Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

e38 730D - výměna oleje v převodovce

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
bawou

#1 Příspěvek od bawou »

Zdravím, měl bych dotaz ohledně výměny oleje v převodovce u vozu BMW e38 730D. Je to mé první auto s automatickou převodovkou a nemám s ní zatím žádné zkušenosti. Bohužel ani manuál k vozu nemám, tak bych se chtěl zeptat někoho, kdo tomu rozumí, zda se vůbec mění olej v převodovce, když s ní nejsou problémy, popř. po jaké době, zda to zvládnou v průměrném servise, nebo zda mám vyhledat odborníky kteří se zabývají touto problematikou, jaký olej je nejvhodnější, případně na co dát pozor.
Převodovka v mém autě řadí řekl bych dobře, neprokluzuje, ani nemlátí, pouze při zařazení "R" trošku škubne (pouze když je studený motor). Najeto mám 306000km.
Za všechny rady předem děkuji...
gear
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od gear »

Patří tam olej atf dextron III..nová převodovka cca 9l,na výměnu asi 6.5l .olej se v převodovce mění cca po 90tis + filtr..
loyd-krismas
Klubové ID: 3029

#3 Příspěvek od loyd-krismas »

to je věčné téma toto... :wink: Řešíme teď stejný problém, zda vyměnit olej nebo ne. Můj osobní názor je, že pokud neznáš přesně historii auta, jestli vůbec kdy ten olej vyměněn byl, nech ho jezdit dokud jezdí. Když začne dělat problémy pak je to něco jiného.
Odpovědět