Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

e32 735i - vibrace pri rozjezdu

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
Dobros

#1 Příspěvek od Dobros »

Zdravím, mám problém na sedmičce e32 při rozjezdu na jedničku nemusím ani nijak prudce stací proste trosku zrychlit a to i na dvojku do 2tis otáček, tak pri zrychlování se mi rozkmitá doleva doprava neco na zádní naprave, háže to s celým autem. Nekdo mi ríkal poloosa. Ja bych řekl že asi nejaký silenblok. Které silenbloky nejčastějí odchazejí na zadní nápravě a nejenom silenbloky. Auto plave tak že pri vetších rychlostech cca140km/h se nedá udržet na ceste pri mensí zhupu. Tlumiče tedka budu dávat nové ale když už tom budu makat tak bych si rád zrovna objednal i ty silenbloky. Takže prosím poradte. Děkuji moc
TomBrno
Klubové ID: 2317

#2 Příspěvek od TomBrno »

čau, tet sem měl rozdělanou nápravu na 735i E32, jestli ti to háže s celým zadkem tak mužeš mít špatný:
číslo 2 http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=33&fg=30
KO budeš mít určitě i tyčky s čepama číslo 6 http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=33&fg=30
to byla moje hlavní závada, kdyby ti to dělaly poloosy tak to nevím co by s něma muselo bejt aby tohle dělaly (snad roztržený vejpůl? :-) a povolený šrouby to bys asi viděl...
vilejs

#3 Příspěvek od vilejs »

kukni silentbloky napravnice a silentblok diferaku.keby si mal v prdeli horne ulozenia tlmicov,tak by si to pocul:) a hned si vymen aj stabilizatory ramien,urcite silace ramien uz davno dosluzili a vymena je horor.
medvidek

#4 Příspěvek od medvidek »

Ahoj, to co popisujes vetsinou dela ulozeni kardanu,hardy spojka. Mas tyhle veci OK?
Dobros

#5 Příspěvek od Dobros »

To pochybuju auto jsem koupil, a jezdil jsem s ní po pekne ceste a až v doma kde ty cesty máme strasne tak jsem zjistil že podvozek je KO.

ALe posítal jsem s tím že doto ´neco´ investuju.

Objednávám díly z mjauto.cz
odkud objednáváte vy? CHci si to zrovna vsechno objednat a pak se do toho o dovolené dám.

A jeste jedna vec to jsem zjistil pred chvilkou jak jsem najel rychle do zatáčky a prudceji zatočil tak se mi rozkmital volant. Mužou tohle dělat tlumice? Prodavající mi je dal k autu ale pochybuju že to zustane jen u výmeny tlumice. ..
normann

#6 Příspěvek od normann »

Tohle samý jsem měl kdysi taky na svý E32, vyměnil jsem ty silentbloky co jsou na pozici 6 a byl klid. Poznal jsem to i tak, že jsem otevřel dveře, vyklonil se z auta a rozjel se, bylo to vidět a slyšet, jak se tam pohybuje ten utrženej silentblok.
TomBrno
Klubové ID: 2317

#7 Příspěvek od TomBrno »

Jako z vlastní zkušenosti radím napřed rozdělat a podívat se co je špatně až pak nakupovat náhradní díly, mě řekl mechanik že mám špatný silenbloky a když sem to rozdělal tak byly uplně v pořádku, špatný byly jen ty stabilizační tyčky, takže druhou nápravu kterou sem koupil mi byla vcelku na nic (jen pro zajimavost na tý nápravě co sem koupil sem si až později po prozkoumání se šroubovákem v ruce zistil že tam ty silenbloky sou uplně na kaši takže sem tam vrazil zpátky svojí starou nápravu :)
že se ti třepe volant v zatáčce, to můžeš mít vymlácenej nějákej čep v řízení, v zatáčce se to projeví asi víc pokud neni uplně KO
Dobros

#8 Příspěvek od Dobros »

TAk to plavání byl řidičův tlumič, neřekl bych že to až tak zmení jizdní vlastnosti.
A ty vybrace.... kontroloval jsem vsechny silenbloky jsou ok, ten gumový vybrující zvuk jde od převodovky...(jedu do kopce na 2st. a držím to v 1800ot/min kdy je to vybrování nejsilnějsí a je jasně slyšet že je to nekde od převodovky)
Měl už nekdo tento problém?? Hardy spojka je ok, ale nevím jak vypadá ten středový spoj kardanu co je pod výfukem uprostřed....
Pokud to bude v prevodovce tak asi neopravovat ale vymenit za druhou že?
Odpovědět