Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Co byste si vybrali, mezi: Audi S8 X Audi A8 6,0
Jsou to hodně pěkné auta a sám jsem nad nima kdysi slintal....a S8 by u mě asi vyhrála,ten zvuk je prostě krása. Ovšem musí počítat s tím,že není etalonem v kvalitě a že když udělá pápá tak to je za 700litrů novej motor a když bude mít keramiku tak komplet nové brzdy jsou taky za cca lehce pod půl mega
a spotřeba kolem 20litrů je standard. A tyto věci u mě rozhodly....

-
Hansen píše:Také jsem uvažoval o dvanáctiválcové audině, ale není to klasický vidlicový dvanáctiválec, ale W-motor a kvůli debilnímu quatru je motor posunutý dopředu před nápravu, takže jízdní vlastnosti jsou oproti dvanáctiválcovému báwu o hodně horší. Navíc ty W-motory mají dost mizernou životnost.
a kvuli vyměně svíček se musí rozebrat pul auta. sou to mrdky, BMW, Mercedes, Lexus forever
-
tak nejak no... i 760Li se pohybuje velmi svizne a hladce...
na nejaky praseni si muzu vzit auto kategorie M5, nejaky AMGcko nebo RS6... ale proc proboha delat tvrdou prekonovanou limuzinu? stejne to ma pres dve tuny tam uz kone nehrajou zadnou roli...
stejne mi unika smysl te jizdy pak... tyhle auta jezdi v omezovaci asi tak hladce jako e38 kdyz dodrzuje predpisy... nuda... k cemu ?
limuzina ma bejt limuzina... ja si myslim ze soucasne pojeti limuziny uz je stejne dost perverzni... ty auta maj 2 tuny a ujedou stejne kde cemu s eleganci ze ani nevis a uz vubec ti neprijde ze neco vazis... zadnej adrenalin
na nejaky praseni si muzu vzit auto kategorie M5, nejaky AMGcko nebo RS6... ale proc proboha delat tvrdou prekonovanou limuzinu? stejne to ma pres dve tuny tam uz kone nehrajou zadnou roli...
stejne mi unika smysl te jizdy pak... tyhle auta jezdi v omezovaci asi tak hladce jako e38 kdyz dodrzuje predpisy... nuda... k cemu ?
limuzina ma bejt limuzina... ja si myslim ze soucasne pojeti limuziny uz je stejne dost perverzni... ty auta maj 2 tuny a ujedou stejne kde cemu s eleganci ze ani nevis a uz vubec ti neprijde ze neco vazis... zadnej adrenalin
Uvědomte si, že nová a stará auta se hodnotí podle rozdílných kritérií, to jestli nová S8 vycházela ve srovnáních lépe než konkurence nemusí nutně znamenat stejný výsledek u ojetiny.
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé

Tak nevím, je to velké a rychlé, zvuk to má jako supersport, vypadá to víc než dobře, určitě to bude zábavnější než e65 (kterou bych já osobně raději volil než A osmu), které auto dokáže být limuzína a sportovní auto zároveň? Nevím, ale na e38 740i nic spotrovního nevidím, podle mne to smysl má..
Nikdo neporovnává spolehlivost, s testem nových aut.
Podle mne S8 šmrnc má - tak jako Sko Brabus, 7čka Alpina, Masserati quattroporte, to neznamená, že bych si jí běžel koupit.
Jsem skalní fanda bmw, ale radši než e39 M5 03´ bych si koupil RS6 03´..
[quote="AloisPodle mne S8 šmrnc má - tak jako Sko Brabus, 7čka Alpina, Masserati quattroporte, to neznamená, že bych si jí běžel koupit.
Jsem skalní fanda bmw, ale radši než e39 M5 03´ bych si koupil RS6 03´..[/quote]
no a ja bych si koupil m5 m3 rs6 radsi nez ty prekonovane tvrde ksindly 2tunove co jsi vyjmenoval vyse... protoze to je zase nejakej kompromis...
proste bud prdelkaru na vyradeni nebo luxusni limuzinu.. oboji dohromady je proste kmpromis... a ty ja nemam rad.. protoze kdyz uz.. tak poradne...
Jsem skalní fanda bmw, ale radši než e39 M5 03´ bych si koupil RS6 03´..[/quote]
no a ja bych si koupil m5 m3 rs6 radsi nez ty prekonovane tvrde ksindly 2tunove co jsi vyjmenoval vyse... protoze to je zase nejakej kompromis...
proste bud prdelkaru na vyradeni nebo luxusni limuzinu.. oboji dohromady je proste kmpromis... a ty ja nemam rad.. protoze kdyz uz.. tak poradne...
Tak jak říkáš, proto moc 5ky a A6 nemusím, buď 3ku, nejlépe M3ku, nebo rovnou 745i/750i, ale taky S8, S500..
Taky nemám rád vyšší střední třídu (Ale vůči e39 nejsem zaslepený - 540i/ e60 545i/550i s komfortama bych zkousl) ale proč nemít limuzínu A8 s motorem S6..?
Jinak řečeno, proč nemít v garáži M3 e46 a S8V10? Chápeš?
Ale tak samo se dá jezdit aby tě denně nenudila jak M3 e46, tak S8V10.
Stejně časem chci jít do e65 sportpaket poface, ale je to je slabý odvar S8, normál A8 je nuda, e65 se mi prostě líbí o sto procent víc ale nemít divný pocit s montáže LPG do S8 a šahat takto na italský motor, raději volím S8. Pak jsem ještě opoměl jiné naprosto neekonomické vlastnosti S8 V10..
Snad se to dá pochopit jak to myslím, prostě nevidím nic špatného na S8, proč ji zatracovat, spíš naopak. O Výdrži motorů se mluvilo už u předchozí S8 V8, kde se říkalo že po 200.000km ámen..
Což má každá. Znám jednu v manuálu, majitel ji má od novoty r97 a jezdí pořád. Jako každé Audi je v servisu často (ale jen o něco málo víc než BMW), ale na motor a převodovku se šahat nemuselo.
Taky nemám rád vyšší střední třídu (Ale vůči e39 nejsem zaslepený - 540i/ e60 545i/550i s komfortama bych zkousl) ale proč nemít limuzínu A8 s motorem S6..?
Jinak řečeno, proč nemít v garáži M3 e46 a S8V10? Chápeš?
Ale tak samo se dá jezdit aby tě denně nenudila jak M3 e46, tak S8V10.
Stejně časem chci jít do e65 sportpaket poface, ale je to je slabý odvar S8, normál A8 je nuda, e65 se mi prostě líbí o sto procent víc ale nemít divný pocit s montáže LPG do S8 a šahat takto na italský motor, raději volím S8. Pak jsem ještě opoměl jiné naprosto neekonomické vlastnosti S8 V10..
Snad se to dá pochopit jak to myslím, prostě nevidím nic špatného na S8, proč ji zatracovat, spíš naopak. O Výdrži motorů se mluvilo už u předchozí S8 V8, kde se říkalo že po 200.000km ámen..

jak píše snejk,
proč kompromisy? mě se nelibi žadný sportovní sedmičky, třeba 735i E65 je divně sportovně laděnej motor, jede až nahoře, mě se u sedmičky libi když nevíš že to má motor, jede to odspoda jak elektromotor, to se mi líbí. a k tomu klidně M3, na co si kupovat S8 s obrovskýma nakladama když mě pak vyklepe M3 E36, to je kravina, pěkně 760Li kterou bych nechtěl kvuli vykonu, ale kvuli zatahu od spodu.
540i E39 s komfortma by se mi taky libilia, což o tom, ale dyt to stoji jak E38 která je někde jinde, takže nevidím duvod si to koupit, bud chcu jezdit sportovně a koupím si E36, 46, a nebo pohodlně cestovat a chcu sedmu.
nemam rad kompromisy
jinak audi bych si nekoupil už kvuli koncernu, mam rad jedinečnost a ne to že v autě za 3 mega mam věci z oktávky.
proč kompromisy? mě se nelibi žadný sportovní sedmičky, třeba 735i E65 je divně sportovně laděnej motor, jede až nahoře, mě se u sedmičky libi když nevíš že to má motor, jede to odspoda jak elektromotor, to se mi líbí. a k tomu klidně M3, na co si kupovat S8 s obrovskýma nakladama když mě pak vyklepe M3 E36, to je kravina, pěkně 760Li kterou bych nechtěl kvuli vykonu, ale kvuli zatahu od spodu.
540i E39 s komfortma by se mi taky libilia, což o tom, ale dyt to stoji jak E38 která je někde jinde, takže nevidím duvod si to koupit, bud chcu jezdit sportovně a koupím si E36, 46, a nebo pohodlně cestovat a chcu sedmu.
nemam rad kompromisy

jinak audi bych si nekoupil už kvuli koncernu, mam rad jedinečnost a ne to že v autě za 3 mega mam věci z oktávky.