Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Brzdy E38
-
- Klubové ID: 3068
Zdravím pánové... Tak mi dneska po nastartování BC napsal Check brake lines.... Po dojetí do servisu BMW mi diagnostikovali, že mám pravděpodobně špatný přepouštěcí ventil od posilovače brzd. Tento systém podle nich funguje podtlakově..... Když ale hledám tento ventil na různých stránkách s díly, nacházím pouze hydraulické věci. Jaké to auto má tedy vlastně brzdový systém? Máte s tím někdo zkušenost? Také mi bylo řečeno, že pokud se to tím ventilem nespraví, tak je v háji posilovač.... sranda za 8000, tak bych se rád zároveň předběžně zeptal, jestli někdo nemáte nějáký zbytečný, případně za kolik. Díky 

pochybuju o tom že diagnostika hlídá ten podtlak co vede do posilovače, ze sání (nebo u diesela z podtlakovéhočerpadla) pujde hadice o průměru cca 15mm a buď pujde přímo do posilovače nebo někde po cestě bude na té hadici zpětný ventil, pokud nebude na cestě, tak bude přímo na posilovači (většina případů). Mimochodem kdyby byl ten ventil KO tak by to buď brzdilo velice špatně jako když neběží motor a několikrát zabrzdíš až pedál ztuhne, nebo by to brzdilo tak jak má ale okamžitě po chcípnutí by to ztuhlo protože ten zpětný ventil by pustil podtlak ven (zásobu podtlaku v posilovači která tam je právě proto kdyby motor neočekávaně chcípl tak abys ještě stihl zabrzdit). Příští dotaz bych prosil na 7er forum viz můj podpis.
-
Děkuji za radu, rád bych odpověděl na 7er, ale bohužel mi momentálně nějak nejde rozjet. Co se týče mého problému, servis BMW je přesvědčený, že je to tím ventilem, pedál jde ztuha, ale taky jak se mu chce a nechce. Myslí si to proto, že když ho pročistili, tak to žádnou chybu nehlásilo, bohužel se probém zhruba za deset minut vyskytnul znovu. Už ten díl mám objednaný, v pátek to budu měnit, takže jestli to bude něčím jiným, dám Ti za pravdu, i když tajně doufám, že tou výměnou moje trable skončí.
Jinak, dnes mi měřili tlak přímo na posilovači a ten je v pořádku. A teď ještě jedna věc které asi těžkou uvěříte..... zatím mi všechno dělali zadarmo. 

-
Zkusím ještě podrobněji popsat co přesně mě trápí. Prakticky je to jen nápis na BC, jinak auto brzdí dobře, jen jde trošku ztuha, ale určitě ne tak moc, jako kdyby byl vypnutý motor. O pár cm se posunul pedál k podlaze. A úplně neskutečně mě to rozčiluje, i když to dobře brzdí, tak už jen ten pocit, že něco není v pohodě mě ubíjí..... Díky všem za případné názory:-)
Tom

Ahoj, mám stejný problém... napsalo mi to taky bremsbelag prufen z ničeho nic, a rozvítila se červená kontrolka brzd, destličkama to není, ale stejně jsem si objednal nový, myslím si, že to spíš bude tím čidlem opotřebení, domnívám se, že jsou ty čidla jen dvě a to křížem přes auto, o víkendu se chci na to podíval, jsem pořád v práci. Kdyby si to vyřešil, napiš, o co šlo, věděl bych na co se mám podívat.caknakis píše:Takže buď jsem úplný pitomec, a nebo se ta hláška opravdu změnila. Píše to: Check brake linings / bremsbelag prufen.... tak to teda fakt nevím
-
- Klubové ID: 482
- Kontaktovat uživatele:
určitě sou to desky, kup si i čidla pokud nebudou k tvym deskam, k některým nejsou. je to hodně s rezervou ale tak uvidíš. čidla sou na LP a PZ kole.Pejta-7er píše:Ahoj, mám stejný problém... napsalo mi to taky bremsbelag prufen z ničeho nic, a rozvítila se červená kontrolka brzd, destličkama to není, ale stejně jsem si objednal nový, myslím si, že to spíš bude tím čidlem opotřebení, domnívám se, že jsou ty čidla jen dvě a to křížem přes auto, o víkendu se chci na to podíval, jsem pořád v práci. Kdyby si to vyřešil, napiš, o co šlo, věděl bych na co se mám podívat.caknakis píše:Takže buď jsem úplný pitomec, a nebo se ta hláška opravdu změnila. Píše to: Check brake linings / bremsbelag prufen.... tak to teda fakt nevím
Na destičky jsem koukal, a mají tak půlku, myslel jsem si spíš, jestli nevypadl to čidlo na deskách... O víkendu půjdou desky ven a dají se tam nový. pak dám vědět, jestli ta hláška zmizela.... Jo... a dík...JaraX píše:určitě sou to desky, kup si i čidla pokud nebudou k tvym deskam, k některým nejsou. je to hodně s rezervou ale tak uvidíš. čidla sou na LP a PZ kole.Pejta-7er píše:Ahoj, mám stejný problém... napsalo mi to taky bremsbelag prufen z ničeho nic, a rozvítila se červená kontrolka brzd, destličkama to není, ale stejně jsem si objednal nový, myslím si, že to spíš bude tím čidlem opotřebení, domnívám se, že jsou ty čidla jen dvě a to křížem přes auto, o víkendu se chci na to podíval, jsem pořád v práci. Kdyby si to vyřešil, napiš, o co šlo, věděl bych na co se mám podívat.caknakis píše:Takže buď jsem úplný pitomec, a nebo se ta hláška opravdu změnila. Píše to: Check brake linings / bremsbelag prufen.... tak to teda fakt nevím

dej nové čidla a uvidíš. Jestli se ti nechce předběžně kupovat nové,aniž bys vědel,jestli je to nima,tak vem kus drátku,rozpoj je a použí drát místo čidla.Aleudělej to jak ve předu,tak i vzadu zároveň a když se hláška nezobrazí,tak zapoj je jedno čidlo a na místo druhého nech drátek.Jestli nemáš zlomenej kábel k čidlu. To se taky stáva.

-
- Klubové ID: 1403
pokud se vám chce se vrtat v autě tak potřebuju vyměnit jedno těsnění (ale bude se dělat všech 6) na výfukových svodech. grill a maso zajistím. ale je to strašnej voser a tak na dva dny léčení, protože to lze dělat jen holýma rukama (bez rukávů) a svody jsou omotaný páskou se skelnou tkaninou, kdo dělal se skelnou vatou ví.