pro nej prijedes, az bude zpraveny.
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#54 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

hm, jde o to, ze pojistovna ti to proplati do vyse obecne ceny, tzn. porizovacka-vek=par korun... resil jsem tohle s nabouranym Wartburkem, nakonec jsem to udelal, ze jsem donesl fakturu mesic starou, ze na tom aute byla udelana generalka za 30k, nakonec mi dali nejakych 21k :-), coz bylo vic nez dost dobry :-)
“Ability is what you're capable of doing.”
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#55 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

Jawak píše:Co to je vlastne za karu?
Nech si to na jeho naklady, (on to prece zavinil, zacaluje jeho pojistovna) opravit v autorizovanym BMW, kara bude jako nova :)
Tebe to nebude stat nic, hodis tam auto a pak si pro nej prijedes, az bude zpraveny.

Jawaku nebud naivni, nevim jak to funguje v nemecku, ale tady je to tak ze te nekdo naboura ty si to nechas spravit posles fakturu na jeho pojistovnu a pojistovna ti vubec vsechno nemusi zaplatit... Je to osobni zkusenost, faktura na 26k a ty zmrdi mi poslali 18,5k a kdyz tam volas tak ti ani nereknou proc... Ze prej se ti ozvou, takhle uz tam volam 3 mesice... Jinak jde o CP..
N54 PWR
Jawak Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od Jawak Člen Klubu »

Jednoduse receno jak to chodi tady: nekdo te naboura, prizna vinu, prijedou bengove, sepise se to, hodis karu do servisu, predlozis papiry o nehode, vsechno se sepise, za nejakou dobu je to hotovy, ty prijdes, podepises nejaky papiry a ze mas karu ve stavu, jako byla pred tim (nemuzes si vymyslet, ze chces M3 naraznik a tak) vsechno origo, odjedes a pojistovna si to vyridi s opravnou (musi to teda byt autorizovany BMW) v tomto pripade :wink:
Jawak Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od Jawak Člen Klubu »

Hanz píše:hm, jde o to, ze pojistovna ti to proplati do vyse obecne ceny, tzn. porizovacka-vek=par korun... resil jsem tohle s nabouranym Wartburkem, nakonec jsem to udelal, ze jsem donesl fakturu mesic starou, ze na tom aute byla udelana generalka za 30k, nakonec mi dali nejakych 21k :-), coz bylo vic nez dost dobry :-)

Tak to byl dobrej kauf, za Wartase dostat 21k, to musel byt vystavni kus :D
LOPOLO Čestný člen
Čestný člen

#58 Příspěvek od LOPOLO Čestný člen »

Lukas H. píše:
Jawak píše:Co to je vlastne za karu?

Jawaku nebud naivni, nevim jak to funguje v nemecku, ale tady je to tak ze te nekdo naboura ty si to nechas spravit posles fakturu na jeho pojistovnu a pojistovna ti vubec vsechno nemusi zaplatit... Je to osobni zkusenost, faktura na 26k a ty zmrdi mi poslali 18,5k a kdyz tam volas tak ti ani nereknou proc... Ze prej se ti ozvou, takhle uz tam volam 3 mesice... Jinak jde o CP..

V tom pripade muzes zbytek ceny vymahat po vinikovi primo a na jeho pojistovnu se vysrat. Pravda, je to na dyl ale jde to. Prece to nebudes platit sam.
Anonymous

#59 Příspěvek od Anonymous »

Asi to tak udelam, spravim, pojistovna zaplati a zbytek doplati on.
Jinak jedna se o SUBARU, ale ptam se tady proto, ze doma zas bylo poucovani, az budes met nejaky stary BMW a toto se stane, kdo ti to zaplati, a podobny kydy :(

to adam: fotky hned posilam
uncompromised
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od uncompromised »

ups, zapomel sem se prihlasit :wink:
Odpovědět