Ví někdo jaký protokol používají vozy e32, e38 atd. Můžu koupit diagnostiku za celkem rozumný peníze ale dokáže jen OBDII,EOBD a já mám takovej pocit že např. e32 má ještě OBD, lze nějak tedy případně konvertovat OBD na OBDII? A OBD taky asi neumí LIVE DATA že?
Díky.
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
OBD,OBDII,EOBD ????
-
- Klubové ID: 482
- Kontaktovat uživatele:
obd II se dával až do e38 po faceliftu a pár letech myslím ještě, maj ho prostě až ty poslední e38 většinou, zatím jsem ještě nediagnostikoval e38 s live datama, nicmene některy i dřívější auta už live data umí, celkově ale až M62, M60 sem myslím žadny neviděl co by umělo live data, e32 to asi nebude žádná umět, ale nechci kecat, a myslím že to ani není OBD ale nějakej spešl baworáckej protokol, mam diag na obojí, u těch starších je to dobry na zjištění zavady, ale ty live data tomu chybí.
-
- Klubové ID: 482
- Kontaktovat uživatele:
no ABS i převodovku to většinou načte, ale občas to taky nepíše že jednotka neodpovídá i když vše jde jak má.Fugo píše:díky, závady v ecu moru mě až tak nezajímají, ty dokážu vyblikat kontrolkou check engine, ale zajímala by mne třeba ecu převodovky,edc III atd. ale to nevím co by to umělo když ani slavný MODIC nebyl schopen diagnostikovat ecu ABS/ASC tady pomohlo opět vyblikání.
Nicmeně s modicem moje zkušenost, není dokonalej, byl jsem na diag v bmw když mi nešlo ABS, podle modica jednotka neodpovídá, vyměnit jednotku, je KO, a takovy i vyjadření BMW servisu, je potřeba vyměnit jednotku ABS, nasledně doma mi moje diag napsala že je KO ABS rele, vyměnil jsem rele a vše ok.
Live data jsou i na OBD. JAk na motor ,tak i na převodovku. Spíš je to zaležitost kabelu.Kabel mam s konektorem Obd2 a redukci na Obd. Osobně jsem to skoušel na E38 z 95. Carsoftem 6.1. A ted nejsem si na 100% jistej,ale myslím,že jsem to skoušel i na předešlé e34ce a fungovalo to. Uplně z jistotou to na e34ce můžu vyskoušet v sobotu,nebo neděli. Myslím že by to mohlo jít i na e32.Spíš to nepracuje přes každej typ kabelu. Ale s JaraXovou sedmou mi to třeba komunikovat nechtělo. Ale to mohla být softwarová záležitost,protože i mě to dělalo sem tam problém a po přehráni windowsů se už problém neobjevil. Jinak když tady rozebírate diagnostiku,nemáte nekdo bmw scanner 1.4ku?