Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
740d e38 - nejde nastartovat
-
- Klubové ID: 1329
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim všechny. Mam problem s e38 740d. předevčírem cestou domu mi zničeho nic chcipnul motor a nejde nastartovat. Bylo to na rovině, klidná jízda, bez jakykoliv problemu. motor byl zahřátý. udělal sem diagnostiku carsoftem 6.5 . vypsalo mi to hlašku LCM/CCM chyba 40. neřešil někdo něco podobnýho? diky Petr
-
- Klubové ID: 3648
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
tak motor už je vyžešen, byl to drát u řídící jednotky Mastru, ale ted mi neradi automat. nestalo se nekomu neco podobnyho? automat do posledni chvile jel jak ma bez problemu a auto sem nikam netahnul. je možnost že by to byla softwarova závada, respektive že by se musel po manipulaci s jednotkama odblokovat (smazat chyby) ?
-
- Člen Klubu
- Klubové ID: 659
A co teď říká Carsoft - najde nějakou závadu? Automat je dost citlivý na napětí baterie, když jsem měl baterku před smrtí, tak mi automat začal blbnout, po startu se rozsvítilo žluté ozubené kolečko, ale jet se s tím dalo. Při dalším startu (už se baterka zmátořila) tak řadil automat dobře, další ráno se problém opakoval. Závada byla něco jako že :
EGS Error
150 CAN BUS - Time Out
CAN Signal wurde nicht gesendet während der Motor started (Zündung=Ein)
Osobně bych baterku nabil s odpojenými kontakty. Jednak je ta baterka vytrápená startovacími pokusy a současně provedeš reset DDE+EGS. Po připojení baterky budeš muset nastavit čas na hodinách, jinak nic.
EGS Error
150 CAN BUS - Time Out
CAN Signal wurde nicht gesendet während der Motor started (Zündung=Ein)
Osobně bych baterku nabil s odpojenými kontakty. Jednak je ta baterka vytrápená startovacími pokusy a současně provedeš reset DDE+EGS. Po připojení baterky budeš muset nastavit čas na hodinách, jinak nic.
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
no bohužel nic vic to neukazalo..jen čislo... vemu to jeste na bosch diagnostiku ..ta u toho ma i text ... ale je to hrozně divná zavada pravě. ještě je možnost že by to mohlo bejt v Řj motoru (mastru), do ty jednotky nateklo, tak teď je opravená ,,na hulváta" mam objednanou novou tak uvidim co to pak ukaže. je možnost že by automat nazařadil kvuli nedostatečný komunikaci s jednotkou motoru?