Ahoj všem, mám E65 745i žere olej + kouří, v čem může být zrada? Spotřeba oleje je při couračce 1litr na den (100km), při palbě nepatrně - 2deci/1000km.
Takže zlobí v nízkých otáčkách, což je zvláštní...
Máte někdo podobné zkušenosti?
Uvítám každou radu.
Předem díky.
Mirek
rejchy> no počkej, tak po půl míči budou pístní kroužky vytahanější víc něž pysky mojí babičky... navíc v každý BMW příručce najdeš, že olej se leje dle geografické lokace... jinej leješ v itálii, jinej v ČR... je možný, že radim kravinu, ale zatim mi to dycky pomohlo (u jinejch vozidel)
... navíc v každý BMW příručce najdeš, že olej se leje dle geografické lokace... jinej leješ v itálii, jinej v ČR... je možný, že radim kravinu, ale zatim mi to dycky pomohlo (u jinejch vozidel) [/quote]
Taky jo,prostě tam musí lít ten olej co má předepsaný,ale neznamená to že když si motor začne brát olej tak že tam začnu místo plné syntetiky lít polo,to je začátek konce pro motor.
Rejchy píše:... navíc v každý BMW příručce najdeš, že olej se leje dle geografické lokace... jinej leješ v itálii, jinej v ČR... je možný, že radim kravinu, ale zatim mi to dycky pomohlo (u jinejch vozidel)
Taky jo,prostě tam musí lít ten olej co má předepsaný,ale neznamená to že když si motor začne brát olej tak že tam začnu místo plné syntetiky lít polo,to je začátek konce pro motor.[/quote]
Ale já přece nepsal lej polosyntetiku... jen jsem mu psal lej hustší olej... Syntetika se přece nedělá jen v jedný viskozitě...
Odpovím za Mirka...
Membrány měněny už dvakrát (nevím, proč...)
Jednou u Bychla a jednou kdesi v SRN (origo servis)
Najeto to ma snad 180000km, mozna i poctive.
Olej tam je ted 10w 40 (nalili to tam v tom SRN, po laboraci s 5w 40)
rok vyroby 2005...
Takze muzem laborovat dal - nejaky dalsi napady?
Diky
UDAJNE uz je menili dvakrat...
S tim typem oleje se mi to taktez nezda, ale budiz... Pry uz tam bylo vic typu...
Ale o tom aute uz jsem pres 14 dni neslysel, tak ani nevim, zda "autosanatorium" na neco prisel, nebo ne...
Jinak diky moc vsem za odpovedi!