Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e38 750i - Bzučení-cvakání servo pumpa
Zdravím,teď jsem zrovna řešil něco podobného,unikala mi kapalina z hydraulického posilovače u E32 750iL a také občas bzučela pumpa.Tak jsem to demontoval,rozebral a zjistil jsem,že je tam vyšoupaný O kroužek. Koupil jsem nový,namontoval vše zpět,dolil zelenou kapalinu a je po úniku a bzučení. Náklady minimální,kroužek 10 kč,2l kapaliny FEBI M6162 420kč,ale celý den práce.Na tom V12 se to dělá dost špatně,všude málo místa.
Ahoj, nevím jestli to pomůže, mám e38 750i a cvakání také slyším. Ale není to ze serva. Na stejné straně jsou nějaké el. ventily ( nejsem si jistý jejich přesnou činností ) umístěné před tlumičem. Zkus si je poslechnout. Cvaká mi jen jeden a už dlouho, nic se neděje, tak to neřeším. Serva většinou necvakají, když mají málo kapaliny, tak spíše neustále řvou
Nebo se poserou úplně ( jako mě ) a to pak z nich leje kapalina, jako když převrhneš kýbl s vodou. Pokud jsem se netrefil, tak se omlouvám za příspěvek.