Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Ele polohování předních světelných projektorů u E38

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
Professor
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Professor »

Mohu se optat, jak kdo máte u své E38 polohování předních světelných projektorů? :wink: Já tam tedy nemám nic.. mám pod volantem na levé straně vedle tuším rolovacího tlačítka na intenzitu podsvícení tacho-displaye jen záslepku, takže tlačítko chybí.. :cry: ale zaráží mě to, jelikož i běžná auta to mají ve výbavě.. a co se týče předních světelných projektorů, měly by mít servo motory k polohování (směru a velikosti světelných kuželů). :wink: díky za info či poučení :roll: :wink:
Professor
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Professor »

člověk by měl mít možnost si individuálně nastavit svícení svého vozu.. :wink: a nebo se pletu? originál nastavení BMW může být možná podle nějaké normy, ale když auto příkladně hodně naložím zavazadly a pasažéry, konfigurace se přece změní.. ne?
gogoho

#3 Příspěvek od gogoho »

:lol: máš asi auto se Xenonama..To se potom reguluje samo.....Pomocí takovejch kostí ( co jsou na nápravách) snímaji jak je auto nakloněné a podle toho regulují sklon světel... U starších aut to bývá už nefunkční.... Ty tyčky zreznou a upadnou..Takže je dobrá kontrola
Bruno75

#4 Příspěvek od Bruno75 »

No pokiaľ viem ja, xenony (podľa toho, čo píšeš asi máš xenony...) nemajú manuálne nastavovanie výšky / sklonu. Xeneonové projektory sa nastavujú samé po zapnutí podľ zaťaženia auta. Myslím, že žiadne auto s xenonami nemá manuálne nastavovanie sklonu svetiel.
Teda aspoň u E39, E53 (X5) a E90 (new 3-er) žiade také nastavovanie nie je.
Professor
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Professor »

no mám.. aháá, takže auto, které má ve výbavě xenony, to tlačítko u volantu má zaslepené, říkám to správně? a u starších modelů E38, kde xenony nejsou, i když jsem zatím žádnou E38 bez xenonů neviděl, tam to tlačítko pro regulaci mají? :wink:
Professor
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Professor »

OK, díky.. ovšem teď jste mi nasadili brouka do hlavy, a nevím, zda mi to vůbec funguje.. ? dá se to nějak proměřit nebo zkontrolovat? nebo pouze přes servis BMW? :wink:
Bruno75

#7 Příspěvek od Bruno75 »

presne tak :D to ale asi platí pre všetky značky, nie len pre BMW
Professor
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Professor »

SOUHLAS :wink:
Bruno75

#9 Příspěvek od Bruno75 »

Giorgio píše:OK, díky.. ovšem teď jste mi nasadili brouka do hlavy, a nevím, zda mi to vůbec funguje.. ? dá se to nějak proměřit nebo zkontrolovat? nebo pouze přes servis BMW? :wink:

Vemi zjednodušený spôsob kontroly je, že auto postavíš predkom ku stene / garážovej bráne, pri vypnutom zapalovaní zapneš svetlá do polohy I (normálne stretávačky = xenony) a zapneš zapalovanie do polohy II. Xenony sa rozsvietia a ty môžeš vidieť, že svetlá asi pol sekundy "plávajú" hore-dole, kým si nenájdu tú "správnu" polohu. Aspoň u mňa to takto funguje.
Druhý spôsob ako zistíš, že to nemáš OK je, že ti večer všetci oproti blikajú, že oslňuješ :twisted:
Bruno75

#10 Příspěvek od Bruno75 »

Už sa to tu kdesi riešilo, vraj keď sú tie čidlá sklonu auta zlé, nastavia sa xenony úplne dolu (ako keby auto bolo plne naložené), tým pádom svietia málo dopredu.
Professor
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Professor »

ahá, to bych mohl zkusit.. moc díky.. :D není nad toto diskuzní fórum.. :wink: BMW forever :wink:
normann

#12 Příspěvek od normann »

Myslím, že regulaci světel nemají taky auta s výškovou regulací -Niveauregelung, kde se auto automaticky vyrovnává. Ať je auto zatíženo, jak chce, stejně si přizvedne zadek a světla by měla svítit stejně. Jako když je prázdný, nebo poloprázdný.
Professor
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Professor »

aha, to je taky možnost.. na to jsme zapomněli.. :wink: díky.. ale prozkoušet to musím.. už se delší dobu chystám na celkovou velkou technickou prohlídku, kterou si provedu sám.. :D
Odpovědět