Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e65 730d - drncá...VYŘEŠENO
-
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj poslední dobou se mi zdá, že má E65 730d nefacelift s dynamikem (bez EDC a sportfahrwerku) hodně drncá. A to i na 17kách. Dříve jsem foukával gumy na 2.5 a nyní i při 1.9 poskakuje jak kozel. Když bych projel ,,nezavřený kanál,, , tak se vcelku fajn zhoupne, ale když přejedu tužku, tak mi ,,cvaknou zuby,,. Nejhorší je jet po novém dokonalém asfaltu, hodně se přenáší drobné hrbolky do interiéru. Když po stejné cestě jedu škodovcem(fabii II), tak není citit žádná nerovnost. Ještě si dost všímám ,při pomalé jízdě, když projedu zadním kolem nějaký dolík, tak se celé auto nijak nenakloní, nezhoupne, ale drcanec se přenese i na předek a auto začne poskakovat, jako bych řídil motokáru co nemá odpružení. Zkoušel jsem objezdit asi 6 testovacích stanic na tlumiče, a výsledky byly takové, jaké jsem chlapíkovi naznači. Když jsem řekl, že mám asi měsíc staré tlumiče, tak výsledek byl vynikající, a když jsem řekl chlapíkoví, že mám tlumiče ještě původní, tak hned měly 60% ...
Jinak, co se ostřejší jízdy týká, v zatáčkách na nerovnostech atd. tak auto sedí jak přibyté a neodskakuje... Může být problém ještě v dynamik drivu ? Že jsem v něm nikdy neměnil olej či zanedbal ještě jinačí servisní ukony... ? Mnohokrát děkuji za každou radu ... Nezkutečně moc mě vadí, že (to nejde ani napsat) škodovec jezdi pohodlněj než má E65ka...

Ahoj, ten olej v Dynamic Drivu se mění jak? Na to je nějakej výpušťák? Pozoruju ted neco podobného na mojí 745i, gumy jsem vyvažil a je to trochu lepší, ale jak píšeš - hladkej asfalt a já stále cítím malé nerovnosti.Větší díry ale pořád žehlí. Je to ostuda...A vim, ze to dříve nebylo... Možná by pomohlo projet nějakou zatacku ostřeji, aby se musel DD projevit
Jinak mám DD+EDC.
Díky všem předem za rady

Jinak mám DD+EDC.
Díky všem předem za rady