Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
AUTOMAT E 65 745 I ZAČLA KOPAT
FrANTOMAS píše:repase neni vhodné řešení. Bylo mi od profesionála který s tím má spostu zkušeností řečeno, že automatická převodovka se prostě kvalitně repasovat již nedá. Smysluplné je koupit novou.
tak to bych chtěl toho profesionála vidět...pokud budeš chtít repasovat tak vozím převodovky do Ostravy. Relativní rychlost, vůči profesionalitě přijatelná cena.
Ano, tohle říkal též. Lidé, kteří to dělají, logicky budou vždy obhajovat že to jde, neboť ta repase může vyjít cca 40 000,- kč. Doslova mi bylo řečeno, že minulý rok přišel do styku s 6ti repasovanými automaty a opravdu se všech 6 do cca 20tisíc vysralo. Někdy nám nezbýcá než důvěřovat, sám mechanik nejsem, ale vzhledem k tomu, že s tímto člověkem konzultuji vše okolo mé E38 3.0d a vždy vše bylo objektivní, tak nemám důvod někomu kdo se ptá co s tím, tvrdit že je to 100% dobré řešení.
Třeba to opravdu vyjde a automat to zachrání, ale bych to prověřil důkladně.
Na hrubé připomínky nebudu odpovídat.
Třeba to opravdu vyjde a automat to zachrání, ale bych to prověřil důkladně.
Na hrubé připomínky nebudu odpovídat.
-
- Kontaktovat uživatele:
o automatech je tu napsane po foru tolik ze ani nemluvit ... nicmene tvuj super kamarad ma asi leve ruce kdyz ze 6 automatu 6 odeslo
opravna sada se sklada pokud se nepletu z novych jednotlivych lamel, nejake tesneni, hydromenic jak repasuji nebo ne netusim, pumpa dejme tomu, nic vic tam neni ... je to jen skladacka a bezne se repasuji prevodovky a najedou dalsich 300t ... kolik muze stat komplet skrin do e65 v bmw? 150t? druha vec je kolik stoji repas tehle prevodovky a co tam vubec je spatne
ale nechapu co se tady snazis natlacit za kraviny do hlavy ze to nejde a je to na nic

opravna sada se sklada pokud se nepletu z novych jednotlivych lamel, nejake tesneni, hydromenic jak repasuji nebo ne netusim, pumpa dejme tomu, nic vic tam neni ... je to jen skladacka a bezne se repasuji prevodovky a najedou dalsich 300t ... kolik muze stat komplet skrin do e65 v bmw? 150t? druha vec je kolik stoji repas tehle prevodovky a co tam vubec je spatne
ale nechapu co se tady snazis natlacit za kraviny do hlavy ze to nejde a je to na nic
pozornému čtenáři dojde, že v textu nikde nestojí že ty automaty opravoval...Inu, jedná se o převodovky opravené od spezializovaných firem. Je pozorovatelem životnosti těchto "opravených" převodovek.
Ať každý učiní jak myslí, pokud je oprava automatu tak jednoduchá jak T613 popisuje, do toho. Myslím, že i například stepařské číslo vypadá na pohled lehce-stačí navléct boty a hopsat, že...
Ať každý učiní jak myslí, pokud je oprava automatu tak jednoduchá jak T613 popisuje, do toho. Myslím, že i například stepařské číslo vypadá na pohled lehce-stačí navléct boty a hopsat, že...
-
- Kontaktovat uživatele:
kamarad pozorovatelem
sory ja se snazim vezt normlani diskuzi ale tohle nejde
ja automaty neopravuju, na to jsou specializovane firmy jak rikas a stoji to vetsinou od 20 do 40t podle toho co se tam vsechno meni/nemeni. Vemou skrin rozebrou zjisti co je spatne vymeni za nove dily slozi funguje .. chapes to? snad jo
Podle tebe kdyz pridru motor ... udelam vybrus, dam tam nove pisty krouzky, kliku, ojnice ... proste komplet GO motoru tak potom je to spatne a urcite se to posere protoze to riak tvuj kamarad pozorovatel
ta prevodovka je ciste mechanicka vec tak jako motor a vsechno se muze posrat ale i nasledne opravit, druha vec za jakou cenu ... pokud to dela firma/clovek co tomu rozumi tak nemuze byt problem a vsechno funguje jak ma, je to na to zaruka dokonce ...
fakt nechapu co se tady vlastrne snazis prezentovat

sory ja se snazim vezt normlani diskuzi ale tohle nejde
ja automaty neopravuju, na to jsou specializovane firmy jak rikas a stoji to vetsinou od 20 do 40t podle toho co se tam vsechno meni/nemeni. Vemou skrin rozebrou zjisti co je spatne vymeni za nove dily slozi funguje .. chapes to? snad jo
Podle tebe kdyz pridru motor ... udelam vybrus, dam tam nove pisty krouzky, kliku, ojnice ... proste komplet GO motoru tak potom je to spatne a urcite se to posere protoze to riak tvuj kamarad pozorovatel

ta prevodovka je ciste mechanicka vec tak jako motor a vsechno se muze posrat ale i nasledne opravit, druha vec za jakou cenu ... pokud to dela firma/clovek co tomu rozumi tak nemuze byt problem a vsechno funguje jak ma, je to na to zaruka dokonce ...
fakt nechapu co se tady vlastrne snazis prezentovat

Pokud si objednáte novou převodovku v BMW, stejně na 80 % dostanete AT agregát (repas dělaný u výrobce).
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
blazen kdo tvrdii že repas je špatny. 75% všech současnych e32 ma už minimalně jeden repas za sebou a nikdo kuli tomu neskače každych 30tkm z okna
¨. sada novych lamel těsněni a kuliček a jede se dal. ty kola ozubena a ty kartery to je prostě nesmrtelne. a když se to poškodi tak se to vyměni a frči se dal. vubec bych nad tim nepřemyšlel pokud to teda neděla nějaky franta ve stodole.

T613 je evidentně tak trochu problematický přispěvovatel, neboť okamžitě situaci hrotí. Nezlob se, ber to s nadsázkou-jsme na foru a máme každý jiný názor a třeba i špatný. (myslím že už jsme tady o tobě někdě četl že docházíš do konfliktů a jsi nervoza...)
Klidně uznám, že jsem se spletl-nejsem mechanik.
Ale známý o kterém píšu není levý, jsou věci které mi k repasi doporučil s tím že má dobré kontakty (Turbo, vstřiky) ale na převodovky se tvářil nešťastně. Hawk
Hledal jsem po netu, máte někdo zkušenosti s těmito servisy na převodovky?
http://www.servis-prevodovek.cz/?contentId=149
http://www.kaps.cz/index_cross.php - dle referencí mezi lidmi vypadá zkušeněji
definice gen opravy:
Při generální opravě se musí vyměnit všechna gumová těsnění, těsnící kroužky, všechny lamely včetně přítlačných plechů. Součástí generální opravy je také repasování nebo výměna hydroměniče. Výrobci automatických převodovek též doporučují výměnu elektronického ventilu lineárního tlaku.
Sám opravce uvádí:
"Automatickou převodovku nejde opravit dobře nebo "na prodej"! Jde opravit jen s dodržením všech technologií oprav!"

Klidně uznám, že jsem se spletl-nejsem mechanik.
Ale známý o kterém píšu není levý, jsou věci které mi k repasi doporučil s tím že má dobré kontakty (Turbo, vstřiky) ale na převodovky se tvářil nešťastně. Hawk
Hledal jsem po netu, máte někdo zkušenosti s těmito servisy na převodovky?
http://www.servis-prevodovek.cz/?contentId=149
http://www.kaps.cz/index_cross.php - dle referencí mezi lidmi vypadá zkušeněji
definice gen opravy:
Při generální opravě se musí vyměnit všechna gumová těsnění, těsnící kroužky, všechny lamely včetně přítlačných plechů. Součástí generální opravy je také repasování nebo výměna hydroměniče. Výrobci automatických převodovek též doporučují výměnu elektronického ventilu lineárního tlaku.
Sám opravce uvádí:
"Automatickou převodovku nejde opravit dobře nebo "na prodej"! Jde opravit jen s dodržením všech technologií oprav!"
-
- Kontaktovat uživatele:
FrANTOMAS píše:T613 je evidentně tak trochu problematický přispěvovatel, neboť okamžitě situaci hrotí. Nezlob se, ber to s nadsázkou-jsme na foru a máme každý jiný názor a třeba i špatný. (myslím že už jsme tady o tobě někdě četl že docházíš do konfliktů a jsi nervoza...)![]()
mas pravdu jsem uplne nervozni z tebe, fakt me bavis ... napises sem blabol co rikal kamarad ktery to videl u dalsiho kamarada a hned uvedes ze na sproste narazky nebudes reagovat

nema cenu dal neco resit, jsi dalsi PAN 100% co si stoji za svym takze se nikdy nedohodnem, cau

Jestli tě to uklidní, v životě jsem automat rozloženej neviděl, proto mé názory nemohou být brané jako závazné. Předpokládám, že pokuď se k něčemu vyjadřuješ tak rázně, hovoříš ze své zkušenosti. Pokud ne, jsi na tom jako já a tlumočíš názor někoho třetího-komu buď důvěřuješ, či ne.
Vzhledem k tomu, že jsem sám pátral jak to je a ptám se na reference servisů, tak to je nejspíš naznačení toho, že nejsem pan 100% ale hledám to, co je správně.
Především jde o to si pomoct a poradit, navíc jediné co člověka může přesvědčit jsou argumenty, ne urážky a dělání debila z dané osoby.
Párkrát si vypal ze sapíku co si vozíš v kufru a odepisuj s veselou náladou. Myslím, že se v reálném životě taky takhle s lidmi nebavíš, jestli jo, pak ten samopalík opravdu použiješ často.
Vzhledem k tomu, že jsem sám pátral jak to je a ptám se na reference servisů, tak to je nejspíš naznačení toho, že nejsem pan 100% ale hledám to, co je správně.
Především jde o to si pomoct a poradit, navíc jediné co člověka může přesvědčit jsou argumenty, ne urážky a dělání debila z dané osoby.
Párkrát si vypal ze sapíku co si vozíš v kufru a odepisuj s veselou náladou. Myslím, že se v reálném životě taky takhle s lidmi nebavíš, jestli jo, pak ten samopalík opravdu použiješ často.

-
- Kontaktovat uživatele:
Snejk: kus
FrANTOMAS: precti si prosim te svuj prvni prispevek v tomhle tematu, pak ignoruj me prispevky a zamer se na prispevky ostatnich ... uz? Ne co? To je normalni, jinak by se to nedostalo kde to je
Jedine co ti jde je vyvozovat zavery o me osobe. Zmenil jsem si avatar tak mi prosim na vecer napis tve nove hodnoceni a co delam
Dik
Uz mi ale zacina byt trapne, pobaveni skoncilo, tak je to muj posledni prispevek ...

FrANTOMAS: precti si prosim te svuj prvni prispevek v tomhle tematu, pak ignoruj me prispevky a zamer se na prispevky ostatnich ... uz? Ne co? To je normalni, jinak by se to nedostalo kde to je

Jedine co ti jde je vyvozovat zavery o me osobe. Zmenil jsem si avatar tak mi prosim na vecer napis tve nove hodnoceni a co delam

Uz mi ale zacina byt trapne, pobaveni skoncilo, tak je to muj posledni prispevek ...
Takže ta spousta firem u nas která se zabívá opravami at převodovek odvádí nekvalitní práci????!!!FrANTOMAS píše:repase neni vhodné řešení. Bylo mi od profesionála který s tím má spostu zkušeností řečeno, že automatická převodovka se prostě kvalitně repasovat již nedá. Smysluplné je koupit novou.

nová skřín do E65 dle modelu od 70t do max100tT613 píše:o automatech je tu napsane po foru tolik ze ani nemluvit ... nicmene tvuj super kamarad ma asi leve ruce kdyz ze 6 automatu 6 odeslo