Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

nefunguje motor 730i

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
Mick

#1 Příspěvek od Mick »

AHojte mam problem mam motor z e32 730i a dal som ho do e34. Mam problem ze mi nepusta cerpadlo a nedava iskru. Viete mi poradit kde by mohol byt problem? Dakujem
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Snejk »

tak nejzakladnější dispozice je mit spravně všecky napajeni jednotky DME. duležite je i plus vedene od zapalovaci civky na jednotku(podle schematu, vede to od spinačky) a pak už jen čidlo snímač otáček na klice. mít ho ve spravne zdířce(tydvě zasuvky na tom plastu od vstřiků ).. jsou dvě vedle sebe a daji se prohodit. a prostě zaručit funkci toho snimače a jestli vede na spravne piny. a hlavně všechny napajeni jednotky. pokud bude napájená a pojede čidlo kliky, tak začne pouštět čerpadlo a davat jiskru, jinak to nepotřebuje ani drat navic...
Mick

#3 Příspěvek od Mick »

tak nic sa nestalo .. skusili sme to a stale to nedava iskru a ani nepusta cerapadlo:(
dexter

#4 Příspěvek od dexter »

dělali jsme něco podobného. měnili jsme v e34ce 2l z vanosem (KO) za 2l nevanos. elektriku s jednotkou jsme nechávali z vanose (ta bez vanose měla jinak piny a s ní to vůbec nechtělo nastartovat. Ani jiskra ani čerpadlo) přendali sme všechny čidla a nakonec jsme přešroubovavali řemenici z ozubením,tak až auto nastartovalo.
:roll:
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Snejk »

řikam. pokud nebude ok čidlo kliky nebo bude kecat.. tak se jednotka ani neaktivuje a ani si neprdne. a pokud nebude mit všecky 12V a země i ten jeden od klíčku (v hodně verzích elektriky jsem se setkal že ten PIN se stěhoval a nebo tam ani nebyl a vedlo to jinak a to byly všecko stejne 730(5)ky jen jine roky)
Odpovědět