Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e38 728i - Únik chladící kapaliny

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Zpráva
Autor
palata

#1 Příspěvek od palata »

Vlastnim BMW 728i r.v. 1998 a mam jeden zasadni problem, stale mi unika chladici kapalina z chladice. Hlava je po celkove repasi, chladic je novy, auto bylo ve dvou servisech z cejoz jeden byl servis BMW a nikde na to neprisly ..... nikde nic nekape, v oleji take voda neni takze prosim pokud Vas nekoho neco jeste napadne budu Vam velice vdecny !!!!
gogoho

#2 Příspěvek od gogoho »

no někde to asi unikat musí... :) kontrila všech hadic..Topení Radiátor.....Hadice od ventilu topení.....atd atd....
Radek

#3 Příspěvek od Radek »

jeste se podivej jestli ti to neprolina okolo vodni pumpy...
palata

#4 Příspěvek od palata »

ja vim, ze to nekde musi unikat :) ale nedovedu pochopit, ze na to nedovedou prijit v autorizovanem servise BMW ?!
Radek

#5 Příspěvek od Radek »

mno tak to zas dokazu pochopit ja.....
Bajzik
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Bajzik »

tak třeba ti to jde topením do kabiny :) mě to dělala příruba termostatu.
palata

#7 Příspěvek od palata »

a muzes mi nekoho doporucit ? jsem z Olomouce
palata

#8 Příspěvek od palata »

topenim asi ne protoze v lete to unikalo take ...
youwee
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od youwee »

zkus uzivatele Dude ten si predelaval topeni na digiklimu a myslim ze bude vedet co a jak :wink:
T613
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od T613 »

na sve 750 uplne stejny problem ... asi rok se mi ztracela voda malo malo vic vic, cimdal vic ... no na podzim naraz pod autem kaluz, spotreba vody 1l/1km, podotkyma ze motor jede jak ma, zadna praskla hlava nic ...

ted s autem nejezdim ale vim ze to cchije nekde po prsach takze pumpa nebo trubky do pumpy, ale taky jsem za boha nemohl dojit kde se to ztraci, nic nebylo videt ani kapka protoze se to odparovalo :-)
jurasis

#11 Příspěvek od jurasis »

Taky se mi před měsícem začala ztrácet voda. Má podezření na pumpu, je to kolem ní trošku orezlé (ale suché, je tam teplo... :D ).
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
youwee
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od youwee »

jurasis píše:Taky se mi před měsícem začala ztrácet voda. Má podezření na pumpu, je to kolem ní trošku orezlé (ale suché, je tam teplo... :D ).
Mě když tekla, tak sem to měl okolo ní celý zbarvený od fridexu... (A pak mi bouchl chladič a měl sem pochcaný všechno :-D )
Lolita

#13 Příspěvek od Lolita »

To stejne u me - vymenene vsechny hadice, nova vodni pumpa, termostat + kontrola jejich tesneni po chvili pouzivani, test radioatoru atd. Mam uz strach, ze to bude heater core .... proste takovy ten radiator vevnitr - co jsem cetl, tak cca 30 hodin prace.
normann

#14 Příspěvek od normann »

Ideální je postavit suché auto do čisté suché garáže, nejlépe tak na půl dne až celý den, pak kouknout pod auto a pokud uvidíš pod autem loužičku fridexu zjistit přímo na takto stojícím autě, odkud to přesně ukapává. Mám ten samý problém a zjistil jsem, že mi malinko ukapává vodní pumpa. Občas mám za 24 hodin pod autem loužičku, jak kovová padesátikoruna. Takže za čas dolívám chl. kapalinu. Nemám to ale pokaždé, většinou je pod autem absolutní sucho. Radši ťukám, abych to nezakřikl. :D
medvidek

#15 Příspěvek od medvidek »

Me chcala vodni pumpa pres lozisko a kapala na remenici a ta tu vodu rozhonila po celim motoru tak mi chvili trvalo nez jsem na to prisel
jurasis

#16 Příspěvek od jurasis »

normann píše:Ideální je postavit suché auto do čisté suché garáže, nejlépe tak na půl dne až celý den, pak kouknout pod auto a pokud uvidíš pod autem loužičku fridexu zjistit přímo na takto stojícím autě, odkud to přesně ukapává. ...

Nejhorší je, když to chčije obráceně, jen za chodu motoru (pokud je tlak). To je pak zábava hledat... :roll:
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
Lolita

#17 Příspěvek od Lolita »

Nemela by prave tohle resit ta tlakova zkouska co delaj v bmw kdyz tam s touhle zavadou prijdes? Nebo myslis, ze za behu motoru to muze byt jeste jinak? :)
Deathbox

#18 Příspěvek od Deathbox »

Taky se mi ztrácí voda, ale vždy jen tak půl litru a pak už víc ne - doliju a za den zase pul litru chybí :?
T613
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od T613 »

Deathbox píše:Taky se mi ztrácí voda, ale vždy jen tak půl litru a pak už víc ne - doliju a za den zase pul litru chybí :?

tohle mi delalo pul roku stejne ale pak se to zacalo zhorsovat az jsem dopadl jak dopadl ...

a poznat kde to cicora jde tezko ta voda se hned odparuje, vrtule tomu jeste pomuze tak nevidis nic
Deathbox

#20 Příspěvek od Deathbox »

T613 píše:
Deathbox píše:Taky se mi ztrácí voda, ale vždy jen tak půl litru a pak už víc ne - doliju a za den zase pul litru chybí :?

tohle mi delalo pul roku stejne ale pak se to zacalo zhorsovat az jsem dopadl jak dopadl ...

a poznat kde to cicora jde tezko ta voda se hned odparuje, vrtule tomu jeste pomuze tak nevidis nic

Vše je ale naprosto suché a těsné!Motor jede skvěle, jezdím krátké trasy, tak mám emulzi na víčku, ale tam se podle všeho nestrácí. A hlavně že se stratí vždy jen půl litru a víc ne!!! Tak už nedolívám i když mi to píše že chbí voda
Odpovědět