Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

M5 - svezení jak má být

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
Lukke

#1 Příspěvek od Lukke »

Tak mi dneska volal kámoš, že přijede do Plzně s jeho novou M5 a že se povozíme. Okoukne mi 330d (ještě prej v takovým skvělym dieslu nikdy nejel) no a já že se zase pokocham jeho modrou M5.
No přijel jsem k němu, otevřu kapotu a koukám na ten 8 válec - 5 litrů. Mno říkám si, pěkný, tak jdem do toho. :-D
Vyrazili jsme směr Plzeň-Praha na dálnici. Jo ještě pro upřesnění má to načipovaný, čili něco kolem 470 koní nebo tak. Vjedeme na dálnici. Vrazil dam čtyřku, plyn na podlahu, lehnul jsem dozadu až mě zabolel krk. Sledoval jsem otáčkoměr a tachometr. Lezlo to nepopsatelně. Během mžiku bylo při 7000 otáčkách asi 210 na tacháči. Dává pětku. Ohromnej zátah. Jedeme asi 250, uvnitř naprostá pohodička kromě přímo burácejícího motoru, vydávající hudbu zezadu z komínů. Blížíme se k rovince a říká že to protáhnem. Vrazil tam šestku a sešlápl plyn na podlahu. Během 10 sekund se ručička už drala na 300. Auta vedle nás stály na místě. Nechápal jsem. Když už byla ručička za tachometrem a ukazovala něco kolem 320, tak začal zpomalovat. Já vedle brzdil strachy, protože stačil by nějakej čurin s kamionem za zátočinou a bylo by to... :-D Pánové takový svezení jsem ještě nikdy nezažil. Neskutečnej zátah, maximální výbava v autě (modro-černá kůže,navi,televize...). Přeju vám tohle někdy zažít. A spotřeba - něco kolem 25 litrů při naší jízdě. :-D
Před týdnem se potkal Ferrari - při 290 to červenej drak nechápavě vzdal a zařadil se vpravo. Pánové, není nad BMW. :bigok:
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#2 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

Taky uz par z nas melo tu cest si snim zajezdit... :) Modri uz vedi... :)
N54 PWR
vita
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od vita »

"Když už byla ručička za tachometrem a ukazovala něco kolem 320"
:cucim:
trochu vzrůšo co??
Lukke

#4 Příspěvek od Lukke »

2Lukas: no tak dneska jsem to byl konečně taky i já. :-D
2vita: bylo to hodně hustý, ale těch 320 vypadalo jako 250 u mě ve 330d. Sedělo to jak přibitý. Byl to vodváááz.
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#5 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

No nevím jestli čipem 70koní,ale i tak to musel být nářez!!! :potlesk: Di? to je peklo i v sérii!!! :drive2:
T.o.m.

#6 Příspěvek od T.o.m. »

mno... při tech kopancích při podřazení to musí mít tak 7g, né?:bezzub:
Ocasek

#7 Příspěvek od Ocasek »

jjj hustý :) v takovém autě se ta rychlost ani nezdá viď :D
co sme jeli ve vette tak 200 připadalo jak 130 :)
Bubi

#8 Příspěvek od Bubi »

Jo jo, Mka jsou Mka :)

Jinak čipem u atmosféráku přidá nula nula prd, stejně jako u M3... Zbytečná investice, dnes už to vím.
darmon
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od darmon »

zas tak zbytecny to neni, trosku ti to prida, i kdyz minimalne a u Mka to plati dvounasob, to je jen o tom jestli jsi ochoten vyblejt 30tisic za pet koni. :)
Martinéz

#10 Příspěvek od Martinéz »

no, ja myslim, ze to da tak 15, 20...stejne to tohohle vykonu nepoznas. hlavni je tam vyrazeni omezovace, to je hlavni podtata toho chipu.
s M5 bych se svezl snad nejradsi..
Bubi

#11 Příspěvek od Bubi »

U M3 tak kolem 10 koní, víc fakt ne.

Vždy? já dal za čip ještě před Krámským 25 tisíc a co? Prd... Ani maličkatý náznak objektivního zlepšení... Jen ta maximálka vyhozená, to jo.)

Něco jinýho byl třeba čip u Octávky RS, tam jsem to poznal hned. Jenže tam je turbo a 25-30 koní při výkonu 180 kobyl poznáte hned.
matej
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od matej »

Originál zaslal Lukke
[B]Tak mi dneska volal kámoš, že přijede do Plzně s jeho novou M5 a že se povozíme. Okoukne mi 330d (ještě prej v takovým skvělym dieslu nikdy nejel) no a já že se zase pokocham jeho modrou M5.
No přijel jsem k němu, otevřu kapotu a koukám na ten 8 válec - 5 litrů. Mno říkám si, pěkný, tak jdem do toho. :-D
Vyrazili jsme směr Plzeň-Praha na dálnici. Jo ještě pro upřesnění má to načipovaný, čili něco kolem 470 koní nebo tak. Vjedeme na dálnici. Vrazil dam čtyřku, plyn na podlahu, lehnul jsem dozadu až mě zabolel krk. Sledoval jsem otáčkoměr a tachometr. Lezlo to nepopsatelně. Během mžiku bylo při 7000 otáčkách asi 210 na tacháči. Dává pětku. Ohromnej zátah. Jedeme asi 250, uvnitř naprostá pohodička kromě přímo burácejícího motoru, vydávající hudbu zezadu z komínů. Blížíme se k rovince a říká že to protáhnem. Vrazil tam šestku a sešlápl plyn na podlahu. Během 10 sekund se ručička už drala na 300. Auta vedle nás stály na místě. Nechápal jsem. Když už byla ručička za tachometrem a ukazovala něco kolem 320, tak začal zpomalovat. Já vedle brzdil strachy, protože stačil by nějakej čurin s kamionem za zátočinou a bylo by to... :-D Pánové takový svezení jsem ještě nikdy nezažil. Neskutečnej zátah, maximální výbava v autě (modro-černá kůže,navi,televize...). Přeju vám tohle někdy zažít. A spotřeba - něco kolem 25 litrů při naší jízdě. :-D
Před týdnem se potkal Ferrari - při 290 to červenej drak nechápavě vzdal a zařadil se vpravo. Pánové, není nad BMW. :bigok:

:ucta: :ucta: :ucta: :ucta: :ucta: :ucta: :ucta: :ucta:
Filozof

#13 Příspěvek od Filozof »

:eek: LUKEE nějak se mi nechce věřit že jste jeli přes 300km/h u nás v republice jinak pokud to je pravda bodlo by nejake menší video.
To jsem ještě neviděl to musí bejt sebevražda.
Anebo alespoň fotečky co?
Jo a pokud to jde tak na jakém úseku dálnice.
Leda D1 u prahy 3 proudovka.
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od RuDoSh »

omg....vsechno tam psal! Dalnice Plzen - Praha.....a kdyby mel fotak tak to sem da....
Filozof

#15 Příspěvek od Filozof »

Dobrá to jsem přehlíd ale s tím fo?ákem je to škoda ,
příště až někdo pojedete se projet s takovou károu jako je
M5
nebo
M3
tak točit na video a fotit a? máme tady taky nějaký zážitky.
HEERY
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od HEERY »

Jo M5 E39 je cool a dovedu si predstavit v mym aute jeste 100 koniku navic :ucta: sakra...ale ta E60 M5 bude mit 500 PS !!!!Kde se to zastavi ???!!! :cry:
vir2l
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od vir2l »

a SMGIII :mnam:
vally
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od vally »

To musel bejt zážitek, s pravou českou nefalšovanou závistí ti to závidim. Taky bych chtěl někdy okusit M5, no snad se mi to někdy poštěstí. Včera jsem byl v Plzni v Inveltu a okukoval jsem tam tu novou pětku. Na obrázkách se mi moc nelíbila, ale ve skutečnosti je to zajímavý auto...
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od RuDoSh »

Originál zaslal vally
[b] pravou českou nefalšovanou závistí ti to závidim

:) :) :) :bigok:
abdul

#20 Příspěvek od abdul »

verim ze to musela byt parada :) me to jede 250 hned, ale tam se to zastavi a konec:(

jinak 300 sem si zkusil ale na dvou kolech, a tam je to zas o necem jinem :D
Odpovědět