Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e38 - jak na vyndaní stropnice
Jardo dělal jsem to 2 týdny naspátek. A nemusíš sundávat ani dveře a ani přední sedačky.Vymontuješ všechny madla a lampičky. Odděláš stloupky a u Bčkových stloupku jsou na hoře těsně pod stropem takové plasty,v kterých jsou takové čudlíky,které vyáhneš a ten plast (on je nalepenej na stropě) ti uvolní celej strop a ten se pak dá přes zaní dveře vytáhnout. Vytáhni si zadní sedačky a ať ti někdo se předu ho pomalu pomůže vytáhnout. Je to na milimetry,ale když ho pořádně naklníte,tak ho určo vytáhnete.Odporučuji ať je pomocník ze strany od řidiče a ty vzadu v pravo.Když přední sedačky vytáhneš,tak se s tím nebudeš muset tolik hrát,ale když je nastavíš tak aby byli dostatečně u země,tak je to zbytečný.Ale nedávej je úplně do zadu.

počítej že si to scucne hodně barvy. To jsem dělal asi před 5ti lety na Fordu.A jakou barvu chceš použít? Já jsem žádnou barvu ve spreji na látku nenašel a zastříkat to jen takovou barvou je na nic,protože ten matroš docela stvrdne. Tchýně mi odporučovala barvu na mikropliš,jak se prodáva na boty.Ale na strop ji budeš potřebovat asi hodně.

Pokud máš longa, tak to jde docela dobře, páč zadní dveře jsou dostatečně široký, pokud je to Kurzverzion, je to opruz. Dělal jsem to u E32 a sám, rozdíl asi moc velký není. vykopl jsem všechny sesle, čalounění všech sloupků, stínítka a madla, pak strop zadními dveřmi ven a pak opačný postup. Byla to příšerná práce.
ano, lze to dělat sám, sám jsem stropnici nedávno na E38 krátký sundaval a sám nandaval a to hned 2x. je nutno vyndat všechna madla, stínítka, tapecy všech sloupků , gumová těsnění stáhnout min. po okna, vyhodit komplet zadní lavici, opěrky je dobrý i shodit zadní plato pod zad. oknem - 2 šroubky a jedna matička plus čtyři plastíky, přední levou sesli odtáhnout co nejvíc dopředu, opěrák co nejvíc taky dopředu, pravou př. sesli nejdřív hodně povolit přední šrouby, zadní šrouby př. pr. sedačky vyšroubovat úplně ven a pak jde stropnice ven i dovnitř krásně, aniž by se poškodily její kraje.