Prosím o radu, dá se u E38 s tv a nav. (725tds Bj.96) přeštelovat to hnědý pozadí na obrazovce na např. modrý? Někde jsem to na nějakých fotkách viděl, pokud ano, jak? Nevíte někdo? Mě se ta hnědá barva nelíbí.
Paxem se chtěl zeptat, jestli se u E38 725tds s monitorem dá vyvolávat takový ty skrytý funkce, jako to šlo u E32 na OBC?
Tak to máš asi facelift, nebo co, ne? Sjedu v menu dolů a tam je Einstellungen -seřízení: tam je všechno možný, jako seřízení km/míle, celsius/ Farenheit,litry/gallony, Sprache- D,Esp., Engl., Ital., atd. jen ne barva monitoru. Myslím, že už jsem prolezl co se dá a nic.
Mám auto z roku 1996.
je to o 3 pozice níž než nastavení dátumu.nevím jak dlouho si se s navi hral,ale když jsem hledal já všechno nastavovaní na navi,taky jsem to hned nenašel,proto že jsem točil s tím kolečkem tak rychle,že jakmile se to mělo přepnout na nižší pozice,tak se to hned vracelo na spátek.Proste toč pomalu a dostaneš se i k tomu.Ja mam přepnuto na eng a je to tam jako Colour set.
Tak já mám nejspodnější pozici: Audio+BC, pokud točím kolečkem, sice to lupne dál a dál a dál.... Ale nic se neděje, ani když to točím pomalu, tak nevím, jestli nemáš nějakou novější verzi, tohle je 8/96. Kolik tam máš na výběr barev? Já si nejsem jist, ale ze začátku, když jsem měl auto 1. chvíli, byla tam možná nastavená světle modrá barva, jestli se mi to teda nezdá. Paxe vyměňovala baterka, tzn. došlo k odpojení aku a od tý doby je to hnědý.
Předpokládám že ses dostal do menu nastavení,Točíš kolečkem ,pohybuješ se nahoru nebo dolů, a když chceš něco změnit tak to kolečko nebo knoflík zmáčkneš a potom se můžeš zase pohybovat vodorovně v nabídce,vybereš si barvu nebo cokoliv v tom daném řádku tak,že ,otáčíš kolečkem a opět potvrdíš zmáčknutím.Z nastavení vyskočíš tlačítkem vlevo od obrazovky.
Nemám žádnou novější verzi.Myslím že všechny tyhle navigace měli stejný nastavení.Možná ty novější jako mk 4 by to mohla mít rochu jiný,ale tu určitě nemáš.Prostě musíš jít o 2 pozice níž od toho audio+OBC.Jestli ti to niak nejde dolu,tak máš nejspíš pošahanej soft.Ale spíš děláš něco špatně.Myslím že kdyby byl soft v háji,tak by ses nedostal do menu vůbec.
Koukal jsem tet na to a jsou tam barvy hnědá, světle modrá, tmavě modrá. Já jsem se tam dostal tak že jsem si našel NASTAVENÍ tam jak si měníš jazyk a teplu a spotrebu atd. A sjel jsem uplně dolu na audio+OBC a pomalu otočil pravým kolečkem doprava a ono mě to přehodilo na další nastavovací list. Jinak ty barvy jsou na tom listě 2 asi 3 odspoda.
NE,NE,NE a NE! Mě to prostě nejde! Zadám: Menu- Einstelungen- sjedu na nejspodnější nabídku- to je Audio+BC a můžu kroutit pravým knoflíkem pomalu do prava jak chci a na žádnou další stranu se nedostanu. Žádnou nabídku colour set, ani Farbe einstellen tam nemám.
tedy pánové, na co všechno vy nepřijdete.. to je super novina.. vůbec jsme netušil, že to jde taky nastavit.. abych pravdu řekl, ta hnědá až žlutá barva působí dost zastarale a nevhodně.. ale ta bledě modrá či modrá může být IN mám E38 LONG r.v. 97, půjde mi to též? moc díky
jo a když už jsme u těch barev, nevíte, zda by šlo změnit i celkové podsvícení displaye s budíky u volantu i s varovným či informačním displayem, kde jezdí řádky s poruchami atpod.. na jinou než tu oranž. co tam je?
Giorgio píše:jo a když už jsme u těch barev, nevíte, zda by šlo změnit i celkové podsvícení displaye s budíky u volantu i s varovným či informačním displayem, kde jezdí řádky s poruchami atpod.. na jinou než tu oranž. co tam je?
Asi šlo, viděl jsem to na nějakým takovýmhle BMW na jakýchsi zahraničních stránkách v modrý barvě, ale asi to dalo dost práce, nevím, jestli to stojí za to.
Nevím, ale pokud si to zadáš v hledat tady, nebo E30 forum, tak to určitě i se zahraničním odkaze najdeš. Vím, že se změna podsvícení běžně mění v autorádiích, tak by to asi neměl být tak velký problém, je to asi pracný.
hmm. jasný, díky za info.. otázka taky bude, kolik to může stát ta sranda? ale parádně by to ladilo s tím palubním PC, když teď vím, že se tam dá nastavit modrá či bledě modrá.. hodně to omladí vůz.. ovšem ještě jsem to nastavovat nezkoušel.. mám E38 z r.v.97 tak nevím zda ta barva palubního PC půjde změnit..?
No nejedná se jen o přístrojovku, ale osv. zrcátek, vnitř. klik, osv. ovl. př. a zad. oken, navíc ti ze stropu svítí 2 oranžový ledky na řazení, takže ty taky změnit na modro. Dovolím si k tomu říct svůj názor, že poměr množství práce asi i investice, versus konečný efekt mně moc nepřesvědčil a bylo to zpracováno a nafoceno bez chyby.