Caute,
je mozne do 7er,rok vyroby 2005 doplnit system soft close na vsetky 4 dvere?
Kufor mam ovladatelny elektronicky,dvere uz prvy majitel o soft close nedoplnil
AK by to bolo technicky mozne,co budem k tomu potrebovat dokupit?
V PL je dost aut E65 na ''nahradne diely'' ,tam by ma ten system soft close vysiel lacnejsie ak by to bolo mozne.
Dik za vsetky rady.
Souhlasím, ale pokud se vymění jen zámky, nevím jestli to bude šlapat. Možná i jednotky ve dveřích. A co kabeláž? Asi tam budou chybět káblíky... U těch zámků se Soft Close je jeden motorek navíc....
u e65 jsou dověry naprosto zbytečný, v podstatě dá dost práce dveře přivřít tak, aby je dověr dotáhl, že to u své mám jsem si všiml až po týdnu a to jsem na ten systém byl 2 roky zvyklý z mergla S 400 W220 kde jsem snad nikdy dveře na poprvé nezabouchl.
Ale když už jsme u těch kouzelných detailu co dělají 7er, 7er, dají se zadní dveře a plato nějak snadno doplnit o záclonky? Kdejaká 520 sociál etidion je má a v mojí jinak solidně naložené e65 to prostě není.... Pomooc....
Nevím kde jsi na to přišel že je to zbytečný a že to moc nefunguje, buď máš něco špatně na autě nebo to neumíš používat, mě to chodí bezchybně stačí jen lehce dovřít na první polohu a o zbytek se dveře postaraj samy..
Funguje to dobře, když dveře přivíráš rukou, až do konce, ale to nikdy neuděláš (pokud zrovna před někym nemachruješ že máš dověr)
když máš dveře otevřené cca na 45´, odcházíš od auta a dveře "pošleš" nebo jak ten pohyb popsat tak se buďto zastaví v první poloze otevření, nebo se prostě přibouchnou, takže buď dověr nevyužiješ, nebo dveře nedovřeš o 20cm, odcházíš od auta a jsi za úplného idiota.
U mercedesu jsem s dveřma musel opravdu "fláknout", aby se zabouchly bez pomocí dověru, BMW má dveře udělaný tak kvalitně, že to zkrátka neni potřeba.
Proboha, co to kecáš... ? Asi raději snad zůstaň u merkla, který má roletky i v social edition a dveře se zavírají s rozběhem... To, že je podle Tebe soft close k ničemu, bude problém spíše v Tobě.
Soft close mám a funguje naprosto bezvadně. Nevím jak ty zavíráš dveře, ale já osobně vždy rukou - nekopu do nich, nepoužívám žádné tyče ani kladky atd. Prostě se jen lehce dovřou a soft se postará o zbytek. Jestli prostě vystupuješ z auta jako pan starosta a bojíš se dotknout dveří, aby ses neumazal, tak si pořiď černocha na dovíraní dveří a v tom případě je opravdu soft close zbytečný, protože máš "soft black closer"
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
"soft black closer"
Tak jinak už si někdo všiml u u tvé 7er že má dověry, když jsi mu to neukázal?
Tím nechci říct, že je to na ukazování, ale že ty dveře každej normální člověk normálně zavře.
A s merglem jsem to srovnával, protože jsem tim chtěl říct, že u špatně navrženejch, nebo nekvalitně zpracovanejch dveří je to fakt duležitý.
+ drobná omluva dověr využívám i u BMW..... samozřejmě při nastupování, došlo mi to až když jsem dnes sedal do e60.
A ty roletky jsem říkal že má každá e60 i e65... jen ta moje ne ... o merglu nepadla zmínka.
Ano, vsiml. Nekteri na to kaslou, tem co si vsimli, se to moc libilo. Jinak ostatni samozrejme normalne zavrou. Nechtel jsem se hadat, to s tim mercedesem a roletkami jsem asi spatne pochopil, takze se omlouvam . Soft je super vec a hotovo . Moc lidi stejne nevozim a tem, kteri chlaknou s dvermi vynadam... . Osobne jsem si na soft tak zvykl, ze mam problem zavrit dvere u aut, ktere ho nemaji.
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex