Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
e38 lanovody ručky - zkušenosti s výměnou
-
- Kontaktovat uživatele:
Kluci tak jeden z posledních nedostatků mojí sedmy je nefungující ruční brzda. Na zadních kolech nic utrženýho není, pakny nějaký jsou ale nereaguje na zatažení. Rozdekloval jsem přístrojovku u nožní páky a tam je taky všechno ok. Tznm. že problém bude pod autem tam v tom místě kde se lanovod z kabiny rozdvojuje na dvě solo lanka ke naždýmu kolu. Už jste to někdy někdo dělali? Musí výfuk dolů + tepelný štíty? Kde to asi tak najdu a co by tam mohlo byt poškozený? Díky za jakýkoli rady ....
..tak já se aspoň trošku pokusím...
právě jsem to taky řešil když mě to zničeho nic přestalo fungovat...všechno jsem během běžné udržby dal nové(lanovody,pakny) a po čase se to po...., výfuky jsem musel sundat..ale abych se přiznal tak by asi stačily vyvěsit jen vzadu ale zdá se mi to dost drsný ty výfuky nechat svěšený...nicméně ta tepelná clona jde taky dolu a pod ní ( teda nad ní)
je to místo kde se spojují ty lana a zřejmě ti vypad takový spojovací člen...je to zahnutý plech (výlisek) do kterého se zaklesnou oba konce lanek a je to spojené
..u mého auta se to zřejmě stalo díky maličkosti : ulomila se mi "kulička" z kloubku na tom malém tlumiči umístěném u pedálu dole v kabině...jakmile jsem "odbrzdil" tak ten pedál a následně celý mechnismus prudce škubne zpět a vyhákne se to lanko právě z toho "výlisku" pod kabinou.....toť můj případ....ale díky jiným členům jsem vše dal dohromady a fachčí jak má 

-
- Kontaktovat uživatele:
Já při kontrole nožního ovládání zjistil taky že ta pistníce toho tlumiče je vyskočená. Tak teď už mě to aspoň trošku směruje ... Tznm že bude stačit to rozhodit? Nebudu muset nic kupovat? Že to prostě jen seskládám a bude to fungovat ? Ohledně těch výfuků ... prověšovat se mi to fakt moc nechce ... Ty výfuky jsou na celej život auta a nerad bych jim ulbížil. Jak jsi to dělal? Předpokládám že na sloupovym zvedaku a byla to pekna drbacka...
..jasně neboj se toho..ty roury jsou fakt bytelný a nic se neohne...akorát to nesmíš necht vyset ze dvou metrů
to by se ti nejspíš zku..rvily ty příruby dole u spojkového koše...
.... ale jak říkám: když se ti ten spojovací člen vlastně vyhákne (proto to najednou nefachčí) tak on vlastně vypadne na tu tepelnou clonu a pak po čase asi i někam na silnici a je fuč..
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=35&fg=05 díl číslo 19

to nejde..protože ty vejfuky musíš svěsit tak aby šla sundat dobře ta tepelná clona....jedině na něco najet (nějaký fošny nebo tak něco)...kurnik zajeď někam normálně na ČSAD kde spravujou náklaďáky a najeď si tam na kousek kanálu na dílně...a máš to hned ..taky jsem to tak řešil když nebylo zbytímfojtu píše:Tak mám taky ten samý problém. Z ničeho nic mi přestala fungovat ručka.Předpokládám,že to bude ten samý problém,že jsou vyvešené lanka. Asi bych se na to vykašlal,ale v dubnu mě čeká technická a bez toho mi ji neudělají. Nemám zvedák ani kanál,tak se pokusím to udělat ze země.