Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Automatické zamykání - jak zrušit

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
Madjohan
Klubové ID: 1588

#1 Příspěvek od Madjohan »

Zdravím, jsem tu novej. Mám čerstvě 740i 1997. Když nastartuji a rozjedu se, zamkne se to. Když zastavím a zdechnu motor, neodemkne se to automaticky, musím buď zmáčknout tlačítko na odemknutí, nebo 2x zatahat za páčku na otevření dveří. Nevíte někdo prosím, jak zrušit to, aby se to samo zamykalo?
Moc dík
PetoK

#2 Příspěvek od PetoK »

Daj si to nastaviť v BMW na diagnostike, nie je to žiadny problém. 8)
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 659

#3 Příspěvek od starML Člen Klubu »

To automatické uzamčení po rozjetí jde nastavit jenom přes diagnostiku. Na straně druhé se jedná pouze o zvyk oproti předchozímu autu. Já to naopak hodnotím kladně a zmačknout jedno tlačítko pro otevření nevadí.

Často jezdím sám, v kufru mám cenné věci (Laptop), na zadní sedačce kufřík s doklady, peníze atd. Z odemčeného vozu mi kdokoli může cokoliv sebrat, je to populární zvláště v Itálii nebo Rumunsku. Zlodejíčci v Čechách jsou také učenliví, stačí jen zastavit na křižovatce. Přiskočí, otevře dveře nebo kufr, vezme si, co se mu líbí a uteče. Než zjistíš, co se stalo, vyřadíš, zatáhneš ruční, odepneš bezpečnostní pásy, tak je zlodějíček pryč a za Tebou troubí auta a diví se, proč nejedeš.

V případě nárazu a aktivace airbagů se auto automaticky odemyká, takže opuštění auta nebo vyproštění osob zvenku není ohroženo.
Madjohan
Klubové ID: 1588

#4 Příspěvek od Madjohan »

Dík moc.
airbone
Klubové ID: 1836

#5 Příspěvek od airbone »

Jo, mne to naopak zas nezamyka a chcem to prepnut aby zamykalo.... Tak idem kupit diagnostiku.......
Odpovědět