gogoho píše:neee toho se neboj je to hodně spolehlivý auto...E38 je jedno s nejspolehlivějších aut vůbec......... Udělěj na tom automatu olej a měl by chodit........ Určitě se v tom pořádně projed.......
Nebo pokud by jsi měl zájem, tak to můžu jet zkouknout s tebou....špatnej automat nebo něco na podvozku poznám.......Měl jsem hodně E38...
čoveče kde jsi přišel na to že E38 je jedno z nejspolehlivějších aut vůbec
[/quote
Promin, mělo tam bejt nejspolehlivější BMW....... Bavil jsem se o tom v mnoha servisech s mechanikama i origo servisech BMW.......v CR i v D....... A ty auta maji kolikrát nalítáno třeba i 500 tkm...... A pořád v pohodě slouží.........Nikdo si nedovede představit, že tolik najede třeba E60 nebo E65.......
gogoho píše:neee toho se neboj je to hodně spolehlivý auto...E38 je jedno s nejspolehlivějších aut vůbec......... Udělěj na tom automatu olej a měl by chodit........ Určitě se v tom pořádně projed.......
Nebo pokud by jsi měl zájem, tak to můžu jet zkouknout s tebou....špatnej automat nebo něco na podvozku poznám.......Měl jsem hodně E38...
čoveče kde jsi přišel na to že E38 je jedno z nejspolehlivějších aut vůbec [/quote
Promin, mělo tam bejt nejspolehlivější BMW....... Bavil jsem se o tom v mnoha servisech s mechanikama i origo servisech BMW.......v CR i v D....... A ty auta maji kolikrát nalítáno třeba i 500 tkm...... A pořád v pohodě slouží.........Nikdo si nedovede představit, že tolik najede třeba E60 nebo E65.......
krakatit píše:[quote="gogoho"]neee toho se neboj je to hodně spolehlivý auto...E38 je jedno s nejspolehlivějších aut vůbec......... Udělěj na tom automatu olej a měl by chodit........ Určitě se v tom pořádně projed.......
čoveče kde jsi přišel na to že E38 je jedno z nejspolehlivějších aut vůbec [/quote
tak to si snad ani E65 nema cenu kupovat...
Tak jsem to nemyslel.Ty auta už prostě nejsou co bývali. Třeba stará dobrá E32 To byla kvalita.......E65 je super kočár, je škoda jen že se z toho stal takovej spotřebák...
gogoho píše:[quote="krakatit"][quote="gogoho"]neee toho se neboj je to hodně spolehlivý auto...E38 je jedno s nejspolehlivějších aut vůbec......... Udělěj na tom automatu olej a měl by chodit........ Určitě se v tom pořádně projed.......
tak to si snad ani E65 nema cenu kupovat...
Tak jsem to nemyslel.Ty auta už prostě nejsou co bývali. Třeba stará dobrá E32 To byla kvalita.......E65 je super kočár, je škoda jen že se z toho stal takovej spotřebák...[/quote]
spotřebák kterej se sere a budu do něho cpát prachy protože hovno vydřží? hmm super... jinak nekde v nejakym autobildu nebo kde vysel test 745i E65 po 100000km tusim a dopadla na 6 miste to neni tak spatny jenze tyhle testy....
jenže ten kdo si koupi e65 těch 100 000 najede za prvni dva roky. nekupuje si to aby na to koukal. to mu na to auto plati plna zaruka takže ho to vubec nesere. a až mu zaruka dojde(nebo spiš dřiv protože si to nekupoval aby to měl 5let) tak to střelí. prvni majitel je vysmatej jak lečo. druhej majitel pak brečí. protože to auto je stavěne jen na jednoho majitele a zaruční servis a je to spočitane aby ten člověk byl maximalně spokojeny. stejně to za dva roky pusti a at si s tim pak děla kdo chce co chce. a když se to vysere.. tak at si ten servis zaplati. takže ne že je blbost koupit e65. je blbost jit a koupit ji ojetou v bazaru. to je sebevražda. jako novy majitel ze salonu s tim autem nebudeš mit jediny problem.. a o tom to je. aby si lidi koupili novy a za dva roky zase...
Snejk píše:jenže ten kdo si koupi e65 těch 100 000 najede za prvni dva roky. nekupuje si to aby na to koukal. to mu na to auto plati plna zaruka takže ho to vubec nesere. a až mu zaruka dojde(nebo spiš dřiv protože si to nekupoval aby to měl 5let) tak to střelí. prvni majitel je vysmatej jak lečo. druhej majitel pak brečí. protože to auto je stavěne jen na jednoho majitele a zaruční servis a je to spočitane aby ten člověk byl maximalně spokojeny. stejně to za dva roky pusti a at si s tim pak děla kdo chce co chce. a když se to vysere.. tak at si ten servis zaplati. takže ne že je blbost koupit e65. je blbost jit a koupit ji ojetou v bazaru. to je sebevražda. jako novy majitel ze salonu s tim autem nebudeš mit jediny problem.. a o tom to je. aby si lidi koupili novy a za dva roky zase...
no jo ale E38 slouzi lip i majitelum po par letech ne jen jako novy a u aut vyssi tridy se to teda na 2 - 3 roky nema brat...tam by mela bejt vydrz ve stovkach tisicu km a vic nez 2 let...
ale e38 je taky ještě kus práce. mě slouži všecky e32 a to je mam všecky rok 87, a jednu s milionem na tachometru. a kromě nějakych drobnosti ty auta normalně prochazi normalni udržbou a jezdi porad. nic zasadniho s nimi neni. o tom se muže nějake e65 a podobnym zdat. ted jsem koupil e38 a vypada taky že s ni nic zasadniho neni a to je to rok 95. a čekam že odejdou napravy a takove veci..ale proste starim a opotrebenim.. a ne tim, že jsou nekvalitni a odflakle už z výroby...
Snejk píše:ale e38 je taky ještě kus práce. mě slouži všecky e32 a to je mam všecky rok 87, a jednu s milionem na tachometru. a kromě nějakych drobnosti ty auta normalně prochazi normalni udržbou a jezdi porad. nic zasadniho s nimi neni. o tom se muže nějake e65 a podobnym zdat. ted jsem koupil e38 a vypada taky že s ni nic zasadniho neni a to je to rok 95. a čekam že odejdou napravy a takove veci..ale proste starim a opotrebenim.. a ne tim, že jsou nekvalitni a odflakle už z výroby...
nechci zakladat zbytečne tema na blbosti. ale sem čerstvej majitel e38mičky (doufam že si to zaslouži gratulaci hh) tak se budu ptat jako nováček, určitě to tu nebudu všude možně hledat protože to sem zkoušel. mám jen dva trapny dotazy... kde jsou všude pojistky, hlavně ty od elektricke roletky? kdo ma navod at se prosím podívá... a dotaz druhý... nemate někdo nějakej servisni manual na e38? nějakej bentley.. at se tu nemusim ptat jako blbec. prostě servisni manual i se schematama a dam vam pokoj je to e38 rok 95 ale to bude asi porad stejne. hledam pojistku eletricke roletky.. jezdila.. a nejezdi. svině
Snejk píše:nechci zakladat zbytečne tema na blbosti. ale sem čerstvej majitel e38mičky (doufam že si to zaslouži gratulaci hh) tak se budu ptat jako nováček, určitě to tu nebudu všude možně hledat protože to sem zkoušel. mám jen dva trapny dotazy... kde jsou všude pojistky, hlavně ty od elektricke roletky? kdo ma navod at se prosím podívá... a dotaz druhý... nemate někdo nějakej servisni manual na e38? nějakej bentley.. at se tu nemusim ptat jako blbec. prostě servisni manual i se schematama a dam vam pokoj je to e38 rok 95 ale to bude asi porad stejne. hledam pojistku eletricke roletky.. jezdila.. a nejezdi. svině
v motorovém prostoru je jedna polovina , najdeš je schované v černé krabičce kousek nad hrdlem náplně do ostřikovačů, druhá polovina je v kufru nad baterkou.
Fugo píše:tento týden jsem sem do nějakýho vlákna dával odkaz na bentley pro e38, bylo to tuším na techbooks4you nebo tak nějak.
tu jsem taky našel.slušná cena. radši bych ale nějakou skenovanou:) uvidim, jak si napsal. e38 ma hodně lidi ale malo kdo tomu rozumi trochu vic jak uživatel. bez ty knihy se neobejdu, na e32 mi dala všecko. jinak do toho zkoušim se trochu dostat sam, ale jako v tom autě mi všecko uniká, je vidět že proti e32 je trocha věcí jinak
ta roleta bude pravděpodobně Sonnenrollo nebo tak nějak. Jinak ta cena je asi 2200kč což bych řekl je slušný, když to naskenuješ tak to určo po 500 rozprodáš.
Ta kniha neni problem. Z firmy do USA jezdi furt nekdo. Objednani otazka minuty a cena 80 USD je v pohode . Ja ale nemam cas ani silu to naskenovat... Je to 700 stran textu + 500 stran schemat... Tudis se hleda dobrovolnik. Pak bude Bentley v PDF pro vsechny
Fugo píše:ta roleta bude pravděpodobně Sonnenrollo nebo tak nějak. Jinak ta cena je asi 2200kč což bych řekl je slušný, když to naskenuješ tak to určo po 500 rozprodáš.
Elektrisches Sonnenschutzrollo, já mám na to pojistku vpředu v motorraumu 10A pod číslem 48.
oka. budu hledat. a tu knihu pořídim jen co se daj do kupy finance. to oskenovani neni problem, do toho du, ale potřebuju tu knihu. no tak když už v tom jsem.. tak má to ještě jinde pojistky než ty v motoru a v kufru nad baterkou? sem zvykly z e32 pod zadnima sedakama na haldu jednotek a pojistek. jednotky motoru jsou tušim pod tim deklem za tou pojiskovkou v motoru že? u spolujezdce... kde jsou jednotky ostatní? pod palubkou? kde jsou relé celeho auta? jak se na tyhle kraviny dostanu? pod sedačkou neni nic. v motoru je taky prd. v kufru jen vrohu ty kraviny co se navi a tv týče... no tohle je auto to sem zase něco koupil zlata e32 ale teda jezdi to naprosto užasně, jenže to mě nestači, sem čekal větši skladačku teda
Snejk píše:oka. budu hledat. a tu knihu pořídim jen co se daj do kupy finance. to oskenovani neni problem, do toho du, ale potřebuju tu knihu. no tak když už v tom jsem.. tak má to ještě jinde pojistky než ty v motoru a v kufru nad baterkou? sem zvykly z e32 pod zadnima sedakama na haldu jednotek a pojistek. jednotky motoru jsou tušim pod tim deklem za tou pojiskovkou v motoru že? u spolujezdce... kde jsou jednotky ostatní? pod palubkou? kde jsou relé celeho auta? jak se na tyhle kraviny dostanu? pod sedačkou neni nic. v motoru je taky prd. v kufru jen vrohu ty kraviny co se navi a tv týče... no tohle je auto to sem zase něco koupil zlata e32 ale teda jezdi to naprosto užasně, jenže to mě nestači, sem čekal větši skladačku teda
Další pojistky to má nad baterkou v kufru, jsou to nějaký spešl silový pojistky vtakový bílý plastový jakoby skříňce, ze který vedou samý silný červený dráty, k čemu to ale jsou pojistky, to teprve zjišťuju. Pak to má prý ještě další pojistky pod myslím pravou př. sedačkou, tady někdo psal, na ty jsem zatím nenarazil, mám E38 rok, zatím nebyl důvod je hledat.
nemam rad auto ktere se neda rozebrat no hele otazka k motoru. nema to EML, jak tam funguje ASC? všiml sem si motorku bovdenu a lanka... jedno na hlavni škrtici klapku , to je tempomat, to je jasný. je tam ještě jedno. s malou klappkou hned za váhou, to je na co? to je na to ASC? to je teda stejně kyberstroj ten motor. jako víc tupou věc sem neviděl. e38 a ma to ještě motorky a tahátka no to je moc čekal sem že EML bude zaklad. asi chyba, ale ono je to dobre, aspon se to nemuže podělat cele najednou.
Snejk píše:nemam rad auto ktere se neda rozebrat no hele otazka k motoru. nema to EML, jak tam funguje ASC? všiml sem si motorku bovdenu a lanka... jedno na hlavni škrtici klapku , to je tempomat, to je jasný. je tam ještě jedno. s malou klappkou hned za váhou, to je na co? to je na to ASC? to je teda stejně kyberstroj ten motor. jako víc tupou věc sem neviděl. e38 a ma to ještě motorky a tahátka no to je moc čekal sem že EML bude zaklad. asi chyba, ale ono je to dobre, aspon se to nemuže podělat cele najednou.
Nevím, EML jsem měl v Ex E32, tady v tom co mám teď je Digitale Diesel Motor Elektronik - elektronicky řízené vstřikování, prý je to mnohem složitější, než DME (benzín. verze). ASC ABS a tempomat jsou svedený do nějaký řídící jednotky a když nejde např. ABS, nejde mi ani ASC, ani tempomat. Jsou to prostě tři moduly, tři okruhy na sobě závislé. Aspoň teda u mého auta.