Zajimalo by me zda vase E32/38 750 ma pridavny olejovy chladic motoru
Staci aspon mam/nemam, rok vyroby a uplne idealni misto prodeje noveho vozu (naprd. sibir)
bývalá 750iL 88 měla pravděpodobně byla z D
současná 750iL 91 nemá a je z D
myslel jsem si že po montáži TD ho budu potřebovat ale ani za extrémního vedra a stání v koloně se olej ve vaně nedostal nad 100°C, a za jízdy už vůbec ne.
Někde jsem se setkal s názorem, že tyhle olejové chladiče u E32 se dávaly jen do těch prvních verzí, prý od toho později ustoupili, co je na tom pravdy, to nevím.
podle e32 co sem viděl tak je měly jen auta z roku 86 a 87. žadne novjší už ne. podle mě přišli na to že to nema žadny hlubši smysl v takovem motoru. spiš naopak. jsem rad že na mych autech eni, jezdim kratši trasy a sem rad že se mi to prohřeje. nepotřebuju jezdit na studeny olej
do rv 88 ze byl pak ne je blbost kdyz mam 89 a je tam leda vylozene co se tyce M30
u M30 mi prijde taky divne mit olejovy chladic pokud to neni verze pro egypt, ale u M70 vzhledem k horsimu chlazeni motoru - odvodu tepla nejaky vyznam vidim ale je to taky spekulativni na nase podminky
tmave zelenou jsem tady parkrat videl ve zline, ale zancku si nevybavuju presne ... jeste vim ze snad stala pre barakem v Holesove takze pokud mas zajem se sblizit s majitelem tak asi tam