Měl bych otázečku. Když otvírám kufr tak po zmáčknutí mu musím malinko pomoct a pak se otevře, přijde mi jakoby mu něco vadilo a na tlačítko uvnitř vozu a nebo na klíči se neotevře. Je vidět že má snahu ale jak se mu trošku nepomůže tak nejde. Čím by to mohlo být ? Málo oleje ? nebo opravdu něco může překážet ? Nějaký tipy ?
Aktualizace SW , pomůže to něčemu ? Kde případně zjistím co mám za verzi ? Něco jsem četl, že to je zbytečný aktualizovat když vše funguje, ale občas sem zaznamenal chvilkový zamzrnutí Navi, tak jestli by to třeba pomohlo ?
ahoj sedmičkári,
v budúcnosti plánujem kúpu e66, pravdepodobne to bude 750li, prešiel som zopár tém ohľadom týchto áut, ale o jednej veci som nenašiel takmer žiadne info
máte niekto skúsenosti s výmenou toho krúžku? musel to už niekto z vás konkrétne riešiť na vlastnom aute? čo som sa o tom dozvedel tak treba rozobrať polku motora a je to tak na 2-3tis. €, a to ma trochu odradzuje od kúpy, nie že by som chcel šetriť na servise ale tie prachy sa dajú použiť aj inde
diki za info,
viem že sa to nestáva často a že po oprave je s tým naveky kľud, keď sa to dá za toľko urobiť v prípade výskytu problému tak je to super, to bol asi môj jediný argument proti 750il, teraz už len počkať nejaký ten pol rok - rok kým klesnú ceny faceliftových sedmičiek na normálnu hodnotu
to som si ale hovoril už pred rokom-dvoma... a furt sú rovnaké..
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
Stále přemýšlím nad kvalitou zpracování u E38 vs E65.
Přijde mi že ty E38 jsou prostě kvalitněji dělané a prostě nebude stím autem tolik starostí když se něco podělá ...
Nebo jinak se zeptám ... má smysl vrazit do auta 300tis když auto v ceně 100-150tis poskytne stejný luxus a pohodu v autě.
Nejde mi o to hrát si na bose v novějším autě. Ale užít si luxus v pohodlné 7er.
Ano vím proti je rok výroby ale vemem si 740i z roku 99-2001 nebo 745i z roku 2004-05 a pokud pojedu na dovolenou někam dál, co pak až mi jedno auto klekne ?
přijde mi že 740i E38 vystačím s kufrem s nářadím a hotovo.
Max notes s kabelem.
Kdežto u E65 bude problém nějaké čidlo nebo něco vyřešit a prostě stím neodjedu, zůstane stát a nehnu stím
Navíc oprava bude mnohem draží a díly budou jistě u e65 taky dost drahé.
Na E38 je dílu taky dost a jsou cenově jinde.
Navíc ji nebude nikdo závidět jak v E65.
A stále mi přijde méně opotřebovaná jak E65 kde vidím dost opotřebované čalounění a podobně, jakoby kvalita u e38 byla ještě poctivá práce a E65 prostě konzum.... nevím jen otázka do placu.
jenže E38 sou už dost staré a opotřebované,
když vemu moje zákazníky, tak do E38 vráží víc penez do servisu na km jak do E65, kde se dělá prakticky jen běžná udržba.
jo a co se týče komfortu, tak je to absolutně nesrovnatelné, je to jako porovnávat fabii a superba, ta E65 je uplně někde jinde.
Ok ale jak je to se servisem po cestě ...co když tě něco potká v řecku na dovolené s e65 jak si to opravíš ? Jezdit s diagnostikou stačí nebo prostě nějakej problém a čekáš na BMW servis ?
Nemám stím zkušenosti. A tohle mě zajímá jako první u auta.
Přijde mi E38 že je na tom podobně jako E34 že si opravíš plno věcí sám pokud znáš E34.
Kdežto u E65 bych se asi bál jet nějakou dálku.
Navíc najít krásnej kousek počítám je aspon 3kila a E38 je na polovině ceny a díly taky jinde jen prostš to chce prvotní údržbu a nekupovat hned první auto neprověřené.
Co se tam sere u těch E38 když píšeš že servisují častěji... ?
u E38?
furt něco, vymlácený podvozky, netěsný motory, netěsní sání, vule v kardanu, špatnej diferák, automat neřadící některý kvalty(ale jen u dieselu) co mi sem jezdí benzíny tak tam nikdy nebyl problem s převodovkou.
dvouhmoty u manualu, jezdí mi sem tři manualy, všecko zachovaly kousky a všecko ma vprdeli dvouhmoty.
u E65 dělam furt brzdy, oleje, brzdy, brzdovku,brzdy, hadicu DD, okroužek na těsnění altíku, praskly expanzky sou časty, ale to je otázka pul hodiny.
kdybych si měl vybrat jelsti pojedu do řecka E38 nebo E65 a neřešil komfort tak je to asi jedno, obě se mužou posrat, u E38 je pravděpodobnější že se posere, u E65 zase větší pravděpodobnost že to tam nespravím. zatím jsem tu nikdy neměl E65 která by zustala viset(benzínovou), naftovou už jo. at se k tomu vyjádří snejk,
nebo spíš majitelé E65, už vás to auto nechalo někdy viset? (ptám se jen těch s benzínem, LPG). ?????
Vím že Tě naseru, ale mě take nikde nenechalo a to mám naftu
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
ok, beru tě jako jednu referenci, schválně at se pišou i s naftama.
naftu do toho nepočítám, protože sedmička s naftou není sedmička, prostě si nemužeš nikdy užít ten komfort co to auto nabízí.
nechala vás někdy E38 a nebo E65 stát tak že by jste nemohli dojet 1000km?
e38 730d za dva roky jednou
(resp. dvakrát za víkend kvůli stejnému problému. Nepočítam případy řešitelné za pár minut na místě bez zvláštní výbavy)
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
mě nechala jednou E32 750i v křižovatce, pak jsem zjistil že mám ve dveřích řidiče Opla korzu tak jsem ho vyndal a jel domu:) ...Ale stejně to muselo na stolici...ale to se sem asi nepočítá?
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex