Od včerejška se se mnou přestal nějak bavit tempomat. Jde o to ze ho za jizdy pustim a ve chvili kdy zmacknu na volantu + aby se sepnul tak nekdy se chytne auto chvili jede na tempomat a najednou sam vypne a kontrolka na palubce zhasne, pri opětovnym pokusu o zapnuti uz se kontrolka ani nerozsviti. A nekdy ani nezareaguje na to stisknuti + a zhasne rovnou. Pri chcipnuti auta a znovu nastartovani zas zapnout jde ovsem vse se pak opakuje znovu. Zacalo to vcera kdyz sem jel vklidu 90 na tempomat a potreboval sem rychle předjet tak sem prošláp plyn auto podřadilo o 2 stupně a pak kdyz sem zas dal tempomat už to nešlo. Nevi nekdo co s tim?
Mám něco podobného na E39. Vypozoroval jsem, že když je zima, tak se to vyskytuje míň. Ale časem se to pořád zhoršuje. Takže se připojuju k dotazu. Osobně se chystám vytáhnout jednotku, zkontrolovat kontakty a podívat se do ní.
Řešil jsem to stejný. Když byl hic, tak to vypadlo skoro hned a byl to ...
Pohon "elektrickýho" plynu. Prostě ten motorek v motorovým prostoru. Po výměně OK (už cca rok).
Může to být spínač na brzdovém pedálu. Mělo by to být vidět na diagnostice.
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
Spínač na brzdě a spojce mám nový. Navíc by přitom nezhasla kontrolka tempomatu. Tohle se vypne jako celek. Na diagnostice jsem ještě nebyl, nebyl čas, ale ten motorek zkusím se podívat, všiml jsem si, že těsně před vypnutím začne trošku přidávat.
kupca: tak tak lehce prida jako by mel snahu se chytnout a pak hned vypne a kontrolka zhase. Co ten motorek cca stoji a nejakou fotku jak to vypada by nekdo nemel prosííím? V pondeli jdu n dia tak uvidime co mi povedí