Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e38 - ASC+ABS+tempomat

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Zpráva
Autor
durko

#21 Příspěvek od durko »

hm, to som sa dozvedel zase nove veci...
ale ako to je mozne, ze mi svieti kontrolka DSC a ABS nie. Abs aj funguje, len DSC nie. :roll:
normann

#22 Příspěvek od normann »

durko píše:hm, to som sa dozvedel zase nove veci...
ale ako to je mozne, ze mi svieti kontrolka DSC a ABS nie. Abs aj funguje, len DSC nie. :roll:

je to nějaký zajímavě na přeskáčku.... 8O
Lolita

#23 Příspěvek od Lolita »

Tak me napada, ze me se driv taky obcas rozsvitila kontrolka dsc(nebo asc? proste vykricnik v krouzku) - no uz par mesicu nesviti s nejaky ten protihrab funguje :). A dneska me za jizdy vypadl tempomat rozsvitilo se mi pritom osvetleni interieru. Rozsvecuje vam pri vypadku osvetleni? Uz me takhle vypadl podruhe.

Driv me taky nesel po nastartovani servotronic a ovladani radia a telefonu, taky osvetleni interieru nezhaslo samo po zavreni vsech dveri a nahodilo se to az casem. Ted pri tom vypadku tempomatu za jizdy prestal jit taky servotronic a vse se nahodilo az po zastaveni.

Take vam pritom vypadne servotronic?

Nicmene bezne jezdim na tempomat dlouhe straky a vpohode, takhle mi to vypadalo dvakrat za nekolik mesicu a vzdy za deste, je to dost opruz a hlavne me to prijde docela nahodne.
Je pravdepodobne, ze se v tom nekdo vrtal - nejspis SW odblokovani TV za jizdy, ale nevim, muze to byt asi cokoli.
normann

#24 Příspěvek od normann »

Lolita píše:Je pravdepodobne, ze se v tom nekdo vrtal - nejspis SW odblokovani TV za jizdy, ale nevim, muze to byt asi cokoli.

To už tady taky někdo psal, že tím, že nechal odblokovat televizi za jízdy, nastartoval následně řadu závad na elektronice, proto už odblokovat televizi za jízdy nechci. Nakonec, kdo ví, jestli nemáš zatopený auto. Takovýto závady by tomu nasvědčovaly, navíc spojené s vlhkem. :wink:
mika_hakkinen
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od mika_hakkinen »

jaká jednotka se vůbec o tempomat stará? .
Lolita

#26 Příspěvek od Lolita »

normann píše:
Lolita píše:Je pravdepodobne, ze se v tom nekdo vrtal - nejspis SW odblokovani TV za jizdy, ale nevim, muze to byt asi cokoli.

To už tady taky někdo psal, že tím, že nechal odblokovat televizi za jízdy, nastartoval následně řadu závad na elektronice, proto už odblokovat televizi za jízdy nechci. Nakonec, kdo ví, jestli nemáš zatopený auto. Takovýto závady by tomu nasvědčovaly, navíc spojené s vlhkem. :wink:
No ja uz jsem presvedcne o te spinaci skrince - symptomy tomu presne odpovidaj.
mika_hakkinen
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od mika_hakkinen »

po výměně baterie, trvale svítí kontrolka ABS a ASC, co stím v sobotu jedu na hory. baterku jsem vyměnil protože na původní bych se nemohl 100procentně v zimě spolehnout. do řiti co stím. že by na diagnostiku a vymazat chyby.
normann

#28 Příspěvek od normann »

mika_hakkinen píše:po výměně baterie, trvale svítí kontrolka ABS a ASC, co stím v sobotu jedu na hory. baterku jsem vyměnil protože na původní bych se nemohl 100procentně v zimě spolehnout. do řiti co stím. že by na diagnostiku a vymazat chyby.

zkus na 15 min. a třeba i déle odpojit znovu akumulátor a pak znova, pokud to bude dělat znova zahýbat se všemi dostupnými štekry, co s tím mají něco společnýho, pak už jedině diagnostika, koukám, že by se ti vyplatilo jí koupit. :D
mika_hakkinen
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od mika_hakkinen »

už je to v pohodě za jízdy to samo od sebe zhaslo, jsem si myslel chyba kontrolky, abska a protihrab funguje bez problému, snad to bude OK.
Safracz

#30 Příspěvek od Safracz »

Cituji uzivatele bmw335 :

ZDRAVÍM,

TAK OPĚT ŠPATNÁ ZKUŠENOST S BMW SERVISY V ČR. PŘED 14TI DNY SE MI ROZSVÍTILY KONTROLKY ABS, DSC A TLAK V PNEU. VOLAL JSEM DO BYCHLA A PRÝ TO JE NA 99% ČIDLO. PŘIJEL SEM TAM, DALI TO NA DIAGNOSTIKU A ZJISTILI, ŽE JE TO ČIDLO. PREJ HO MUSÍ OBJEDNAT. NO DOBRÝ, ANI MI NEŘEKLI KDY DORAZÍ, JEN ŽE ZAVOLAJ. PO TÝDNU SEM TAM MUSEL VOLAT JÁ, A ŽE PRÝ JIM ČIDLO ZROVNA PŘIŠLO...BLÁ BLÁ BLÁ. ASI PO TÝDNU MI CO JSEM SI TAM ZAVOLAL SÁM MI VOLAL TECHNIK, ŽE JIM PŘIŠLO:)))) TAK JSEM TAM DNESKA JEL, VYMĚNILI ČIDLO A ŘEKLI, ŽE TO TÍM ČIDLEM NENÍ, ŽE JE TO NĚJAKÝ LOŽISKO V NÁPRAVĚ. NA OTÁZKU, PROČ TO BYLO TEDA NA DIAGNOSTICE MI ODPOVĚDĚL, ŽE TO LOŽISKO NA NÍ NEZJISTĚJ. TAKŽE MĚ OBJEDNALI ZASE NA PŘÍŠTÍ TÝDEN. OPRAVDU TOHLE JE JAK U BLBEJ. NECVHÁPU PROČ, KDYŽ MI PO TEL TECHNIK ŘEKNE ŽE JE TO NA 99% ČIDLO PROČ HO NEOBJEDNAJ. NEMŮŽOU MÍT PŘÍPADNĚ NA SKLADĚ SOUČÁSTKU ZA 3TIS? NE JÁ TAM MUSEL JET OSOBNĚ ABY MI TO SAMÝ ŘEKLI OSOSBNĚ A PAK HO OBJEDNALI. TOHLE JE TEDA PŘÍSTUP.....ČLOVĚK MUSÍ JEZDIT S TAKOVOU KRAVINOU 3X DO SERVISU. TOHLE JE NEPROFESIONÁLNÍ A VŮČI ZÁKAZNÍKOVI DOST DŮVĚRY NEVZBUZUJÍCÍ.

A moje odpoved a zaroven dotaz :

Ahoj,

Mam ten samej problem s ABS. Presne co popisujes se mi taky deje, jen s tim rozdilem ze po vypnuti klicku kontrolky zhasnou a po nastartovani auto nekolik kilometru jezdi zpusobem, ze pod 40km/h me spina ABS pri dobrzdovani dokud se nerozsvitrej zase kontrolky ABS a DSC a vyradi ABS z provozu. Tohle nastalo kdyz me v servisu rekli ze to bude vadne cidlo, tak ho vymenili a potom me to ABS zapina kdy nema. Takze pry ze je to tim snimacem v lozisku jak rikas ty. Tak za 14 dni pojedu zpet k Bychlovi az si tam nahrajou software pro starsi auta, diky kteremu by mohli zjistit ktere to loziskove cidlo (krouzek ci co) je spatne. Jinak to cidlo mi menili jinde nez u Bychla, s kterym jsem jinak spokojenej opravili me tam klimu, takze zatim spokojenost. Jinak nejak se me to nezda tenhle postup jelikoz kdyz reknou ze je to cidlem tak pri vyndavani to puvodni cidlo v 90 % znicej takze si automaticky musis koupit to nove a problem to neresi. Jinak mam 740i rv 95 Vi nekdo kde muze bejt chyba nebo centrum problemu??
Birkoff

#31 Příspěvek od Birkoff »

Přidám postřeh s tempomatem z E39 (M62). Pokud bylo chladno vše bylo OK. Stisknutím tlačítka tempomatu se rožla zelená kontrolka, po zmáčknutí + si tempomat udržoval stálou rychlost (od toho tam přeci je). Problémy nastali ve vedrech. Tempomat se aktivoval, ale když měl zatáhnou za plyn a přidat, tak to vypadlo, kontrolka zhasla a už to nešlo aktivovat až do zastavení a vypnutí klíčku. A chyba byla v pohonu. Po výměně vše funguje OK.
Odpovědět