Toto tam je... A kdyz nefakci tak mi prosim dej nyní platný odkaz pjosim pjosim...
Vítejte na stránkách o BMW řady 7, model E32
Tyto stránky budou postupně obsahovat vše možné o BMW E32 jako třeba:
Technické specifikace
Tipy a triky
Fotogalerii
Návody a rady, když to půjde i s fotodokumentací
DISCLAIMER aneb hezky česky DEMENTI
Všechny informace a postupy na tomto serveru se vztahují pouze k BMW E32 a k žádnému jinému modelu.
Vzhledem k podobnosti mezi modely je ovšem pravděpodobné, že mnoho postupů a informací je použitelných i v jiných modelových řadách. To je ovšem pouze na Vaše vlastní riziko. Postupy zde uvedené, jsou reálné postupy, vyzkoušené mnou, či spoluautory serveru. Odkazy na cizí postupy taktéž. Jestliže si něco zničíte na jiné modelové řadě, je to čistě Váš problém a neotravujte nás s tím. ( ostatně proč ještě nemáte BMW řady 7 ? ) Postupy na E32 jsou díky velké členské základně odzkoušeny více lidma. V případě, kdy tomu tak není, je o této skutečnosti předem informováno. Jestliže se na něco necítíte, jsem schopen to po dohodě udělat pro Vás. Víc vám pomoct nemůžu.
Stranky jsou a budou graficky velmi jednoduché, jednak to je IMHO přehlednější a pak nejsem v tom
vůbec, ale vůbec dobrej
Dan
!!!! ICQ !!!! Chcete-li mi něco, nebo se na něco zeptat, nebo mi prostě jen vynadat, můžete přes ICQ. Můj kontakt je 56055325
--------------------------------------------------------------------------------
NOVINKY
21.7.2003 - Ventily seřízeny, více tipy a triky. Bishop nalit v motoru, benzínu a převodovce. Najeto zatím jen cca 180km, což je brzo na to aby se něco dělo, nicméně mám pocit, že almara řadí víc hladce, zvláš? za studena a volnoběh je podstatně lepší (ale to můžou mít na svědomí i ty ventily)
18.7.2003 - Narozeninové vydání - dnes mám narozeniny. Přidal jsem disclaimer, povídaní o aditivech do oleje a benzínu. Mám konečně zadní tlumiče + uložení (díky Jakube

. Almara je nová/repasovaná, po patáliích s těsněním taky OK. Dneska ráno jsem si konečně vyzvedl těsnění pod víko ventilů a o víkendu je konečně seřídím, jestli to ještě půjde hihni hihni, protože jsem na to ještě nešáhl

. Btw. nezapomeňte dotáhnout uchycení olejový sprchy, když se v tom taky budete rejpat. Nafotím a zpracuju.
6.5.2003 - Dobrý den, kozy ven. Co nového, oddělal jsem převodovku, řadila jako víno do poslední chvíle, po průjezdu dírou na konci R7 směr Slaný vylítly kvalty a chovala se jako kdyby byla pořád na neutrál, po prvotním ohlodání málo tlaku. Takže mám novou almaru a je to fajn. Poznatek - to co jsem si myslel, že je rachot ložiska na kardanu, ačkoli se mi to zdálo nějak moc zepředu spíš bylo z tý starý almary. Co se vevnitř stalo je věc neznámá. Dál, EML světlo mně začlo harašit, tak jsem se na to vrhnul, udělal, funguje, a návod s fotkama na obvyklém místě + povídání co to EML je a jak to funguje.
18.04.2003 - Opět zpět

Situace se ustálila, takže se budeme setkávát častěji. Konečně jsem se opět od loňského léta zas usadil a mám trochu času. Co je novýho ? vošukali holýho

to hlavní vidíte, vzhledem k tomu jak se to za rok vyvinulo se tomuhle projektu chci věnovat trošku víc. Takže co tu máme, vlastní doménu, další nový a lepší diskuzní fórum, k dispozici pro Vás poddomény a emaily a vůbec. Konečně jsem taky namnožil CD o který jste mně žádali, tak si řekněte znovu. Mám nový telefon 606 680 161.
Co nového na stránkách: fórum, do fotek jsem přidal tu mojí jak jsem tu svini rozdráždil na 235km/h a k povídání o oil service jsem přidal jen takový kecy jak vlastně ty diody fungujou, co ovlivňuje to ubejvání.
A na konec přijde japonec. S autem novýho celkem nic. Nechal sem si vyměnit těsnění pod hlavou. Nakonec jsem to strčil do servisu. Jednak jsem měl podezdření na prasklou palici (nebyla) druhak to bylo mezi svátkama (to nevim jak bych efektivně řešil vaření) a do třetice byla zkurvená zima a nemám garáž. V neposlední řadě jsem tam stejně musel. Ono se to má takhle, den před cestou do servisu sem si řek, že tam dám nové svíčky, aby mi v servisu neřekli, že to jede napiču kvůli svíčkam stoletým (Má pravdu, má pravdu, předsedo, na svíčkách dal já 40tkm a ten předemnou nevimkolik) a nemusel bych platit za výměnu a hlavně bych tam měl ty co chci já a ne ty co má servis. No tak sem se do toho pustil a zjistil, že kabely tam mam nahovno a na nic, hrozný sráče. Při sundavání kabelu na pátym válci (u M30 nejhůř dostupnej, vadí tam trubky od klimy, mi na svíčce zůstala ta guma z kabelu, po půl hodině, odřených rukách a míře nasranosti jsem usoudil, že to těch 90kiláků vykoná na pět válců (jede to na ně perfektně) a že až budou mít hlavu dole tak jim to půjde líp. Takže teď to mám v cajku, jo servisovaný to bylo u Böhma, nemám jediný slovo výtky na práci a cenu (těsnění pod palicí, 10hodin práce, nemrzka, kabely (použité) to celé kolem osmi táců.
Archiv úvodníků - listopad 2002
Archiv úvodníků - říjen 2002
Archiv úvodníků - červen 2002
Archiv úvodníků - květen 2002
Archiv úvodníků - duben 2002