mám 728 e38
1) každý večer mi houká alarm, jelikož sousedi mají malé dítě, začal jsem pokaždé odpojovat baterii, ale nevím jestli tím nemohu něco vykurvit.
2) jezdím autem tak 2x do týdne prcačku, takže i kdyby alarm nehoukal musel bych baterii nějak řešit. Poraďte prosím jak se v takovémto případě k baterii chovat, abych jí neodkurvil. Nechat ji vyflusávat a pouze dobíjet?
ne nemuže se nic stat ale taky to neni dobry. ono si to za jizdy uklada adaptační hodnoty (motor i převodovka) a pak si je to musi zjištovat samo a ne vždycky je pak idealní třeba volnoběh a tak....
ale jak řikám nemáš nejmenší důvod to dělat... pokud ta jizda trva aspon 10 minut což určitě trvá tak je to uplně jedno. 10min stačí na dobití baterky o to, co ji to jendo startovani sebralo...
nejsu si jistej že to maže adaptace po odpojení ale dobry to určitě není, připojení baterky je vždycky napětověj a proudovej ráz jako prase a ty jednotky dostávaj neskutečně naprdel a brzo to něco odsere,
navičtečka je jedina vec v aute a to ještě jen mk III a mk IV což se v připadě e38 netýká skoro nikoho a myslím že tady už vubec ne
ale jinak je to uplně jedno.
stejně je to cele nesmysl to opdojovat... žadnej efekt/ užitek... prostě absolutně k hovnu
mam ozkoušeno že e38 i dva mesice muže stat a pak natočí... tak co tim ušetříš.. ještě když denně jezdiš
mě se vybíjí celkem dost, ale může to asi být tím, že když mi po cca půl minutě dohouká ten alarm, tak potom ještě asi 10 minut auto bliká. Někdy takhle houká i několikrát denně a ne vždy mohu dojít auto odemknout a zamnout, potom to jinak přestane.
MOD fishmaker : odstraněna citace předchozího příspěvku