Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e38 - budíky

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
Pete

#1 Příspěvek od Pete »

Byl jsem nedavno v BMW DyCom ve varech, kde jsem chtel nechat nahrat VIN a výbavu do staronových budíků.Sehnal jsme jedny od jaraxe ze 750 s IKE jednotkou zezadu(na mojich puvodnich zezadu nic neni), pak jeste jedny z vrakáče a jedny z dieslu.
V servise mi nebyli schopný to tam nahrát a tvrdili mi, že musím sehnat stejne budíky nebo jedny z náhradních podle ETK což se nedaří.A i když se mi to prý podaří, tak pujde nahrát jen výbava a auto se bude identifikovat jako model ze ktereho budíky pocházejí.Což neni vubec příjemný.A patrně se to týká modelu po FL, ale to nevím jistě.
Jedna z vecí která me zarazila bylo to že bez kodování v aute nejlepe fungovaly budíky z dieslu.(asi proto ze byly bez te krabice zezadu).
Otázka je - máte s tím nekdo zkušenost, abych overil jestli mi rikali pravdu s vidinou toho ze si koupim nove budíky za desítku+práce a vse bude bez problému.Nebo mam dál shánet stejnej typ jako mam.
- má nekdo prostredky a zkusenosti na přepájení a skalibrování všech instrumentů z jinejch budíků na ty moje původní, ktere maji jedinou zavadu a to, že maji vytrhane ručičky i s osyčkama.Neni to žádná unikátní práce tvrdil airbone, ale je zapotrebí zkušeností a prostředků.
Sam airbone řikal ze by mi to udelal, ale je v H.
immortal

#2 Příspěvek od immortal »

Nezostanu ti niektore z tych budikov navyse ?
Potreboval by som jedny.
Diky
magiccc

#3 Příspěvek od magiccc »

Taky teď sháním budíky a pán co mi je zkoušel dát do kupy, páč se po zásahu "carsoftu" celý rozhodili říkal, že si musím sehnat budíky s nějakým číslem 6906120. Je to na 730d r.v. 2000 (facelift) Nemáš je náhodou mezi těma cos koupil?
Birkoff

#4 Příspěvek od Birkoff »

Moje poznatky jsou následující:

1) Pokud máš budíky s modulem vzadu, lze jej přehodit na jiné "stejné" a vše funguje bez problémů

2) Pokud máš budíky s "modulem" unvitř = bez modulu zvenčí, jde objednat nové podle auta, ty jsou nenakódované, a nokódovat tvoje informace do nich.
Pete

#5 Příspěvek od Pete »

vyřešeno, koupeny nové :D neni nad novej displej 8)
magiccc

#6 Příspěvek od magiccc »

A za kolik jsou nové budíky?
Birkoff

#7 Příspěvek od Birkoff »

Záleží jak který (Velký Check, s kroužky/bez ap.) Moje by vycházely na cca 6500,- (velký check,benzín,bez TV-Navi,bez kroužků). Za kroužky si připlatíte cca 3000,-!!!

Edit: Tak se musím omluvit za ty ceny!!! Bylo to za něco jiného. Našel jsem ten papír a bez kroužků 8900,- a s kroužky 13000,- plus ješte to kodování. Jinak v DE by stály 250 respektivě 365 eček, což je o kus míň.
Tak se omlouvám a stydím. :oops:
Pete

#8 Příspěvek od Pete »

Birkoff píše:Záleží jak který (Velký Check, s kroužky/bez ap.) Moje by vycházely na cca 6500,- (velký check,benzín,bez TV-Navi,bez kroužků). Za kroužky si připlatíte cca 3000,-!!!

Tak to jsi z levneho kraje, moje nebo spíš náhrada za moje " 62 11 9 155 797 " stoji k deseti a se slevou stali pres 8 tisic. kodovani v origo servisu je hodina prace.V neorigo 500,- Kč.
Odpovědět