Mam dilema 328i nebo 325Tds:???: Co koupit
328i ta mě bere ten brutální zátáh,zvuk to je:bigok: ale co provoz-spotřeba.325Tds je taky dobrá.No nevím ročně nalítám tak 30000km.Co vy na to boys__:???: Díkes
Když chceš lenivější auto (které ale umí jet i rychle - což je super kompromis) a chceš něco ušetřit na provozních nákladech tak si kup diesela.
Pokud prahneš po lepší palbě a je ti jedno co to žere, ber benzin.
Nevim, jestli je 328i lepsi palba. Pred par mesici mi zde vsichni tvrdili, ze si TDS s 325i hrave poradi. Takze 328i bude dle tvrzeni asi tak na stejno !!
Hanzi, urcite si vzpomenes na diskuzi Golf II vs 325i. Nejaky Lukas tam psal, ze ma 325tds a 325i dela bezne... tak nemumlej neco o hovnech, mozna jsi mu daval za pravdu i ty !!
LukasH ma TDs nachipovany, coz je rozdil, ale i tak se ho muzes zeptat, kdo se mu lepil od CCM na Jizni spojku na kufr /kdyz na to slapne na rovine, tak mi ujede, vo tom zadna, stejne abych ho stihal nebudu delat nic jinyho nez radit a on pojede pohodu, ale 4 valec s polovicnim kroutakem je trochu jinde/... a 328i, ktera ma shodnej kroutak, vetsi vykon a dynamiku... uvidis co napise zbytek majitelu TDs a 328i
Já měl 525 tds a momentálně jezdím s 523i. A sám za sebe můžu říct, že se tds-o na 523i nečape ani náhodou ( o 328i nemluvě ). Rozdíl ve spotřebě neni nijak brutální, ale tds-ko je samozřejmě v naftě, ale zase bude o něco dražší.
Originál zaslal Don T Apropo je nejakej extremni rozdil mezi 328 a 325?
325i se vyrabela do r. 95, 328i je nastupce s vetsim kroutakem a 1 konikem navic, jestli se nepletu
ani s jednou sem nejel, ale moc velkej rozdil ve vykonu bych tam nevidel
2,5 litry TD nebo TDs od spodku (otáček) prostě nejedou tak jak benzíny, proto asi po startu bych viděl prdel. No a když se to pak rozdýchá na vrchu(což je jiné kafe), tak bych asi horko těžko doháněl akcelerační deficit. Na 328 to nemá.
Originál zaslal bpytlik vally: mam 525tds a dam ti na prdel kdy si reknes...
No nevím jestli už si někdy řídil 2,5 litr v benzínu, ale já měl tds-o rok. Když jsem poprvé řídil benzín, byl jsem z toho zklamanej. Tds-o už docela slušně umí zatlačit do sedaček ( samozřejmě záleží s čím to člověk porovnává ) a benzín mi nejdříve připadal takovej vlažnější. Turbo ti dává pocit, že to jede, ale je to jenom pocit a když pak srovnáš rychlost, s jakou tds-o zrychluje nad 150, je proti benzínu pomalejší. Když ve 120 sešlápnem oba čtyřku, tak mi nejdřív možná budeš ujíždět, jenomže ty tam ve 160 už budeš ládovat pětku a já až ve 190 a i na tu pětku to ještě bude chtít dopředu. Je možný, že to moje tds-o, už taky nejezdilo tak jak mělo, ale nad 200 už moc oslnivou akceleraci nepředvádělo. A co se menších rychlostí týče, tak se koukni do tabulek na zrychlení z nuly na 100 a benzín bude zase lepší - myslím, že je to 10,4 - 8,5 ve prospěch benzínu. Taky nevím, co máš za typ, ale jestli E-34, tak určitě víš, že E-39 je i docela pokrok v podvozku. Ovšem je možný že máš E-39 120 kw a třeba i nějakej chip a to potom nemůžu soudit.
...no porovnavate tady porad, "kdyz se tomu da plnej knedlik" a "kdyz budes chtit zavodit" ... no ja bych sel do nafty ...v klidku muzes jezdit za 7 litranku a kdyz tomu das plnej kotel, tak na vic jak 11 to tezko budes dostavat a rychle jezdit a akcelerovat to auto umi taky. Na dieselu je impozantni ten zatah od spoda. Pokud samozrejme mas ranec penez na benzin ... uz jenom na tu spotrebu a mas pocit, ze na diesel jezdi jenom bagry, tak si kup benzin. Ale moznosti nafty tady dost dobre prezentuje Lukas H. a bpytlik.....