Ahoj, auto mám dle smlouvy týden, a po návštěvě diag u snejka jsem zjisitl, že je to auto dobastlený tak i zpátky, s velkými investicemi a tak se ptám, jeslti tu je někdo z Karlovejch Varů, nebo někdo právně zkušenej na to jaká mám práva při odstupování od smlouvy, chci aby mi kolík vyplatil cash na ruku, že to auto je v píči. Díky
dobře, ale ze zákona mám právo do 7mi dnů odstoupit od smlouvy, ne ? ve smlouvě se sice píše, že jsem byl obeznámet z tehcnickým stavem vozidla, ale diagnostiku jsem to prohnal až teď
Pokud je to z bazaru a kupované dle obchodního zákoníku, tak určitě, ale pokud je to z ruky do ruky, tedy dle občanského zákoníku, tak máš smolíka. Pokud prodávající nebude chtít, tak nemusí nic. Páč to bys mu musel dokázat, že to bastlil on, prodával to s úmyslem a bla bla ...
mě se strašně libi jak všichni kupujou 7my bez diagnostiky, přijde jim to drahy a zbytečny a pak by se každej soudil s bazarem.
sakra bazar to auto prodava tak jak leží a stojí a je věc každyho jak moc si ho prověří.
Je to docela sranda. Furt se tu mluvi ze na BMW s diagnostikou a stejne to nikdo neposloucha. Ono spise bude zalezet na smlouve. Nevim, ale mam takove tuseni, ze pokud je ve smlouve zakomponovano, ze auto kupujes v takovem a makovem stavu a ze jsi s tim obeznamen, mas ve finale smulu...
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
btw...nechcete tohle téma přesunout spíš do pokecu ?? tam by se k tomu možná vyjádřili i jiní....tohle je dost obecný problém a moc to nesouvisí se 7er...
First EX : BMW e38 740i 6/1995 Second car : BMW e66 745Li 3/2002 Third EX : BMW f01 740i 3/2009
Fatal Design píše:Auta z bazarů zásadně nekupuju, ale už vidím jak jsou úplně happy když jim v bazaru řeknu, ať mi s tím zajedou 30km do OV na diagnostiku v BMW
Pokud by mi tohle autobazar odmítl tak je to právě pádný důvod nekupovat. Zvláště pokud kupuješ dražší vůz.
DDT : Jasně ... ty už jsi z bazaru něco kupoval ? Já jedno a mám na celý život averzi ... a ač to bylo před 10ti lety, tak si nemyslím, že by se něco změnilo ...
jezdím s lidma běžně kupovat auta, auto vždy prohlídnu, zdiagnostikuju, projedu. zatím jsem neměl nikde problem že by mi odmítli nechat napojit auto na diagnostiku, vždy bez problému, dokonce i když jsme auto nebrali tak je zajímalo co je tam špatně apod. jednou mi bazar dokonce zaplatil diagnostiku když to zákazník nebral kvuli stavu. třeba i takovy Ačka si nechaj v pohodě zdiagnostikovat auto. Hromadu aut jsem diagnostikoval v neměcku a jednou dokonce v BMW kde se divili co se dá vše načíst, protože jejich diag toho tolik neumí.
Jasně to si nemyslím, že je problém s napojením. Spíše pro někoho kdo diagnostiku nemá, nebo nikoho s diagnózou nezná ... potom jim vnutit myšlenku cesty do servisu s diagnostikou bude asi problém ...