Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Teplotní snímač převodovky

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
metlas

#1 Příspěvek od metlas »

Ahoj :D
BMW E38 740d převodovka 5HP-30
mám problém s převodovkou po cestě se přepnula do nouzového režimu. :( Autíčko mi napsalo něco ve smyslu převodovka nespolupracuje s ŘJ :?: . Druhý den bylo vše v pořádku a auto jelo normálně :) . Byl jsem na diagnostice a zjistily vadné teplotní čidlo. Prý je někde pod vanou. Závad tam bylo víc ale po vymazaní zbyla jen tahle s tím čidlem.
Musím se přiznat že jsem při mírném dešti vyměňoval relé stěračů a sahal na ŘJ v kastlíku :oops: .Tak snad se tam nedostala voda.
Ještě mám dotaz ohledně kontroly množství oleje v převodovce.
Postup jsem nasel tento: Nastartovanej motor poloha voliče P ale nevím kterej šroub na skříni je kontrolní. Z boku jsem našel pouze vypouštěcí.Zespoda je v prohlubni imbusovej šroub tak 17.Je to ON.
Pokud někdo má snímač na prodej ozvěte se.
Dík za každou pomoc :wink:
medvidek

#2 Příspěvek od medvidek »

Takovyhle veci se kupujou novy,navic 740d maj na kazdym vrakovisti :lol:
metlas

#3 Příspěvek od metlas »

Nejraději bych ho koupil nové ale nikdo neví jestli je opravdu chyba ve snímači. :?: :?: :?: :? :?
medvidek

#4 Příspěvek od medvidek »

Radeji kup nove cidlo,nez potom schanet almaru :wink:
T613
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od T613 »

tohle urcite nepodcenuj, bud ti opravdu odeslo jen cidlo teploty nebo tam mas jiny problem, treba maly tlak ze to spatne toci olej v okruhu chlazeni ktery se pak prehriva ...

neni to dlouho co jsem kuchal mrtvou prevodovku sice 4HP22 ale to je prakticky stejne a opravdu je tam cidlo (takove cigaro) teploty, ale musis sundat vanu abys ho aspon videl, vymena nebude nic moc radsi to dej udelat nekomu kdo to umi :-)
metlas

#6 Příspěvek od metlas »

Tak dva dny jsem s tím jezdila bylo vše v pořádku. :D :D
Dělá to jenom při dešti když prší.Pro jistotu jsem mrknul k řídícím jednotkám a zjistil že mi do kastlíku někudy zatýká voda, tak si říkám jestli není problém tu.Přece jenom voda v elektrice dělá bordel. :?: :?: Uvidím zítra až pojedu jestli to bude zase OK a pojede to normálně nebo se budou hlásit závady.Na diagnostice mi našli:
22- snímač teploty převodovky vadný
98- Snímač kolísání otáček klikové hřídele vadný
3C- Spínač převodovky vadný
04- regulátor tlaku 4 zkrat na plus
Po vymazání se objevil jen: 22- teplotní snímač ale když jsem byl v BMW tak tvrdily že ten reaguje pouze na zvýšenou teplotu a dává signál ŘJ pro hladší chod při sekvenčním řazení (rozpínavost oleje). :idea: :idea:
Je divné že po vymazání se auto chovalo jak má ale při dešti se to objevilo zas.Poprvé se to objevilo také po dešti.Oleje je ve skříni dost nechával jsem ho zkontrolovat a před 30 000km jsem nechával část měnit.Nevím zda měnily i filtr. To ještě zjistím. :wink:
Odpovědět