Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e38 automaticke zamykanie a odomykanie dveri

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
winco

#1 Příspěvek od winco »

caute vsetci.Neviete nahodou niekto ako sa da naprogramovat central,aby sa zamkol,ked sa s autom pohnem a ked zastavim aby sa odomklo automaticky?Cital som o tych funkciach centralu,ale nenasiel som nikde postup,ako to spravit.e38 750iL (11/98 po facelifte)
deecee

#2 Příspěvek od deecee »

jarax lidem z fora nastavoval pres diag autozamykani po rozjezdu, ale o autoodmykani tam tusim nebyla rec. kdyztak mu napis.
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Nevím určitě, jak to je na 7er, u sebe jsem si to nastavil přes diagnostiku, ale :
- auto musím odemknout klíčem, potom se mi všechny dveře po rozjezdu automaticky zamknou, jestli to zamkne kufr jsem ale nezkoušel
- když odemknu "dálkou", tak se to po rozjezdu samo nezamkne

K odemykání :
- buď všechny dveře odemknu tlačítkem u šaltpáky, je tam kvůli tomu
- nebo se jednotlivé dveře otevřou dvojím potáhnutím páčky, poprvé to odemkne (vysune čudlík), podruhé otevře

Automatické odemčení vozu při zastavení je blbost. Automatické uzamčení po rozjezdu bylo vymyšleno pro ochranu nákladu v kufru a věcí ve voze. Představ si, že zastavíš na křižovatce a někdo k autu přiskočí, otevře třeba kufr nebo zadní dveře, vezme si co chce a utíká. Ty, připoután bezpečnostními pásy, s nohou na brzdě koukáš, jak zlodějíček mizí v davu a za Tebou troubí auta a diví se, proč nejedeš.

Jediný případ, kdy se vozidlo automaticky odemkne bez zásahu řidiče, je situace, kdy dojde k odpálení airbagů. Jednak se předpokládá, že posádka bude chtít vystoupit a hlavně pro pomoc zvenku, aby Ti, co chtějí pomoci osádce, nemuseli rozbíjet okna.
fishmaker Moderátor
Moderátor

#4 Příspěvek od fishmaker Moderátor »

mě to JaraX nastavoval na BIGu....odemknu a pri rozjezdu se to zamkne...odemknout po zastavení se musi jak psal starML - tlacitkem na stredovym panelu a nebo páčkou nadvakrát ;)
First EX : BMW e38 740i 6/1995
Second car : BMW e66 745Li 3/2002
Third EX : BMW f01 740i 3/2009
Odpovědět