Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e38 - vibrace volantu kolem 80km/h
-
hadice: ja nevim co resis, proste kola maji ruzne stredove diry, jak sem napsal - vymezovaci krouzky ten problem resi (pokud jsou ta kola samozrejme rovna a vyvazena). Je to jen dalsi rozmer tech kol, ktery sis mel zkontrolovat nez si je kupoval... to je asi jako bys koupil do e36 20" kola a pak se vztekal zes dal za kola dvacku a ty mrchy se ti nevlezou do podbehu... 

to je pravda jak říkáš že jsem si měl zkontrolovat tu středovou díru,ale jak vím já tak všichni tu čebžujou přehazujou kola ze 7 er na 5 er a tak podobně a neřeší to,dokonce k mé spokojenosti mě přesvědčujou všichni servismani a mistři nejvyšiho kalibru o tom že se ty kola vystředí samy těma šroubama atd..
Ale ted k věci před chvílí jsem se vrátil z pneuservisu kde alespon vyslyšeli moje jednoduché prosby o pouhé roztočení kol na vyvažovačce a výsledek-- katastrofální házivost cca 1,5cm(radiální) vždy na jedné straně kola a ke všemu to dělají všechny 4 šmejdi,okamžitě jsem je dal na srovnání,k tomu ještě vyřeším ty středové díry(co já vím tak se snad na bávo dělaly 3 až 4 rozměry těch děr )

-
no zrovna kola na 5er maji z nejakych nepochopitelnych duvodu tu stredovou diru vetsi... ackoli podle toho jak si psal, ze ti hazou, tak myslim ze po srovnani te ceka zlepseni o 100%
mozna to jde i bez tech krouzku a fakt ti to tak plavalo jen kvuli tomu jak mas ta kola kriva, ja to bez krouzku nezkousel..

no plavalo neplavalo,prostě za vším stalo to hrozný klepání celího auta a stím souvysející odskakování při cca 100-120km/h dozatáčky (silnice 1.třídy),je fakt že to vyzkouším bez těch kroužků a uvidíme,,kola budou do týdne,fachman prozradil výrobní tajemství že dělá na 0,3mm přesně tak uvidíme,,,,jo ještě bych dodal že je to jiná firma než při těch předešlích kolech tak uvidíme. přál i nepřál bych vám to si to vyzkoušet ne svím autě ten pocit že to vypadá dost dobře ale jinak to stojí za úplný ho...no je je na vodstřel

kola srovnaný cena 1400,-,ale nejsem z toho moc nadšenej----pořád se to klepe i když už jen opravdu minimálně tak kolem 105km/h je to trošku znát zkusím je proházet ale nevěřím tomu,
asi tu mrd...u už hodím konečně ze skály a vy..ru se fakt na to,,budto to ty lidi vodfláknou nebo to neuměj udělat,,,já já po nikom nic složitýho nechci a ještě mu za to zaplatím a pořád se nemužu na nikoho spolehnout ale to platí ůplně všude

a není to už jen blbě vyvážený, nepomohlo by nějaký závaží na nějaký místo, aby ty vibrace ustaly? Zkus si dávat postupně rezervu místojednotlivých kol a třeba zjistíš, který kolo to dělá, nebo pokud máš jinou sadu, zkus to přehodit, kdysi jsem řešil na E28 něco podobnýho a zjistil jsem přesně který kolo to dělalo. To pak letělo na cestu poslední
.

-
nebudu zakládat dálší tema je jich tady až až na stejný problém, každopádně se mi na E38 725tds rok 1996 objevil tento problém...
Se starou nápravou jsem mohl jet klidně 200km/h a necítil jsem nic v autě ani ve volantu žádný vibrace, pěkně to kopírovalo cestu, jediný co nebylo ok byly brzdy, už to kopalo při brždění, tak jsem koupil ATE kotouče a desky, hodil to na auto, ale po zajetí mi taky kopali do volnatu...asi ta náprava je K.O.
Náprava už měla značnou vůli( 350 tis. najeto), klepaly čepy fest, rozhodl jsem se tedy udělat uplně komplet přední nápravu včetně tlumičů, hor. uložení a všeho kolem. Jediný co jsme nechali jsou pružiny..
Tak auto po výměnách a šlo se na testovací jízdu - ihend jsem si všimnul že se auto od 80-110km na krásně rovné cestě rozvibrovalo ...pro mě předtím neznámá věc v mojí 7er...
Tak jsem si řekl že ty kotouče ATE jsou asi z te staré nápravy taky zkroucený, nechal jsem je stočit( najeto měli asi 1000km max). a navíc vyměnil náboj kola ptž se mi zdálo že je špatný už...
Nasadil kotouče a stejně je vše při starém.. Geometrie je udělaná, tak jsem obul novou sadu kol i s novýma gumama...
Nepřestalo nic ....
Tak se ptám, jak mám teďka postupovat?????
Se starou nápravou jsem mohl jet klidně 200km/h a necítil jsem nic v autě ani ve volantu žádný vibrace, pěkně to kopírovalo cestu, jediný co nebylo ok byly brzdy, už to kopalo při brždění, tak jsem koupil ATE kotouče a desky, hodil to na auto, ale po zajetí mi taky kopali do volnatu...asi ta náprava je K.O.
Náprava už měla značnou vůli( 350 tis. najeto), klepaly čepy fest, rozhodl jsem se tedy udělat uplně komplet přední nápravu včetně tlumičů, hor. uložení a všeho kolem. Jediný co jsme nechali jsou pružiny..
Tak auto po výměnách a šlo se na testovací jízdu - ihend jsem si všimnul že se auto od 80-110km na krásně rovné cestě rozvibrovalo ...pro mě předtím neznámá věc v mojí 7er...
Tak jsem si řekl že ty kotouče ATE jsou asi z te staré nápravy taky zkroucený, nechal jsem je stočit( najeto měli asi 1000km max). a navíc vyměnil náboj kola ptž se mi zdálo že je špatný už...
Nasadil kotouče a stejně je vše při starém.. Geometrie je udělaná, tak jsem obul novou sadu kol i s novýma gumama...
Nepřestalo nic ....

Tak se ptám, jak mám teďka postupovat?????
píše, že má všechno nové, čili čepyma to asi nebude.
moje zkušenost je zase taková: koupil sem 7er na sjetejch zimácích. Absolutně žádný vibrace, chvění během jízdy nic, jen při brždění (kotouče sou před smrtí). Jedinné, co jsem udělal, tak přezul na použitý letní gumy 235/60/16 a ani sem neprohazoval disky mezi sebou no a mrd- od tý doby od 82 -97 km/h vibrace
..že sem se na to nevysral
moje zkušenost je zase taková: koupil sem 7er na sjetejch zimácích. Absolutně žádný vibrace, chvění během jízdy nic, jen při brždění (kotouče sou před smrtí). Jedinné, co jsem udělal, tak přezul na použitý letní gumy 235/60/16 a ani sem neprohazoval disky mezi sebou no a mrd- od tý doby od 82 -97 km/h vibrace

-
gear píše:nečetl jsem to tady celé ale já si myslím že to dělaj spodní čepy...
Přesně tak všechny díly jsou nový, tak bych chybu neviděl...
Ještě mě tak napadá dělal mi to kamarád, a někde jsem četl, že by se ty ramena a tak měli dotahovat až je auto na zemi a ne na zvedáku...nemuže to dělat právě tenhle problém?
-
kua furt s tím motorem
ale pobavíš dycky to jo
a co ten tvuj slavnej 4litr??? jezdíš vůbec? jsem tě snad v Olomouci ještě nepotkal...
Máš recht, nechám si poradit, to bude první co o vikendu udělám...dneska jsem vysledoval že to dělá na straně spolujezdce, moje je klidná, tak tam mi chybí udělat ještě ten náboj, tak ho zítra objednám a víkend se to udělá i s tím dotažením..

Máš recht, nechám si poradit, to bude první co o vikendu udělám...dneska jsem vysledoval že to dělá na straně spolujezdce, moje je klidná, tak tam mi chybí udělat ještě ten náboj, tak ho zítra objednám a víkend se to udělá i s tím dotažením..
-
- Kontaktovat uživatele:
Dám Ti tip. Na mojí e39 jsem to řešil rok a hodně mi pomohli na STK. Najeli jsme s autem na kanál a na test vůlí nápravy, ta byla uplně bez vuli, nikde nic všechnu tuhy (bodejd aby nebyla kdyz jsem vsechno vymenil), takze se prejelo na valce a tam se projevily kotouce ktery byly rovny !!! Byly zhozeny, roztoceny a nehazely. Takze byla zakoupena sakra tezka krabice s napisem BREMBO a byl klid !!!
Pokud mas vse vymenene, nikde nemas vule, jel jsi na STK to fakt zkusit, zda tam nekde vule neni i kdyz vis ze je vse nove, tak ti nezbyva nic nez kola. Jiste jsi zkousel prohazovat kola, ze ano. Cestoval ti zdroj vibrace s vymenou kol? Jinak i vyvazena kola mohou vibrovat pokud je praskly kord v pneu. Videt to na ni neni, kolo muze byt dokonale, ale bordel to dela (vlastni zkusenost)... Pak mne jeste trosku desi ty ztocene kotouce. Jak vis ze jsou rovne? A jen tak mimochopdem, mas fakt plovouci brzdice? "Nejsou zatuhle" na jejich vedeni? Tedy mas-li dvoupistky?