Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

e32 730i - Nevaří, ale vytéká voda z expanzky

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
Marleybob

#1 Příspěvek od Marleybob »

Pic - chlapi pomožte, pls. Koupil jsem E32, 730i na LPG. Kdyz to necham chvilku nastartované cca 10min, tak je vše OK. Můžu v klidu popojet, ale každopádně po nějaké době cca 20 min, se začne valit voda z expanzky a to tak, že hodně - ale teplota je v klidu na cca 90°C. Samozřejmě pokud to necham, tak vlivem nedostatku vody, se začne voda oteplovat. Měnil jsem hlavu, která byla prasklá. Kontroloval jsem termostat (ten je v pořádku) a dělá to i bez něj. Odvzdušněné je to taky doufám pořádně.
PORAĎTĚ, PROSÍM :cry: .
Ještě jsem se chtěl zeptat, jestli tam není nějaký odvzdušňovací ventyl?
normann

#2 Příspěvek od normann »

připomíná mi to situaci, kdy byla prasklá hlava, nebo když je ruplý těsnění pod hlavou, do vody se tlačí výfukové spaliny.
Radek

#3 Příspěvek od Radek »

me to prijde jako spatne odvzdusneny.... a jeste zkus vymenit vicko
T613
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od T613 »

tak tak vicko, je spatne a neudrzi tlak, je to na nem napsane zespodu

na me 750 se stalo to same, stojim na jedne krizovatce z mirneho kopce a naraz prede mnou tece potok :lol: si rikam "DO PI... to je asi moje" rychle na kraj a pres vicko voda venku ... dal sjem druhe a pohoda
mario42
Klubové ID: 1637

#5 Příspěvek od mario42 »

Marleybob píše:Pic - chlapi pomožte, pls. Koupil jsem E32, 730i na LPG. Kdyz to necham chvilku nastartované cca 10min, tak je vše OK. Můžu v klidu popojet, ale každopádně po nějaké době cca 20 min, se začne valit voda z expanzky a to tak, že hodně - ale teplota je v klidu na cca 90°C. Samozřejmě pokud to necham, tak vlivem nedostatku vody, se začne voda oteplovat. Měnil jsem hlavu, která byla prasklá. Kontroloval jsem termostat (ten je v pořádku) a dělá to i bez něj. Odvzdušněné je to taky doufám pořádně.
PORAĎTĚ, PROSÍM :cry: .
Ještě jsem se chtěl zeptat, jestli tam není nějaký odvzdušňovací ventyl?
Nestává se to příliš často, ale symptomy by mohly odpovídat tomu, že máš prasklou membránu v reduktoru LPG. V reduktoru se LPG ohřívá pomocí chladící kapaliny a mění se z kapalného skupenství na plyn. Pokud membrána, která oddděluje plynový okruh od vodního praskne nebo zteří- dostává se do chlazení natlakované LPG. V extrémním případě to dokáže úplně rozstřílet hadice chlazení, expansku, chladič atd. Dělá to i při delší jízdě na benzín?
Odpovědět