Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Repro v e38 upgrade??

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
Viking
Klubové ID: 2295

#1 Příspěvek od Viking »

nevim jestli se to tu řešilo ale mám v plánu trochu upgradovat reprosoustavu ve svojí e38. Mám DSP sice ale 10let stara musika je preci jen znát že vývoj jde dopředu. Budu vděčný za každé možné info či poznatek. Chtěl bych vyměnit všechna repra za výkonnější. Jaké jsou průměry repráků vepředu? Dík
KAMIL740
Klubové ID: 1898

#2 Příspěvek od KAMIL740 »

je to trosicku slozitejsi myslim ze o upgr. repra v 7 uvazoval kazdy par jich to zvladlo ale cena neodpovidala vysledku a nebo vysledek nebyl tak dostacujici je to proste moc repraku moc zesaku a hromada picovin :)))) jenom vymena repra nepomuze nejak zasadne jde o zdroj a ten je ve forme origo radia k hovnu vymenis zdroj a nevypada to dobre je to proste na kokot
Viking

#3 Příspěvek od Viking »

hm tak to jsem si tam trochu myslel. nikde jsem totiž neviděl předělanou hudbu v sedmě takže podle toho jsem usoudil, že to nebude zase taková prdel. co kdybych dal do kufru pouze subwoofer se zesíkem a vyměnil repra v předních dveřích za silnější? myslíš že by to mělo nějakej efekt?
atimen
Klubové ID: 1386
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od atimen »

Já zkončil u komplet nové kabeláže, novýho rádia , a novýho 5kanál zasilovače...plus vyhybky tak aby hrály všechny origo repro ...a teď přemýšlím jaký repro do těch boxů ....bohužel jsou všude jen 13cm repro ...ale i tak mám vybranej jeden jeden model od Focalu co by tam měl pasovat...ale musím hje ještě zajet někdy vyzkoušet jestli se tam fakt vlezou....ty repro boxy sou dost na prd :( každopádně i po výměně všeho krom repro je to rozdíl jako prase...
Snejk
Klubové ID: 2166
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Snejk »

http://www.7er.cz/forum/viewtopic.php?f ... 6&start=40

tady o tom maš uplně ale uplně všechno. celou problematiku i řešení.
dvakrat to psat nebudu :lol:
atimen
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od atimen »

OK ...a tak spíš se kleda otázka kam dat ten subwoofer....jediná možnost která mě napadá je ,když nemám skivak tak za loketku do té kovové přepážky a k tomu malou bednu která už bude z druhé strany v kufru ...nebo něaký jiný nápad ? :)
Snejk
Klubové ID: 2166
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Snejk »

opet popsano.. mužu ti to i nafotit mam to v autě a hodně lidi ti tu potvrdi že to hraje dost dobře...

zjednodušeně... repro i zesilovač přidělaš na kus desky (musiš ji mit upravenou protože ta přepažka se skivakem neni rovna ale prohnuta.. a tu přidělaš na zadni stěnu kufru prostě misto skivaku(vykopnout tu kovovou přepažku je jen bodovaná)... posuneš si ten origo koberec... a je to. neni to ani vidět a v autě to hraje krasně basy a snese to hodně moc..
a naprosto paradni. pro kamarada sem daval nějaký 30cm JBL a 600W magnat a taky dobrý, možná až moc :lol:
prostě ozvučnice - kufr (kdo řika že to ma moc velkej objem nevi o čem mluvi, je to akorat, ten koberec tlumici tomu docela ubere a nemam problem s velkou výchylkou nebo špatnym zvukem vubec)
hlavně ti to prostě nezabere žadnej prostor v kufru prakticky a zvuk to vylepší asi o 10 levelů
atimen
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od atimen »

Aha 8O takže se vysrat na ozvučnici a udělat ju z celýho kufru....no patřil jsem mezi ty ,kteří si myslí že kufr má moc litrů na ozvučnici ..ale pokud by bylo foto moc bych ho ocenil ....protože subwoofer je jediný co mě zbývá k dodělání ...zatím vozím malej za řidičovou sedačkou ale je to na prd i když zvuk to vylepšuje o dost , případně odkaz by byl na ten 30cm JBL ? chtěl bych něco od JBL nebo Focal ...30cm to být nemusí :) ale radši bych koupil něco co už někde někomu hraje a je to vyzkoušený ....Díky
atc525

#9 Příspěvek od atc525 »

KAMIL740

#10 Příspěvek od KAMIL740 »

Viking píše:hm tak to jsem si tam trochu myslel. nikde jsem totiž neviděl předělanou hudbu v sedmě takže podle toho jsem usoudil, že to nebude zase taková prdel. co kdybych dal do kufru pouze subwoofer se zesíkem a vyměnil repra v předních dveřích za silnější? myslíš že by to mělo nějakej efekt?
dalsi problem jestli mas origo tel tak ti prestane po vymene repraku fungovat handsfree pac ty reparaky sou 4 kontaktni a normalni maj jenom 2 kontakty je to ojeb proste s muzikou v 7er a na nejaky vykopavani a nebo sundavani ski vaku bych se vysral
Viking

#11 Příspěvek od Viking »

KAMIL740 píše:
Viking píše:hm tak to jsem si tam trochu myslel. nikde jsem totiž neviděl předělanou hudbu v sedmě takže podle toho jsem usoudil, že to nebude zase taková prdel. co kdybych dal do kufru pouze subwoofer se zesíkem a vyměnil repra v předních dveřích za silnější? myslíš že by to mělo nějakej efekt?
dalsi problem jestli mas origo tel tak ti prestane po vymene repraku fungovat handsfree pac ty reparaky sou 4 kontaktni a normalni maj jenom 2 kontakty je to ojeb proste s muzikou v 7er a na nejaky vykopavani a nebo sundavani ski vaku bych se vysral
origo telefon sice mam ale popravdě srát na něj. stejně mám někde přežvejklý kabely tak mi nefunguje :) ještě ti operátor nenabízí možnost duplicitní simkarty která by fungovala jak na mobit, tak na tel v autě. je to prostě buď mobil a nebo pořád přehazovat sim do origo telefonu a to dělat fakt nebudu. navíc mi do auta stejně neni vidět díky fóliím :-) jde mi především o hudbu protože v autě trávím celkem dost času a hudba je na dlouhý štreky základ. Nechci z toho dělat zase kolotoč a mega tuc tuc káru ale chci si prostě vychutnat kvalitní zvuk kterej v e38 přiznejme si to chybí. V porovnání třeba s Audi (i když jsem velkej odpůrce Audi) tak v A8 ze stejných let je muzika nesrovnatelně lepší. Dávali tam bose a když jedu s kolegou tak jeto pořád dobré ozvučení. Kámoš si teď koupil novou A6 s příplatkovou muzikou a dal do kufru ještě subwoofer a to je fakt masáž.
KAMIL740

#12 Příspěvek od KAMIL740 »

Viking píše:
KAMIL740 píše:
Viking píše:
jj tak to mas o problem min kazdopadne s muzikou mas pravdu chce to vylepsit :D :D ale jak rikam uz to neni takovy to samo domo kdy si natahnes sam novy kabely das si novej zesak a tak protoze proste timhle prijdes o hromadu funkci jako navi tel a tak pokud mas kdyz ne zase o problem min kazdopadne zalezi na tom co tam mas ted pokud jenom radio tak neni moc co resit a smele se vydat do prestavby jinak sundat tapec a zjistit jakej je reprak sou teda 3 v 1 dverich :) neni problem otazka 2 min je to jeden sroubek a pokud nevis kterej napis 100rmovi ted ti posle servisni manual a je tam vsechno
party_boy

#13 Příspěvek od party_boy »

Když rozebíráte to ozvučení, tak se rovnou zeptám. V té sedmě je kolik reproduktorů? Ono tam bylo více verzí ozvučení? Tam je i subwoofer?
Viking

#14 Příspěvek od Viking »

no subwoofer tam je v platu za zadníma sedačkama jestli se nepletu. možná tam jsou i dva ale jinak reproduktorů je v autě něco kolem 20?? to tak hádám
Odpovědět