Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e65 730d - drncá...VYŘEŠENO

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
OnDRAG
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od OnDRAG »

Ahoj poslední dobou se mi zdá, že má E65 730d nefacelift s dynamikem (bez EDC a sportfahrwerku) hodně drncá. A to i na 17kách. Dříve jsem foukával gumy na 2.5 a nyní i při 1.9 poskakuje jak kozel. Když bych projel ,,nezavřený kanál,, , tak se vcelku fajn zhoupne, ale když přejedu tužku, tak mi ,,cvaknou zuby,,. Nejhorší je jet po novém dokonalém asfaltu, hodně se přenáší drobné hrbolky do interiéru. Když po stejné cestě jedu škodovcem(fabii II), tak není citit žádná nerovnost. Ještě si dost všímám ,při pomalé jízdě, když projedu zadním kolem nějaký dolík, tak se celé auto nijak nenakloní, nezhoupne, ale drcanec se přenese i na předek a auto začne poskakovat, jako bych řídil motokáru co nemá odpružení. Zkoušel jsem objezdit asi 6 testovacích stanic na tlumiče, a výsledky byly takové, jaké jsem chlapíkovi naznači. Když jsem řekl, že mám asi měsíc staré tlumiče, tak výsledek byl vynikající, a když jsem řekl chlapíkoví, že mám tlumiče ještě původní, tak hned měly 60% ... :-) Jinak, co se ostřejší jízdy týká, v zatáčkách na nerovnostech atd. tak auto sedí jak přibyté a neodskakuje... Může být problém ještě v dynamik drivu ? Že jsem v něm nikdy neměnil olej či zanedbal ještě jinačí servisní ukony... ? Mnohokrát děkuji za každou radu ... Nezkutečně moc mě vadí, že (to nejde ani napsat) škodovec jezdi pohodlněj než má E65ka...
OnDRAG
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od OnDRAG »

Problém vyřešen. Výměna tlumiču nepomohla. Ale čert byl v dynamik drivu. Byl asi nějak kouslý. Po výměně oleje bmw nemá chybu ... :-)
kabyr01

#3 Příspěvek od kabyr01 »

Ahoj, ten olej v Dynamic Drivu se mění jak? Na to je nějakej výpušťák? Pozoruju ted neco podobného na mojí 745i, gumy jsem vyvažil a je to trochu lepší, ale jak píšeš - hladkej asfalt a já stále cítím malé nerovnosti.Větší díry ale pořád žehlí. Je to ostuda...A vim, ze to dříve nebylo... Možná by pomohlo projet nějakou zatacku ostřeji, aby se musel DD projevit :twisted:

Jinak mám DD+EDC.

Díky všem předem za rady :wink:
PeckaSK8

#4 Příspěvek od PeckaSK8 »

Ahoj, pociťuji u své 745i to samé co jste již popisovali. Jak se dá ten olej v DD vyměnit a jaký tam patří, případně kde ho sehnat?
kabyr01

#5 Příspěvek od kabyr01 »

Název toho oleje máš napsanej na víčku, bylo to nějak CHF11, nebo tak něco... Koupit se dá na netu v pohodě. Já akorát nevím, jestli má nějakej výpušťák, nebo jak se to dá dostat ven...
Odpovědět