Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW 7 (e65/e66 facelift) vs BMW X5 (e53 facelift) - poraďte

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
xaler

#81 Příspěvek od xaler »

ale ruku na srdce, ono se to prodávat bude a hodně protože to je škodovka a 4 litry to žere tak na papíře.
hurvajs77

#82 Příspěvek od hurvajs77 »

samozřejmě, kupovat se bude. Všechno má své kupce, obdivovatele. Bohužel je pravda, že dnes honba za mamonem a snaží se stahnout cenu i díky tomu pak jsou používaný levné věci apod. Bohužel je hodně lidí, pro které je "Simply Stupid" značka a srdeční záležitost. I když absolutně nechápu na co jsou hrdí...
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
Obrázek
E65 730d
E61 530xd - stolen :-(
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Rejchy Moderátor
Moderátor

#83 Příspěvek od Rejchy Moderátor »

Njn holt ty auta za moc nestojej,ale marketing mají zmáknutej dobře.Jinak by ty škodovky nemohly domácímu zákazníkovy prodávat nejdráž v evropě.Ale když jsou lidi blbý,tak ať trpěj :D
ST3Pi

#84 Příspěvek od ST3Pi »

Podivejme se co resej : http://forum.skodahome.cz/topic/94069-r ... revodovka/ , nejen, ze jsou chlapci absolutne spokojeni, ale podivejte se i na ceny maj pocit ze 12-15k za prevodovku do"simply shit" neni tolik.

115kw 1.9tdi cituji : " Tož já bych taky přivítal prodloužení pětky nebo šestikvalt. Na dálnici je to zbytečně v točkách a motor má síly dost a dost."

A vy tady plivete po hurvajsovi, kterej by si s nim vytrel prdel :). Co me na nich , ale zarazi uplne nejvic je ta jejich spokojenost, to me skutecne hlava nebere.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#85 Příspěvek od JaraX »

to mě taky nebere, tetka si kupovala novou koktu za 450 a ja jim řikal že to je pičovina, samozřejmě sme se kvuli tomu dohadali, par měsicu na to jsem máti dovezl E91 s 90tkm za o 100tkč menší cenu.
E91 je pohodlnější, 100x víc výbavy, žere to stejně, jede to 2x tolik (77kW vs 120kW),
btw obě auta jezdí stejně a první se posrala kokta, hned po zaruce z toho začal tyct olej jak prase. krom toho už jim tam praskla žarovka ve světlech, museli vyndat světlo a jelikož je to dementně vyřešeny, tak musíš po každé výměně žárovky na seřízení světel.
jinak co mě dostalo nejvíc když jim mati ukazavala co ta E91 umí, jak se ji libi že ma kliče v kabelce, sedne a jede. že má v kufru asi 20 přihrádek, panoramatickou střechu, velkou navigaci, vyhřívany sicny, automat apod.
načež v tom seděla tetka a říká "týýýý brďooo, vám to aji ukazuje průměrnou spotřebu" tak to jsem vyprskl a malem se pochcal :D ale završil to stréc kterej řekl "šak jsem ti řikal že jsme si to mohli za 8k taky připlatit :D"
ovšem co mě dostalo u škodovek nejvíc tak že dvojková fabie se základním motorem má palivoměr za příplatek, kurva palivoměr měla aji felda :D
Moribundus

#86 Příspěvek od Moribundus »

No, tak jsem konečně rád, že vím co je AMG. Děkuju za vysvětlení hurvajs, Mercedes je prostě shit.

V žádným jsem sice nejel, žádnýho jsem neměl, ale je to shit.

Konec rozhovoru o ničem.
hurvajs77

#87 Příspěvek od hurvajs77 »

hoši, berte to tak, že je jedině dobře, že jsou i tací co miluji shitozní značky. Víte, jaké by to bylo potkávat samé BMW. Já jsem rád, že BMW má jen někdo, i když je hodně rozšířené.

Nejsmutnější na tom je to, že lidi nechápou to, že za cenu nového superblba či pochcávky může mít člověk BMW a bude na tom lépe úplně ve všem.

to Moribundus: ty jsi ale trubka... :D

to JaraX: dobrej stréc... :D O tom je politika "Das Auto". Uděláme hnusný hranatý auto, nedáme Vám žádnou výbavu, ale dostane za to manuální stahování oken a osli místo koní, smradlavý plasty a děsný logo na volant. Pak sebemenší píčovinu si zaplatíte. A bohudík, lidi na to slyší, protože dnes jde jen a jen o cenu, kvalita a výbava nezájem. Průměrnému čecháčkovi stačí látkové sedáky, hnusný umělý volant bez vyhřívání (v zimě si raději vezme rukavice), bez BC a ideálně bez navigace, protože info o spotřebě a jiných datem mi přeci k ničemu nejsou a navigaci mám úplně nejvíc nejlepší ve své stoleté Nokii a zdarma. Atd... Prostě drtivá většina čecháčků neumí a nechce brát v potaz kvalitu. Jde pouze o kvantitu - stačí se kouknout do krámů, kolik lidí si třeba koupí italskou sušenou šunku za 45,- / 100g, když si může koupil lahodně hnusný Junior v akci za 5,-... Ale bude ho mít hromadu

to ST3Pi: plyváni mi nevadí, ať si poslouží... :D Chápu, že pro JaraXe je 730d pomalé a i líné. Částečně má pravdu, opravdu nemá auto zátah jako 745i nebo 760. Ale to je i tím, že jsou to jiné motory, benzíny jsou živější. Ale sere mě to, že to dost zveličuje - prodleva mezi sešlápnutím plynu a akcelerace je 2s. Prostě blbost. To by pak mohl napsat, že 745i akceleruje 2s před sešlápnutím plynu. U nafty je "jistá" prodleva, nikdy jsem ji neměřil, ale rozhodně je do 0,5 - 1s. Prostě to berte hoši tak, že mě teď 730d stačí, jsem spokojený. Až se nabažím nebo mě přestane bavit, půjdu do benzínu a na 95% do 760iL.
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
Obrázek
E65 730d
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Moribundus

#88 Příspěvek od Moribundus »

hurvajs: Musíš brát taky v potaz, že spousta lidí bere auto jako spotřební věc. Prostě z bodu A do bodu B, málo kdo je takovej srdcař jako my. Já když řeknu že mám sedmu, která je deset let stará, tak mi každej řekne že jsem blázen, protože jsem moh mít přece dvouletou oktávku, a žrala by mi nejlépe 2,5 litru, a co když se ti na tom něco posere, no ty nejseš normální..ale hlavně, vždycky jim jde jenom o to číslo v techničáku, protože on má přece rok 08, tudíž já jsem zákonitě úplnej blbec, že mám takhle starý auto. To, že si tam musí připlatit i za opěrky je věc druhá. A nejvíc mě fascinuje ještě jedna věc, " jsem s tím opradvu spokojenej, akorát mi odešlo čerpadlo, pak turbo, no pak jsem kupoval vstřiky, jeden stojí 12tis, a pak už jenom ta váha vzduchu, ale ta byla levná" tohle prostě nikdy nepochopím..I když bych byl hodně v prdeli, a neměl jsem prachy, tak radši budu mít doma starýho Mamuta nebo sedmu a vždycky na tom budu líp...
Thang

#89 Příspěvek od Thang »

Mam e38 a sluzebni Fobii II. I moje pritelkyne, ktera je absolutne mimo realitu co se tyce aut, tak nekolikrak jiz sdelila, že : Najednou se citim bezpecne, sedis nejak daleko ode mne, konecne si natahnu nohy, i to zakladni radio co tam mam hraje lepe nez SKODA SYMPHONY (absolutni vysmech), konecne se da oprit ruka o loketku ( Ano, ve fabii s priplatkem za 3000kc ji nemam) atd. atd... A co me nejvice potesila za otazka?? Luki, to auto se nejak trepe ( pri stani na semaforu)... Ano, trepe se a trepat se bude vzdy, jelikoz je to HTP... V roce 2012 se montujou do aut chvejici se 3valce s vykonem 44kW (pokud neni zapla klima, pak typuju tak 5kW...)

To same je i u VW passat co ma mati a obcas ho projedu.... Vsechno vrze, auto se trese (TDI).... Malem jsem se vnem zabil, a to jenom proto, ze jsem projet stejne zatacku jako v e38 a nenapadlo me, ze to musim projet pomaleji (rozumnej asi 40 az 50km v E38)

Jedine, vcem je fabia dobra je velikost pri parkovani a v otaceni, ale to kazde male auto.

Pratele, co si vice prat, nez si dneska kupovat krasne E65 za 200tkc... A to je predevsim zpusobeno fabio-oktavkotitidou, jenz je nakazena vetsina naroda... Budme radi...
xaler

#90 Příspěvek od xaler »

To máš ještě dobrého stréce, já mám kamaráda co dal 480 za tříválcovou fóbii v benzínu plus leasing. Sice je skoro v plné palbě ale už pátym rokem se mu směju pokaždé když ho vidím.
Jo a stejný blbce tu mám ohledně lpg, takže taky díky nim jezdím za 16,- korun.
vlastnemec

#91 Příspěvek od vlastnemec »

Tady v tomhle vlákně je vždycky prdel, jsem zvědaj která řada bude proti e65/66 příšte? :lol:

Jinak já jsem s x5 spokojený, zůstane v baráku, jelikož jezdím hodně lyžovat a nevím jak bych se škrábal se sedmou pod lanovky, jízda taky v pohodě, dálnice dává úplně v klidu jezdím zásadně v levým, udělejte to jak já kupte obojí, s trochou štěstí bude e65 příští rok v baráku.

Jo jinak ke koncernu, mám koktávku ve slušné výbavě, pro mne nejdůležitější automat a co to auto mám tak jsem do něj vrazil za posledních pět let tak 15tis, ještě se nestalo že by mě někde nechala, spíš nahrazuje slyžby x5, když je velký mráz (při -30 se ani nedivím že nechtělo nastartovat), jo a co se týče údržby tak do x5 jsem narval dvě kupní ceny koktávky, takže z toho plyne BMW je pro srdcaře a pro lidi kteří na to mají a ví že je to auto bude něco stát, pokud někdo chce levné a spolehlivé auto ať si koupí dauwouu lanos (nebo jak se to kurva píše) na vrakáči je kadetů dost a jelikož v tom autě nic není tak se to nic nepokazí. :D
Filozof

#92 Příspěvek od Filozof »

vlastnemec: Aspon jsi nás utvrdil že X5 se pěkně sere a lepší opravdu nekupovat ... :D

kolik lidí tady na klubu koupí auto za 50-500k a do servisu pokud jsou šikovní nebo ví co a jak nedají víc jak 10-20k ročně pokud to není leštěnka do které dají statisíce ale to jsou jiní pacienti :-)

Já osobně do auta nasypal tak 30-40tisic za 5let a lítá po celé evropě,
a to počítám i pneumatiky oleje filtry atd. :D Pravda je to auto na ježdění a žádná leštěnka.,

Ten kdo jezdí do origo servisu, nesmí se divit a solí 10-ti násobek reálné ceny. Je až nechutné že jsou lidi ochotní za to dát ty prachy.
hurvajs77

#93 Příspěvek od hurvajs77 »

Aha, takže já už se řadím mezi ty pacienty tedy… :-D. Ale je to dobré vědět :-)
Obrázek
E65 730d
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
vlastnemec

#94 Příspěvek od vlastnemec »

Já teda do BMW nejezdím, to bych nedal, ale holt když děláš celej vzduchovej podvozek tak je to paleta a druhovýroba není. Do toho nějaké čidlo, ramena náprav, startér,... a už to jede. A to jsem ještě neudělal vše co bych chtěl, takže jsem asi pacient napůl.

Holt každému sedí jiné auto a je těžké rozhodovat, které je lepší, vybrat podle toho co člověk potřebuje a propojit to stím co se mu líbí, už vidím rodinku jak rve kočát do 7er, když může v pohodě vložit do kombajnu u 5er, já jsem suv nikdy nechtěl, vždycky jsem byl na limuzíny, žena zase chtěla něco většího a bezpečnějšího a máme dvě děti. Já jsem za sebe spokojenej pětková limuzína co se týče jízdních vlastností na velkých kolech, teď budete říkat, že nemám pravdu, ale kolik z Vás jelo x5 na vzduchu.
Daudgen
Kontaktovat uživatele:

#95 Příspěvek od Daudgen »

Vlastnemec: TO SE MI LÍBÍ!!!
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#96 Příspěvek od JaraX »

jenže u X5 je strašnej rozdil jeslti má vzduch nebo ne, bez vzduchu je to strašnej kostitřas. a náklady sou o dost vyšší než u E65.
vlastnemec

#97 Příspěvek od vlastnemec »

Zkoušel jsem předface a poface bez vzduchu a rozdíl je obrovský, je to mnohem pohodlnější, lépe sedí,..., ale kamarád má e70 s dynamic a to je jako nebe a dudy, když je tady nechci s ním jezdit bo jsem potom nasraný.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#98 Příspěvek od JaraX »

a ted si vem že E70 s dynamic drive je na tom furt huř jak E65 s dynamic drive :)
ja už jezdil skoro ve všech verzích a prostě jen dvě byly ok, ta tvoje 3.0D se vzduchem a pak ta 4,6is co se prodavala v bruntale LPG se vzduchem. jinak se s tím nedalo jezdit. X5 bez vzduchu a bez automatu je jako autobus. nevím, ale snad to auto nikdy chtit nebudu, naklady sou fakt někde jinde než E65 a komfort nikde nic.
vlastnemec

#99 Příspěvek od vlastnemec »

Já to vím, taky šetřím jak idiot jelikož x5 zůstane v baráku. Celkem nechápu lidi co si koupí takové auto v manuálu, já jsem teda jeblej do automatů už od mala (jasně jsou auta ke kterým se nehodí), ale jak strkám do fofr klacku u malého auta tak mě to nevadí, x5 v manuálu se neměl čest, ale turkem se svezl ani se nedivím, že ho tatík hodně rychle střelil, a e70 je již jen automat. Jinak to ISo bylo fakt pěkný, řídit jsem neměl čest, ale člověk se o něho staral, snad šlo do dobrých rukou.
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#100 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Filozof píše:vlastnemec: Aspon jsi nás utvrdil že X5 se pěkně sere a lepší opravdu nekupovat ... :D

kolik lidí tady na klubu koupí auto za 50-500k a do servisu pokud jsou šikovní nebo ví co a jak nedají víc jak 10-20k ročně pokud to není leštěnka do které dají statisíce ale to jsou jiní pacienti :-)

Já osobně do auta nasypal tak 30-40tisic za 5let a lítá po celé evropě,
a to počítám i pneumatiky oleje filtry atd. :D Pravda je to auto na ježdění a žádná leštěnka.,

Ten kdo jezdí do origo servisu, nesmí se divit a solí 10-ti násobek reálné ceny. Je až nechutné že jsou lidi ochotní za to dát ty prachy.

Wau, jak se jezdí autem 5 let po evropě za 30-40tisíc? :D sada zimních pneu je polovina Tvého rozpočtu :D máš tedy zázračné auto :D
Odpovědět