Venku je cca 20 nad nulou teď. Potřeboval jsem vozidlo přeparkovat. Tak jsem ho nastartoval, asi minutu nechal běžet a pak vyjel. Udělal jsem s nim cca půl kilometrový kolečko, přijedu na místo a ručička teploty je už uprostřed. No motor běžel sotva 4 minuty. To neni normální, že jo? Voda neubývá, ručička teploty dál nejde. Po čem mam jít? Lopatky vodní pumpy? Zarostlej chladič? Termostat vadnej?
možná že to není žádná závada , ale tvoje sedma má předehřev..mám to taky asi za 3km na polovině ručičku pěkně, v zimě a hlavně u TDS se to dost hodí, ten motor je náchylnej jak prase na zacházení za studena...taky mám 725tds...
Tak pokud se ti nebude nic dít, tak to neřeš má to tak být.
Dobrá, nechám to být. Zdá se, že je jinak všechno v pořádku. Že je tds náchylný na zacházení za studena samozřejmě vím. To auto po startu jenom lechtám. Jenom jsem byl překvapený. Moje minulá e39 530D se ohřívala teda o dost dýl.
Není možné že to dávali i do E39 ? Ráno v 05h (při 6°c) to nakopnu dojdu otevřít vrata, na volnoběh bez plynu vyjedu ze vrat, zavřu vrata ( to je asi tak minutka pryč) a zhruba asi tak po tich 3 kilometrech jsem těsně před půlkou a to řadím do 1700 ot