Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

e38 740i - nestartuje, ani netočí - VYŘEŠENO (IMO)

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
Raisidlo77
Klubové ID: 3648

#1 Příspěvek od Raisidlo77 »

Zdravím pánové,

tak jsem to teda vyhrál... potřebuju vyjet z dílny, otočím klíčkem, a nic.

Všechny kontrolky fungují jak mají, nic nepíše chybu na display, jen prostě otočím klíčkem k nastartování a nic se neděje, nikde nic nehlásí ani problém. Jen mi svítí kontrolka (!) červeně - tedy brzdy, se kterými nebyl problém a předtím to nikdy nesvítilo.

Baterka je nabitá, proud dává OK, ke startéru jsem ještě nelezl protože se k němu nemůžu dostat a pořádně ho najít :D.

Od posledního chcípnutí jsem: - pároval klíček s vozem dle návodu zde na foru (nešel mi dálkáč), ale protože mám vymačkanější tlačítka (čekám na nová) tak je možné že jsem nedomáčknul úplně - kontrolního zamčení a odemčení jsem se ani po pár pokusech, nedočkal.
- pak jsem taky sundával kola přední (možnost vyvěšení kola, narušení kabeláže a proto ta kontrolka), ale desky jsou nové (asi 2 měsíce) a kapaliny je po max)
- a měl jsem venku nádobku na ostřikovače, takže 2 konektory, které ale nebudou mít vliv na nic

Jedná se o 740i s motorem 4.4L rok 1997 (srpen) automatická převodovka. Pokud to není mechanická chyba, tipuju že jsem tomu dal korunu já když jsem se pokoušel oživit centrál.. ale jak z toho ted ven ?

Děkuji všem za rady, nápady, připomínky.
Raisidlo77

#2 Příspěvek od Raisidlo77 »

I přes vadná tlačítka, se mi nakonec synchronizace klíče s autem povedla a vše na DO funguje jak má. Nicméne auto pořád ani neotočí startérem - kontrolka brzd stále hlásá (všecky čidla i konektory jsem prošel).. prostě nic :(.
dexter

#3 Příspěvek od dexter »

Brzdy se startovaním nemají nic společného. Neporouchal se ti imobilizér? :roll:
Raisidlo77

#4 Příspěvek od Raisidlo77 »

To netuším, co s tím ? :(
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 659

#5 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Spárování dálkového s tím nemůže mít nic společného. Spíš bych řekl, že se projevuje imobilizer nebo je starter elektricky blokovaný. Volič automatu musíš mít v poloze P nebo N, pokud tam máš D nebo R, tak to je zablokované, aby se Ti auto s automatem nerozjelo. Zkus s tím voličem prořadit odzadu dopředu a nech to v poloze P. A taky se podívej, jestli tu páku voliče nemáš cvaknutou vlevo ve sportovním režimu, musí být vpravo ke spolujezdci.
Raisidlo77

#6 Příspěvek od Raisidlo77 »

Děkuju za radu, nicméně prořadit už jsem zkoušel a zpětně v poloze P startovat, a nic.

Bud je startér blokován, nebo nemůže být problém ve startéru ? U M62 je asi hodně špatný přístup...
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 659

#7 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Koukni na relé startu, najdeš ve schránce za pojistkami (starší provedení)
Obrázek

nebo v prostoru řídících jednotek od 05/1997
Obrázek

Starter najdeš pod motorem vpravo dole :
Obrázek

Koukni na dotažení matic, ale napřed si odpoj baterku, aby jsi to nezkratoval klíčem.
A zkus po něm trochu poklepat dřevenou paličkou, násadou od kladiva.
Raisidlo77

#8 Příspěvek od Raisidlo77 »

Problém vyřešen, týkalo se to imobilizéru. Auto už je zase normální (jen kontrolka brzd zhasne ihned po startu, ale zhasne, takže to zatím nechám být).

starML> Děkuji moc za cenné informace. Rád se dovím nové poznatky, a věřím že to stokrát ocením, až příjde na danou věc. Starter to nakonec nebyl, ale díky Tvým obrázkům jsem si ujasnil pár věcí :o). Děkuju za pomoc.
Odpovědět