Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
e38 740iA - Špatná váha vzduchu a lambda sonda
-
- Moderátor
- Klubové ID: 510
Nebudu zakládat nové téma a přidám to sem.Dneska jsem měnil na autě vodní hadici k chladiči,musel jsem sundat airbox abych se k tomu dostal.Položil jsem ho na motor vzhůru "nohama" samozřejmě opatrně.Když jsem to všechno složil dohromady tak mi to sice chytlo,ale běželo to nepravidelně a nakonec to chcíplo.Když to nastartuju tak má motor kolem 500 ot. a hned chcípá.Po odpojení váhy vzduchu jde motor celkem normálně.Taže tipuju že je váha v p.deli.Zajímalo by mě co se na ní mohlo proboha rozbít při té manipulaci?
Ona byla možná načnutá,protože když jsem auto koupil tak ten motor šel nepravidelně a nechtěl jít do otáček.Takže se měnily svíčky a filtry.Protože to nepomohlo tak jsem to dal do servisu kde to napíchly na diagnostiku a ta se jim ukázala jenom lambdu+zjistili že je špatná membrána a přetěsnili sání.Když to opravili tak kleklo ještě benzínové čerpadlo.Potom to už jezdilo docela obstojně,sice občas za studena cukal motor,ale jenom někdy.Nějak jsem to neřešil protože spotřeba byla v normě cca 10l/100km,jenom byl smrad z výfuku takový"sladší" prostě to smrdělo divně.
Takže otázka 1.opravdu jsem tu váhu mohl tímhle zničit?
otázka 2.jestly ty symptomy odpovídají načnuté váze vzduchu?
Mám E32 730i M60 V8 díky

Ona byla možná načnutá,protože když jsem auto koupil tak ten motor šel nepravidelně a nechtěl jít do otáček.Takže se měnily svíčky a filtry.Protože to nepomohlo tak jsem to dal do servisu kde to napíchly na diagnostiku a ta se jim ukázala jenom lambdu+zjistili že je špatná membrána a přetěsnili sání.Když to opravili tak kleklo ještě benzínové čerpadlo.Potom to už jezdilo docela obstojně,sice občas za studena cukal motor,ale jenom někdy.Nějak jsem to neřešil protože spotřeba byla v normě cca 10l/100km,jenom byl smrad z výfuku takový"sladší" prostě to smrdělo divně.
Takže otázka 1.opravdu jsem tu váhu mohl tímhle zničit?
otázka 2.jestly ty symptomy odpovídají načnuté váze vzduchu?
Mám E32 730i M60 V8 díky