Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Spotřeba BáWa
Co vim od Dafa tak on ma bez zapnuty klimacky v tyhle rychlosti spotrebu 12-14L a ma Vanos. Ja mel podvozek taky novej, a kola jsem mel v naprosto v pohode takze jsem je nemusel nechavat rovnat... Jo chces mi rict ze Robert je pri 180 na 6-7.... Krizniku vzpamatuj se... Je to Bawo ale ne zazrak... 

N54 PWR
Originál zaslal LOPOLO
[B]Samozrejme ze je v tom rozdil .. ja muzu jezdit mimo mesto klidne za 6,5-7/ 100 a tam se s 325tkou fakt nedostanes. (318 E43) Je jasny ze kdyz jedu prez 200km/hod tak to zere 10-10,5/100. To mam ze svejch cest vyzkouseny. Pri popojizdeni po Praze se dostanu pod 10/100 a to to nikterak nesetrim.
Lopolo... Mas urcite na mysli svoji E36 vybavenou pod kapotou nastrojem 318 M43.

Jinak takovyhle zkusenosti jsem mel taky...
I kdyz ja na ten benzinek moc dlouho nejezdil. A spis mi to v benzinu zralo vic. 6,5-7litru mi fakt nehrozilo... Ale to bylo asi tezkou nohou. Norm bylo tak 8-9litru.

Originál zaslal Lukas H.
[B]Co vim od Dafa tak on ma bez zapnuty klimacky v tyhle rychlosti spotrebu 12-14L a ma Vanos. Ja mel podvozek taky novej, a kola jsem mel v naprosto v pohode takze jsem je nemusel nechavat rovnat... Jo chces mi rict ze Robert je pri 180 na 6-7.... Krizniku vzpamatuj se... Je to Bawo ale ne zazrak...![]()
me prijde ze porad nechapes o co jde
bez AKCELERACE .... JO!
asi kazdymu malymu decku je jasny ze z 0-180 to spotrebu ma klidne 30, kazdej kopecek = akcelerace, tak to roste smerem vzhuru....
ach jo

nepochopo... presedni si, asi sis skripl kabel

btw: byl jsem u toho kdyz robert k dafovi do prace z jizni spojky (mekac) dojel za 6,3litru
po praze = krizovatky, kopecky, kolony
Co se tyce diskuse LukaseH a Kriznika...
Robert se svoji 320i umi jet po Praze za 7litru, jo to je fakt. Ale taky mu to jde jezdit za 15l
. Mimochodem, za tech 7 litru tomu vzdycky nakape jemnym pohybem plynu trosku k podlaze a necha to jet... Pak se tomu zase prikape a opet to dojizdi. No proste to neni jizda v BaWu. Co si budeme vykladat.
No a taky bych chtel fakt videt urzovaci momentalni spotrebu pri 180km/h mezi 7-8litrama... Asi ani v Robertove 320i M50+Vanos, ani v byvale Lukasove 320i M50... Mozna, ze by neco podobneho bylo mozne u M52 320i... ale to zkusit nemuzeme, protoze ji nikdo nema.
Ja mam pri 180km/h udrzovaci spotrebu kolem 12ti litru na 100km. Pod 10 se to ale rozhodne nedostane.
Chtel bych to skutecne videt 7-8litu - udrzovacka - aktualni spotreba...
Treba ma vsechno na sve kare Kriznik dokonale, ale ekonomer mu spatne ukazuje
Robert se svoji 320i umi jet po Praze za 7litru, jo to je fakt. Ale taky mu to jde jezdit za 15l

No a taky bych chtel fakt videt urzovaci momentalni spotrebu pri 180km/h mezi 7-8litrama... Asi ani v Robertove 320i M50+Vanos, ani v byvale Lukasove 320i M50... Mozna, ze by neco podobneho bylo mozne u M52 320i... ale to zkusit nemuzeme, protoze ji nikdo nema.
Ja mam pri 180km/h udrzovaci spotrebu kolem 12ti litru na 100km. Pod 10 se to ale rozhodne nedostane.
Chtel bych to skutecne videt 7-8litu - udrzovacka - aktualni spotreba...
Treba ma vsechno na sve kare Kriznik dokonale, ale ekonomer mu spatne ukazuje

Tak mě napadá, že ta okamžitá spotřeba taky nemusí být u každýho bůhvíjak přesná. Já podle ní jezdil a když jsem se o tom zmínil mechanikovi, tak mi řek, že se tím nesmím nechávat unést, že 4l/100 v 80km/h asi nebudou moc reálný, protože čidlo, který měří okamžitej průtok paliva nemusí bejt úplně OK.
BTW - když mi seřizovali motor, nastavili tam standardní dávkování paliva. Motor byl pak línej, akceleroval až od 2200ot. a spotřeba byla o cca 2l vyšší. Tak jsem se vrátil, řekl, a? tam nasypou plnou dávku paliva. Motor teď jde za plynem jak utrženej ze řetězu a spotřeba je o ty 2l nižší. Takže stačí jenom nastavit jedinej parametr na diagnostice a chování i spotřeba motoru je úplně ale úplně někde jinde.
BTW - když mi seřizovali motor, nastavili tam standardní dávkování paliva. Motor byl pak línej, akceleroval až od 2200ot. a spotřeba byla o cca 2l vyšší. Tak jsem se vrátil, řekl, a? tam nasypou plnou dávku paliva. Motor teď jde za plynem jak utrženej ze řetězu a spotřeba je o ty 2l nižší. Takže stačí jenom nastavit jedinej parametr na diagnostice a chování i spotřeba motoru je úplně ale úplně někde jinde.
lukasi lukasi, spatne ses vyspal
zbytecna debata
treba mi ekonomer ukazuje o 2l min
nerikam ze to je presnej udaj, protoze nemam plnej OBC
me staci mejch 360km za 30litru
samozrejme umim 360km i za 60litru
ale vzchopte se, tahle diskuse byla o spotrebe... a kdyz jedu na spotrebu tak to proste umim dostat pod 10l
a jak rekl d.aemon ....
howgh

zbytecna debata
treba mi ekonomer ukazuje o 2l min
nerikam ze to je presnej udaj, protoze nemam plnej OBC
me staci mejch 360km za 30litru
samozrejme umim 360km i za 60litru
ale vzchopte se, tahle diskuse byla o spotrebe... a kdyz jedu na spotrebu tak to proste umim dostat pod 10l
a jak rekl d.aemon ....
howgh
Originál zaslal DaF
[B]Chtel bych to skutecne videt 7-8litu - udrzovacka - aktualni spotreba...
Treba ma vsechno na sve kare Kriznik dokonale, ale ekonomer mu spatne ukazuje![]()
pane diplomate, kolikrat si semnou jel a zasl jsi nad rucickou ekonomeru jak mi to zere malo??
rekl bych minimalne 8x

prosimte tohohle hrani na tisic smeru uz bys mohl nechat no ne?

Jojo, to je pravda, parkrat jsme spolu jeli...
A zasl jsem nad Tvoji rucickou, ze Ti to moc nezere...
Ale 180km/h na rovine - udrzovacka za 7-8litru?
No, to jsem s Tebou jeste nejel. A kdyz, tak jsem drzel kameru a bylo to asi za 25liru... (uznavam, nebyla to udrzovacka)
Jen jsem chtel rict, ze bych to rad videl. V mem aute neni nic takoveho mozne. Ale sereme na analogovej ekonomer. Chtelo by to plnej komp, vedeli bysme vic.
A zasl jsem nad Tvoji rucickou, ze Ti to moc nezere...
Ale 180km/h na rovine - udrzovacka za 7-8litru?

No, to jsem s Tebou jeste nejel. A kdyz, tak jsem drzel kameru a bylo to asi za 25liru... (uznavam, nebyla to udrzovacka)

Jen jsem chtel rict, ze bych to rad videl. V mem aute neni nic takoveho mozne. Ale sereme na analogovej ekonomer. Chtelo by to plnej komp, vedeli bysme vic.

Originál zaslal DaF
[B]Ale sereme na analogovej ekonomer. Chtelo by to plnej komp, vedeli bysme vic.![]()
Analogovej nebo digitální, oba dva dostávají data ze stejnýho čidla, ne? Takže pokud jde o okamžitou udržovací rychlost, neukáže ti compl nic novýho. Mě by se ale hodila ta průměrná a dojezd. To bych fakt ocenil.
moje 320i zrala podle technickych dat od vyrobce, mas asi super motor, kterej se povede jednou za milion kusu... Ok, kaslem na to, ten kdo tu karu ma tak vi kolik mu to zere a udela jsi sam obrazek o tom jak to je. A kdo ne, tak mu to urcite rad predvedes, s takovou spotrebicku Te ne nemusi ani mrzet... Taky bych to rad videl... The end. 

N54 PWR
:spim:
Myslíte, že už se z toho vyhrabem a začnem se zas normálně bavit?
Tak třeba já mám na dlouhý tratě (Chorvatsko a tak) průměr 7,3l a po městě 8,6l. Ani nevím, jestli je to na automat moc nebo málo. Řek bych, že by to mohlo žrát míň
Při 195km/h jsem měl okamžitou tuším 10 nebo 12 litrů. Už jsem to takhle dlouho nehnal, tak bych to musel otestovat, ale v tomhle horkým počasí se mi to nechce trápit. Možná v noci na dálnici...
Myslíte, že už se z toho vyhrabem a začnem se zas normálně bavit?

Tak třeba já mám na dlouhý tratě (Chorvatsko a tak) průměr 7,3l a po městě 8,6l. Ani nevím, jestli je to na automat moc nebo málo. Řek bych, že by to mohlo žrát míň

Při 195km/h jsem měl okamžitou tuším 10 nebo 12 litrů. Už jsem to takhle dlouho nehnal, tak bych to musel otestovat, ale v tomhle horkým počasí se mi to nechce trápit. Možná v noci na dálnici...